حجت الاسلام صادق طالبی، از مولفین مازندرانی، امروز (30 آبان) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: مطالعه با توجه به افزایش قیمت کتاب و فضای مجازی، کم رنگ شده اما نمی توان گفت که مردم بسیار از کتابخوانی، فاصله گرفته اند و فرهنگ مطالعه را باید بیش از پیش در جامعه، جا انداخت.
مطالعه و کتابخوانی یک نیاز است
وی اظهار کرد: مطالعه و کتابخوانی و همچنین آگاهی و علم یک نیاز است و این به عنوان مهم و یک نیاز باید در بین مردم، فرهنگ سازی شود تا میزان مطالعه، پررنگ تر گردد.
حجت الاسلام طالبی بیان کرد: مردم در قدیم الایام برای کسب عِلم از مدینه تا چین می رفتند و مسافت های طولانی را طی می کردند تا حتی اندکی از عِلم را فرا گیرند.
ناآگاهی، موجب فاصله مردم با دوست شیرین است
وی ابراز کرد: کتاب در حال حاضر در خانه و فضای اطراف زندگی، وجود دارد اما متاسفانه بر اثر ناآگاهی و درک نادرست از کتاب، فاصله ای بین مردم با دوست دیرینه و شیرین، ایجاد شده است.
خرید اسباب بازی برای فرزندان نسبت به خرید کتاب، بیشتر است
امام جماعت کانون فرهنگی و هنری شهید گمنام بهزادکلا نکا گفت: فرزند باید از کودکی با کتاب، آشنا شود و کودکان با کتاب های رنگی، به سمت این یار مهربان، رهنمون شوند چرا که خرید اسباب بازی در حال حاضر برای فرزندان نسبت به خرید کتاب، بیشتر شده است.
فرهنگ مطالعه از کودکی و در سنین پایین باید نهادینه شود
وی اظهار کرد: فرهنگ مطالعه از کودکی و در سنین پایین باید نهادینه شود و کودکان به خواندن و حتی نگاه کردن کتاب از دوران طفولیت، انس بگیرند.
حجت الاسلام طالبی بیان کرد: خواندن کتاب و بیان داستان در شب هنگام خواب برای فرزندان، کم رنگ شده و موسیقی و موزیک برای آنها گذاشته می شود که این عمل موجب دوری کودک از کتاب و روی آوردن به تبلت و گوشی همراه در حال حاضر، شده است.
پدر و مادر، خود عامِل و مانوس به مطالعه باشند
وی با اشاره به اینکه هر کدام از فرزندانم یک قفسه کتاب دارند، ابراز کرد: برای فرهنگ سازی مطالعه و کتابخوانی باید پدر و مادر، خود عامِل و مانوس به مطالعه باشند که این امر در فرزندان، تاثیرگذاری بسیار و ارزشمندی دارد.
حجت الاسلام طالبی گفت: والدین اهل دعا و مسجد، فرزندان اهل مطالعه را پرورش می دهند چرا که از طفولیت، کتابخوانی به عنوان یک نیاز ارزشمند و مهم در کودکان به خوبی، جا می افتد.
وجود کتابخانه باز در مسجد، ضرورت دارد
وی اظهار کرد: کانون های فرهنگی و هنری مساجد برای فرهنگ سازی کتابخوانی، نیاز به کتابخانه های باز در کنار کتابخانه های مخزن دار دارند چرا که فرد علاقه مند به مطالعه هنگام مراجعه به مسجد و کانون مسجد شاید عضو کتابخانه مخزن دار نباشد و یا اینکه برای دقایقی در این پایگاه های الهی، وارد شود بنابراین وجود کتابخانه باز در مسجد، ضروری است.
حجت الاسلام طالبی بیان کرد: مردم با استقرار کتابخانه باز در مساجد به جای سخن گفتن از امور دنیوی با کتاب، انس و الفت می گیرند و زمان خود را در این خانه های خدا بر زمین به بهترین شکل ممکن، غنی و پرمحتوا می سازند.
وی ابراز کرد: 66 عنوان کتاب را تاکنون، تالیف کرده که 50 عنوان آنها به چاپ رسیده و همچنین 10 کتاب را ترجمه، نموده است.
نظر شما