به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «طرح جامع مالیاتی» از طرح های مهم و ملی کشور است و موتور محرک نظام نوین مالیاتی محسوب می شود. این طرح از طرح های اولویت دار وزارت امور اقتصادی و داریی برای تحقق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی به شمار می رود.
افق چشم انداز طرح جامع مالیاتی باتوجه به مشکلات موجود سیستم مالیاتی کشور بر سه فرآیند شناسایی و ردگیری جریان اطلاعات فعالان اقتصادی کشور، پردازش اطلاعات و تشخیص مالیات و در نهایت وصول مالیات حقه متمرکز شده است.
با توجه به اهمیت این طرح، بند 21 «الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت» که توسط صاحب نظران و استادان دانشگاهی و حوزوی تهیه و از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده است به «تحقق عدالت مالیاتی و کاهش فاصلههای جمع درآمد خالص خانوار از طریق ایجاد نظام یکپارچه مالیات ستانی، تأمین اجتماعی و ارائه تسهیلات مالی با بهره گیری از سامانه جامع اطلاعاتی ملی» اختصاص دارد. در این سند افق مطلوب کشور و آرمان های پیشرفت در پنج دهه آینده ترسیم و تدابیر ویژه برای رسیدن به این اهداف طراحی شده است.
در صورت اجرایی شدن این طرح می توان به بهبود روش های دریافت مالیات، رشد درآمدهای مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی امیدوار شد. با اجرای طرح جامع مالیاتی، مودیان شاهد گونه ای جدیدی از خدمات مالیاتی به صورت الکترونیک وآنلاین هستند.
مکانیزه کردن اطلاعات مودیان یکی از اقدامات به منظور استقرار نرم افزار یکپارچه مالیاتی است. دریافت اظهار نامه ، ارسال صورت معاملات فصلی، دسترسی مودیان به پرونده مالیاتی خود، برخورداری از امضای دیجیتال وتامین اطلاعات مورد نیاز درفرایند الکترونیکی کردن نظام مالیاتی انجام می شودو با توجه به موارد یاد شده بیش از پیش اهمیت اجرای طرح جامع مالیاتی و مزایای بی شمار آن آشکار می شود در این راستا سازمان امور مالیاتی کشور معتقد است که اجرای این طرح تاثیر به سزایی بر اقتصاد کشور دارد و پیاده سازی موفق این طرح نه تنها پشتیبانی سازمان و وزارتخانه بلکه حمایت دولت و کل نظام را می طلبد و به منظور تامین هزینه های جاری دولت از طریق درآمدهای مالیاتی، گزینه ای به غیر از اجرای کامل و یکپارچه طرح جامع مالیاتی وجود ندارد.
در همین راستا «احمد زمانی»، معاون سازمان امور مالیاتی کشور در گفتگو با ایرنا با اشاره به اینکه اجرای طرح جامع مالیاتی در ساختار نظام مالیاتی با اهدافی چون افزایش رضایت مودیان، افزایش درآمدهای مالیاتی و کاهش هزینه های اداری یا وصول در سازمان امور مالیاتی کشور در حال بهرهبرداری است، گفت: «از بین 37 پروژه مربوط به اجرای طرح جامع مالیاتی تاکنون 22 پروژه کلیدی و اولویتدار به پایان رسیده است. از طرف دیگر برنامهریزی انجام شده به گونهای بوده است که حداکثر تا پایان سال جاری همه ابعاد اجرایی طرح یادشده به اتمام برسد.»
وی تاکید کرد: «در راستای عملیاتی شدن برنامههای مرتبط با طرح جامع مالیاتی، اکنون بسیاری از ادارات امور مالیاتی در سراسر کشور فقط از طریق سامانه نرمافزاری یکپارچه مالیاتی مشغول فعالیت و سرویسرسانی به مودیان مالیاتی هستند.»
معاون پژوهش و برنامه ریزی سازمان مالیاتی گفت: «اکنون اجرای این طرح در سازمان امور مالیاتی کشور منجر به پوشش الکترونیکی همه تعاملات مودیان با نظام مالیاتی در چارچوب موارد قانونی که امکان آن وجود دارد، از جمله «تولید نرمافزار تلفنهای هوشمند برای سهولت دسترسی و پیگیری مودیان به پرونده مالیات»، «تولید پورتال اعتراضات و شکایات به منظور الکترونیکی کردن کامل فرآیندهای ثبت اعتراضات و شکایات مودیان و پیگیری آنها» و «طراحی و تولید سامانه ابلاغ الکترونیکی اوراق مالیاتی و کاهش شدید مصرف کاغذ و مراجعات حضوری مؤدیان مالیاتی» شده است.»
یادآور می شود: الگوی پایه اسلامی - ایرانی پیشرفت، که در آن مهمترین مبانی و آرمانهای پیشرفت و افق مطلوب کشور در دهه های آینده ترسیم و طراحی شده است، از جمله مهمترین اسناد بالا دستی کشور به شمار می رود. یکی از تدابیر مهم این سند تحقق عدالت مالیاتی و کاهش فاصلههای جمع درآمد خالص خانوار از طریق ایجاد نظام یکپارچه مالیات ستانی، تامین اجتماعی و ارائه تسهیلات مالی با بهره گیری از سامانه جامع اطلاعاتی ملی است.
«سازمان امور مالیاتی کشور با اجرای پروژه های مختلف از جمله استقرار نظام جامع مالیاتی، تشکیل پایگاه جامع اطلاعات مودیان، برقراری مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی و مالیات بر عایدی سرمایه، ساماندهی معافیت ها و مشوق های مالیاتی در مسیر نیل به اهداف یادشده در حال حرکت بوده است./
نظر شما