ارتباط همه گروه های جامعه با حافظ، ویژگی متمایز این شاعر نامی است

شاعر و روزنامه نگار برجسته کشور، رابطه همه گروه های جامعه با حافظ را ویژگی متمایز این شاعر نامی دانست و تاکید کرد: حافظ در همه حوزه هایی که زبان فارسی اشاعه دارد، محبوب است.

صدرا ذوالریاستین شیرازی، شاعر و روزنامه نگار پیشکسوت کشور در آستانه فرارسیدن یادروز حافظ به خبرنگار شبستان گفت: حافظ با قرآن مانوس بوده و یکی از بهترین مفسران و حافظان فارسی زبان قرآن است و می شود گفت که هیچ شاعری که به اندازه حافظ "قرآن دان" باشد، نداریم.

 

وی پیش زمینه هوشی سرشار، گیرندگی بسیار قوی، مطالعات وسیع مذهبی، مطالعات هنری را عامل درخشش حافظ دانست و گفت:  عمق حافظ را هیچ کس نتوانسته درک کند و بسیار باید بخوانیم تا بتوانیم آن را بفهمیم؛ وقتی حافظ می خوانیم می بینیم این مرد واژگانی را استخدام کرده که بسیار عمیق است.

 

مولف «سیر رباعی در فارس و شیراز» تصریح کرد: این شاعر نامی نخواسته فقط به پوسته نگاه کند بلکه به ژرفا و اعماق کلمه پرداخته و از این رو است که کسی نمی تواند داعیه حافظ شناسی داشته باشد ممکن است یک نفر حافظ پژوه باشد اما حافظ شناس نباشد.

ذوالریاستین خاطرنشان کرد: حافظ تنها اعجوبه ای است که می توان کلمه خردمند یگانه را به وی اطلاق کرد اگر چه بعد از او اشعار قابل تاملی سروده شده اما حافظ کسی است که حتی جامی که لقب خاتم الشعرا را داشت نتوانست اندکی به شعر و جایگاه وی نزدیک شود.

 

این غزلسرا اضافه کرد: ویژگی ای که حافظ را از اکثر شعرا متمایز می کند، برقراری رابطه همه گروه های جامعه از کم سواد تا عالم دانشگاهی با اوست و حافظ در همه حوزه هایی که زبان فارسی اشاعه دارد محبوب است.

 

ذوالریاستین به دشواری های شعر حافظ در برگردان و ترجمه اشاره کرد و گقت: شعر او به اندازه فردوسی یا سعدی با زبان های دیگر دنیا منتقل نشده چرا که شعر حافظ عمق، ایهام و ایهامی دارد که برگردان کار های او را دشوار می کند.

 

وی با بیان اینکه یکی از ویژگی های برجسته حافظ قرآن دان بودن وی است، تاکید کرد: حافظ بر روی شاعران شبه قاره تاثیر فراوانی داشته است چرا که زبان حافظ وارد سبک هندی شده که از پیچیدگی بالایی برخوردار است.

 

پایان پیام/

کد خبر 74161

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha