رسانه ها باید سند چشم انداز را به مطالبه ملی و عمومی تبدیل کنند

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد از رسانه ها خواست که اهداف سند چشم انداز را به مطالبه عمومی و ملی تبدیل کنند و گفت: رسانه ها همانند سرعت شمار خطاناپذیر فعالیت های دستگاهها در مسیر چشم انداز را ارزیابی کنند.

 

به گزارش خبرنگار شبستان، محمدزاده، معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش رسانه و جهاد اقتصادی در افق چشم انداز گفت: سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران در سال 1404 به سامان ترین و روشمندترین نقشه مدیریت راهبردی ایران اسلامی از آغاز تا امروز است تهیه، تدوین و ابلاغ این سند ارزشمند حکایت از آن دارد که نظام اسلامی به ظرفیت های تازه ای از آینده پژوهی و کلان نگری در عرصه برنامه ریزی و مدیریت دست یافته است.

 

وی با اشاره به ویژگی های سند چشم انداز توسعه اظهار داشت: از ویژگی های سند چشم انداز آن است که بنای توسعه و پیشرفت کشور را در بنیاد بالاترین ارزشهای الهی و انسانی از جمله دینداری، عدالت محوری، آزادی خواهی، کرامت و امنیت انسانها نهاده و فطرت آدمی را محور و مدار حرکت به سوی تکامل برگزیده است.

 

از جمله کاستی ها و نارسایی های مفهوم غربی توسعه، غفلت از جایگاه محوری انسان است از همین روست که چشم انداز تکامل در نظام اسلامی هرگز به پیشرفت در فناوری و صنعت محدود و منحصر نمی شود و افق آینده را با گسترش فضایل اخلاقی، ایجاد فرصت های برابر استحکام نهاد خانواده، فقرزدایی، تبعیض ستیزی، نواندیشی و پویایی فکری در کنار دستیابی به جایگاه برتر اقتصادی و علمی است ترسیم می کند به گونه ای که توسعه در فرهنگ اسلامی برای انسان، به دست انسان و با مشارکت تک تک شهروندان صورت بگیرد.

 

به گفته معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دستیابی به اهداف بلند سند چشم انداز بی هیچ تردیدی در گرو رشد آگاهی های عمومی و ارتقای هرم علمی و فرهنگی جامعه از یک رو و گام نهادن نخبگان و اندیشمندان کشور در مسیر جنبش نرم افزاری از سوی دیگر است.

 

محمدزاده با بیان اینکه پیشرفت و توسعه با هر تعریفی پیوندی استوار با فرهنگ و ارتباطات دارد و این پیوند توسط رسانه ساخته می شود، یادآور شد: از زمانی ادبیات توسعه در میان نظریه پردازان مغرب زمین گسترش پیدا کرد که شبکه ارتباطی بوجود آمد. این شبکه ارتباطی از مبانی اصلی توسعه و عوامل عمق و شتاب آن به شمار می رود، همانطور که میزان توسعه یافتگی نیز از دگرگونی فرهنگی و ارتباطی اثر مستقیم به جای می گذارد در عصر حاکمیت رسانه ها و در دورانی که اطلاعات محور و مدار تحمل آن است نحوه مدیریت و کاربرد اطلاعات همه شئون حیاط فردی و اجتماعی را در چنبره خود دارد در چنین عصری رسانه و فناوری های نوین ارتباطی نه ابزار توسعه بلکه محور توسعه تلقی می شود.

 

وی تصریح کرد: در عصر کنونی نگرش به رسانه به عنوان ابزار رشد و توسعه کشورها جای خود را به رسانه به عنوان محور توسعه داده است درک نقش بنیادین این مهم و سازماندهی مناسب آن تضمینی شایسته برای حضور فعال و مقتدر در جامعه جهانی و بین المللی است از این رو بسیاری از کشورها بازنگری عمیقی را در تدوین افق توسعه و برنامه های درازمدت خود آغاز کرده اند.

 

به گفته محمدزاده ملتها و دولتهای جهان درصدد هستند تا جامعه اطلاعاتی مشترکی در بین خود به وجود آورند که شهروندان آن بتوانند به ساده ترین روش ممکن به اطلاعات موردنظر دست پیدا کنند.

 

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه سیاستگذاری و برنامه ریزی در هیچ کشوری فارغ از توجه به قدرت رسانه و تحولات ارتباطی امکانپذیر نیست گفت: بر این اساس برای التزام به سند چشم انداز و تحقق اسناد و برنامه های پایین دستی آن است لازم است که استقرار جامعه اطلاعاتی به عنوان هدف و دانایی به مثابه محور برنامه توسعه و پیشرفت کشور پذیرفته شود و جریان آزاد اطلاعات و حق دسترسی شهروندان به آن با رعایت موازین اسلامی و مسائل جامعه تضمین شود.

 

وی بر حمایت از امنیت شغلی و رفاهی اصحاب رسانه تاکید کرد و گفت: باید امنیت شغلی و حمایت های حقوقی و رفاهی از اصحاب رسانه گسترش یابد و التزام به مالکیت معنوی اشخاص در هر دو سطح ملی و بین المللی به رسمیت شناخته شده و اجرا شود.

 

این استاد دانشکده خبر در ادامه با تاکید بر ترغیب بخش خصوصی و تعاونی به فعالیت در عرصه رسانه، اظهار داشت: برای تحقق این هدف باید قوانین رسانه ای در جهت جامعیت، روزآمدی و فراگیری اصلاح و بازنگری شود، در کنار این اصول که از لوازم اصلی دستیابی به هدف سند چشم انداز به شمار می آید، نقش مطبوعات در تبیین این سند برای مردم و مهندسی افکار عمومی در مسیر آن نباید مغفول واقع شود.

 

معاون مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از رسانه های کشور خواست با قدرت و نفوذ ویژه خود در مدیریت خواست ها و نیازهای جامعه اهداف سند چشم انداز را به مطالبه ملی و عمومی تبدیل کنند و همانند سرعت شماری خطاناپذیر به ارزیابی فعالیت های دستگاهها در مسیر دستیابی به اهداف سند بپردازند.

 

محمدزاده عدم حصول به برخی از اهداف سند چشم انداز را ناشی از فقدان راهبرد رسانه ای در تدوین و نهادینه سازی آن اهداف دانست و گفت: وظیفه رسانه هاست که ضمن بازشناخت و تدوین شایسته اهداف این سند چشم انداز، گفتگوی دوسویه با عموم مخاطبان به ویژه نخبگان و گروههای مرجع اجتماعی را پیرامون این اهداف افزایش دهند و نقد منصفانه و تفاهم آمیز خویش را از مجریان و برنامه ریزان برای دستیابی به راه حل های مشترک دریغ نکنند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 74155

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha