از «توافق اقلیمی پاریس» تا «توافق هسته ای با روسیه» / خروج «ترامپ» بی پاسخ نمی ماند

دولت ترامپ در اقدامات خود برای خروج از توافق های مهم بین المللی از «توافق اقلیمی پاریس» گرفته تا «توافق هسته ای با ایران و روسیه» دغدغه ها و نگرانی اروپایی ها را کاملا نادیده گرفته است.

خبرگزاری شبستان،گروه بین الملل : «ولادیمیر پوتین» در اظهارات جدیدش گفت که «مسکو تصمیم واشنگتن برای خروج یکجانبه از توافق هسته ای با روسیه را بی پاسخ نخواهد گذاشت.»

 

رئیس جمهوری روسیه تصریح کرد که کشورش نیازی به ملحق شدن به مسابقه تسلحیاتی دیگری را ندارد.

 

وی در نشست اعضای دولت در «سوچی» گفت:مسکو هنوز هم آماده گفتگو با آمریکا در مورد پیمان دوجانبه منع موشک های هسته ای میان برد است که تبدیل به یکی از پایه های اصلی خلع سلاح هسته ای شده است.

 

رئیس جمهوری روسیه با اشاره به اینکه آمریکا باید با این مسئله با مسئولیت کامل برخورد کند گفت که تصمیم واشنگتن برای عقب نشینی از این توافق نمی تواند بی پاسخ گذاشته شود.

 

پوتین افزود:این ها تهدیدهای توخالی نیستند.روسیه پیش از این هم به آمریکا درباره خروج از معاهده موشک های ضد بالستیک و اقدام تلافی جویانه در قبال این حرکت هشدار داده بود.

 

رئیس جمهوری روسیه از مقامات نظامی و دولتی خواست تا اقدامات دقیق برای پاسخ به خروج آمریکا از معاهده منع موشک های هسته ای میان برد ،انجام دهند.

 

وی تصریح کرد که مسکو وارد مسابقه تسلیحاتی دیگر نمی شود و به جای آن بر روی «توسعه متوازن» ارتش،نیروی نظامی و دریایی خود تمرکز می کند و سخت افزارهای نظامی خود را مدرن می کند.

 

ولادیمیر پوتین ابراز امیدواری کرد که هر دو طرف به یک نتیجه مشترک برسند و آمریکا به گفتگو با روسیه در زمینه های ثبات استراتژیک و امنیت جمعی بر اساس «مسئولیت متقابل» ادامه دهد.

 

رئیس جمهوری آمریکا چندی پیش اعلام کرد که می خواهد از توافق منع موشک های هسته ای میان برد که بیش از سه دهه پیش میان رهبران آمریکا و شوروی بسته شده بود، خارج شود.

 

ترامپ با متهم کردن روسیه به نقض توافق منع موشک های هسته ای ،اعلام کرد که واشنگتن از توافق سلاح های هسته ای 31 ساله با مسکو خارج می شود.

 

توافق منع موشک های هسته ای میان برد در دسامبر سال 1987 میلادی میان «رونالد ریگان»، رئیس جمهوری وقت آمریکا و «میخائیل گورباچوف»، رهبر اتحاد جماهیر شوروی منعقد شد.

 

 این پیمان، بحرانی را که در دهه 1980 با استقرار موشک های بالستیک هسته ای SS-20 که پایتخت های غربی را هدف قرار می داد، آغاز شده بود را حل کرد. با امضای این توافق، واشنگتن و مسکو متعهد به منع مالکیت، تولید یا آزمایش موشک های کروز زمینی با برد 500 تا 5500 کیلومتر شدند.

 

این اقدام ترامپ موجب نگرانی دیگر کشورهای جهان از جمله کشورهای اروپایی شده است چرا که دولت ترامپ در اقدامات خود برای خروج از توافق های مهم بین المللی از «توافق اقلیمی پاریس» گرفته تا «توافق هسته ای با ایران و روسیه» دغدغه ها و نگرانی اروپایی ها را کاملا نادیده گرفته است.

 

این می تواند یک اشتباه استراتژیک برای آمریکا باشد که به اعتبار رهبران این کشور در سال های پیش روی هم آسیب وارد می کند.

کد خبر 741523

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha