امیدبخشی راهبرد رسانه ها باشد/به اندک بهانه همه رامتهم به کوتاهی نکنیم

ضرغامی با بیان اینکه امیدبخشی باید اولویت همه رسانه ها باشد، گفت: با وجود برخی مشکلات و بی توجهی ها، کشور در مسیر پیشرفت قرار گرفته و رسانه ها برای کمک به این وضعیت باید امیدبخشی را در فضای کشور بپراکنند.

به گزارش خبرنگار شبستان، مهندس ضرغامی، رییس سازمان صداوسیما صبح امروز سه شنبه 19 مهر در همایش "رسانه و جهاد اقتصادی"، درباره نگاه کلان کشور به مساله چشم انداز 1404خاطرنشان کرد: جهاد اقتصادی که امسال رهبری نامگذاری کرده اند قطعه ای از پازل مهمی است که به صورت کلان همه کشور را در برگرفته است.


وی افزود: سالهاست ایشان با جدیت در همه دوره های نامتعارف سیاسی سعی کرده اند مساله کلان چشم انداز را تقویت کنند به گونه ای که ظرفیت های کشور به مسیرهای حاشیه ای کشانده نشود که باید از این نگاه مقام معظم رهبری سپاسگذاری کرد و از مسئولان و برنامه ریزان خواست این اهتمام معظم له را غنیمت بشمارند.


 

سند چشم انداز به عنوان یک فرهنگ غالب درآمده

وی با بیان اینکه همه مسئولان و دست اندرکاران باید برنامه های سند چشم انداز را شاخص اصلی قرار دهند، گفت: من بر اساس تجربه ای که دارم می توانم اطمینان دهم که تقریباً سند چشم انداز با وجود اینکه اولین تجربه کشور بوده ولی به عنوان یک فرهنگ غالب در آمده است و باید مسئولان به این امر عنایت داشته باشند.


 

وی در ادامه افزود: دشمنان با حرف و حدیث و ساختن مستند خط و نشان رهبر می توانند با پرداختن به ضعف ها مطامع و توهمات خود را تبلیغ کنند، در حالیکه ناخواسته 20 مورد از برجستگی های مقام معظم رهبری را تبلیغ کردند، ویژگی های مقام معظم رهبری هم برای ملت ایران و هم برای دنیا واضح است و یکی از این ویژگی های برجسته مدیریت و برنامه ریزی ایشان است.


وی با بیان اینکه جهاد اقتصادی در سازمان صداوسیما از ابتدای سال موردتوجه جدی قرار گرفت، گفت: ما به دنبال راهبردهای رسانه ای برای تحقق جهاد اقتصادی هستیم، راهبردهای رسانه ملی برای تحقق جهاد اقتصادی نقش تبلیغی و تعمیقی و نهادینه سازی اطلاع رسانی و آگاهی بخشی است. این راهبردها مبدا خوبی برای همکاران رسانه ای در جهت عمل به وظایفی است که بر عهده دارند و کمک می کند که تلاش دقیق تر و کارشناسانه تری در این حوزه داشته باشند.


رییس سازمان صداوسیما ظرفیت شناسی و آگاهی از ظرفیت های موجود کشور را در تحقق سندچشم انداز توسعه ضروری دانست و گفت: برای مشخص کردن ابزار بهره وری که در کلام مقام معظم رهبری به صراحت آمده برای چشم انداز کشور ابتدا باید ظرفیت ها را شناخت همانطور که مقام معظم رهبری امسال در اولین جلسه دیدار هیئت دولت با ایشان مهمترین مساله ای که تاکید کردند همین مسئله بود.


 

شناخت ظرفیت ها را اولین استراتژی خود قرار دهیم

وی با بیان اینکه ما ظرفیتهای خود را به درستی نمی شناسیم، یادآور شد: نهادها و دستگاه های مربوطه هم نسبت به این مسئله آگاهی ندارند تا در اختیار دیگر دستگاهها قرار دهد، شاید یکی از نقاط ضعف رسانه ملی نیز همین نشناختن ظرفیت های آن بوده است. ما در سازمان صداوسیما هنگام مواجه با مشکل بودجه، مدیران را وادار می کنیم از ظرفی های یکدیگر استفاده کنند.


 

امید، آگاهی، دین و اخلاق چهار محور اصلی تولیدات رسانه ای از منظر رهبر انقلاب اسلامی

مهندس ضرغامی با اشاره به چهار محور مورد تاکید مقام معظم رهبری در تولیدات رسانه ای گفت: مقام معظم رهبری چهار اصل امید، آگاهی، دین و اخلاق را به عنوان محورهای تولیدات رسانه ای معرفی کرده اند.


رییس رسانه ملی ضمن آنکه از اهالی رسانه ملی و سایر خبرگزاری ها خواست، امیدبخشی را اولویت کاری خود قرار دهند، متذکر شد: ما اهالی رسانه باید به مردم امید دهیم که کشور در مسیر درستی حرکت می کند ممکن است مشکلاتی توسط برخی اشخاص ایجاد شود و عقب گردهایی داشته باشیم؛ اما کشور در ذیل سیاست های کلان چشم انداز حرکت می کند.


وی با تاکید دوباره بر این موضوع که سند چشم انداز اولین بار است که تجربه می شود، ادامه داد: وقتی قانون اساسی تصویب شد، ده سال طول کشید تا حضرت امام (ره) فرمودند، این قانون مشکلاتی دارد و باید در آن بازنگری هایی صورت بگیرد، طبیعی است که سند چشم انداز هم اشکالاتی داشته باشد اما این اشکالات به مرور زمان مرتفع خواهد شد.


به اندک بهانه ای همه را متهم به کوتاهی نکنیم

ضرغامی با انتقاد از نبود رویکرد امیدبخشی در رسانه ها تاکید کرد: در فضای رسانه ای کشور این ویژگی را نمی بینیم، به اندک بهانه ای همه متهم می شوند که چرا چشم انداز را نمی بینند، اگر بخواهیم با هر مشکلی رفتار کینه توزانه داشته باشیم، مسلم است که کار پیش نمی رود، اگر به توصیه های مقام معظم رهبری توجه کنیم می بینیم که ایشان در کنار تاکید بر ضرورت تحقق اهداف چشم انداز چه فضای امیدبخشی را ایجاد می کنند، این بستر خیلی مهم است؛ حضرت امام (ره) زمانی که می خواهند نسبت به انجام فرضیه امر به معروف و نهی از منکر توصیه اخلاقی کنند می فرمایند «کسی که امر به معروف و نهی از منکر می کند دلش باید مالامال از محبت باشد اگر این رفتار کینه توزانه باشد انگار در زمین بی حاصلی بذر پاشیده می شود.»


 

غربی ها که ادعای دانش اقتصادی دارند امروز دچار بحرانند

رییس رسانه ملی در ادامه با اشاره به بحران مالی اخیر اروپا و آمریکا گفت: ما نخبگان زیادی در کشور داریم بخشی از این نخبه ها سه بعدی هستند که با محاسباتی توانستند برنامه های اقتصادی را پیش ببرند، در حالیکه باید نگاه کرد و دید آنهایی که در غرب ادعای تسلط به دانش اقتصاد جهانی دارند و امروز بسیاری از دانشگاه های ما کتاب های آنها را تدریس می کنند، در کشورهای خود چه وضعیتی را دارند، بیداری آمریکایی که امروز به وجود آمده است، تبعات همین بحران اقتصادی است.


 

آنها که به ایران انگ خشونت محوری می زدند امروز با مردم خود برخورد خشونت آمیز دارند

وی اضافه کرد: آنها که امروز در پاسخ به مردمان شان که می گویند چرا وضعیت اقتصادی ما این است، برخوردهای خشونت آمیز دارند و صحنه های دلخراشی پیش آوردند، در حوادث پس از فتنه تنها یک برخورد نیروی انتظامی را بک گراند رسانه ای کرده اند، در حالیکه ما از نظر اقتصادی وضعیت بهتری از آنها داریم.


مهندس ضرغامی با اشاره به تحریم های کشورهای غربی علیه ایران گفت: آنها جمهوری اسلامی را تحریم می کنند، ولی بدانند که جمهوری اسلامی زمین خوردنی نیست، کشور مشکلاتی دارد و به سند چشم انداز بی توجهی های زیاد صورت می گیرد اما اگر بتوانیم با مشورت همه دست اندرکاران بستر سالم و مطمئن و قابل اعتمادی برای همه بخش ها ایجاد کنیم و به موقع سند را رصد کنیم، همین ها فضای امیدبخشی را به وجود خواهد آورد.


وی افزود: دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام می تواند به عنوان دستگاه ناظر چنین مسئولیتی را بر عهده بگیرد تا بتواند کشور را به سمت همدلی و امید به پیش ببرد چرا که سند چشم انداز مایه وحدت کشور است و نباید عکس آن مشخص شود.


به گفته مهندس ضرغامی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام  باید با همکاری وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی و همه رسانه ها فضای امیدبخشی در جامعه را برای تحقق سند چشم انداز فراهم کند.


پایان پیام/

 

کد خبر 74121

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha