به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی، رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی، عضو مجلس خبرگان رهبری و استاد دروس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم صبح امروز (28آبان) در همایش ملی مبانی گفتگو و راه کارهای عملی وحدت اقوام و مذاهب که در پردیس بین المللی دانشگاه ارومیه برگزار شد گفت: باید به سمت وحدت و شناخت آن و راهکارهای آن حرکت کنیم و به یاد داشته باشیم خداوند محور همه ادیان و روح آن است و فقط برای ایمان و حب ورزیدن نیست و اینکه مناسکی را خاضعانه در خدمت او انجام دهیم مهم است ولی کافی نیست.
وی افزود: خدا باید در همه امور ها تجلی پیدا کند و با منها کردن خداوند جامعه ای به پیش نمی رود و خدا اختصاص به گروه و مجموعه ای از انسانها ندارد ما باید خدارا در رشد بشر ببینیم.
مبلغی ادامه داد: خدا باید به درون جامعه بیاید و ادم ها و انسانها با خدا آشتی کنند و از تجلی خدا در جامعه کمتر سخن گفته شده و بیشتر تجلی خداوند در طبیعت مد نظر است.
وی گفت: برخی معجزات خدا را دیده ایم و با طبیعت به خدا منتقل می شویم اینها درست است و تجلی قرانی است اما تجلی دیگر خدا در فعل ادمیان است تا خدا این تجلی را پیدا نکند ما به دوستی و رحم وبخشش نمی رسیم.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما گاهی به جای خدا می نشینم و این مشکل زاست و عادت کردیم تقرب را فردی کنیم و نیت خالص در امور فردی داشته باشیم و این کافی نیست دین تقرب اجتماعی می خواهد.
وی تصریح کرد: جامعه یعنی مناسبت آدمیان باهم و ارتباط برقرار کردن و این نزدیکی در فضایی که دین را پذیرفته اند تجلی پیدا می کند.
مبلغی خاطر نشان کرد: سخی به خدا نزدیک است و اگر در جامعه سخاوت نمود پیدا کند آن جامعه به خدا نزدیک می شود.
وی ادامه داد: یک تقوای دینی و درون دینی است و دیگری تقوای جهانی که قران به آن اشاره می کند و تقوایی داریم که فراتر و اساسی تر است و آن خداست و خدا را نباید محدود کرد.
این مسئول گفت: هرکس دین و مذهب خود را انتخاب می کند و درقبال آن به خدا جواب می دهد ولی ایجاد صفات اخلاقی ارزش بیشتری دارد چرا که به معنای به خدا رسیدن است.
مبلغی ادامه داد: خدا باید در رفتار ما تجلی داشته باشد و اگر جمع شدن و وحدت داشتن تجلی پیدا کند خدا آنجا تجلی پیدا می کند و در تفرقه و جدایی خدا وجود ندارد وآنجا محل شیطان است.
وی تصریح کرد: تجلی بحث مهمی است که باید به آن توجه شود و در روایات ما چه شیعه وسنی واژگانی امده که این مفاهیم جز با تجلی خدا بی معناست و در ادبیات عربی باب تفاعل بهترین باب هاست چون اجتماع است.
مبلغی ادامه داد: فقه فردی و اجتماعی دراین است که باید فقه فردی به فقه اجتماعی تبدیل شود در غیر این صورت فقه فردی معجزه ای نخواهد داشت وعمل منهای شاکله بی معناست چرا که عمل از شاکله رنگ و بو میگیرد.
وی افزود: نیکو کاری بالاترین اوج روابط انسانی است و تواصل به معنای در ارتباط بودن، تراحم به معنای ظهورو بروز، تآخی به معنای برادری داشتن، تلاطف به معنای عاطفه داشتن و تناصف به معنای انصاف داشتن از جمله افعالی است که در روایات شیعه و سنی بسیار دیده می شود که در باب تفاعل است.
مبلغی تصریح کرد: ما نیاز داریم به آوردن خدا در اجتماع و تقرب به خدا چرا که بدون خدا راه درست را نمی شود پیمود و فقه ما مسلمانان باید برود به سمت رابطه خوب داشتن که به دنبال آن به رابطه خوبی با سایر ادیان نیز هم میرسیم.
نظر شما