«محمدعلی نعیم امینی فرد» در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در مورد سخنان مسئولان آمریکایی مبنی بر تحریم نشدن دارو و تجهیزات پزشکی گفت: به طور رسمی دولت آمریکا اعلام کرده است که دارو و تجهیزات پزشکی جزء اقلام تحریمی نیست ولی به هر حال باید توجه داشته باشیم که ما مشکلاتی از نظر انتقال وجه با توجه به تحریم ها که مربوط به سوییفت است خواهیم داشت که این موضوع بر وادارت دارو تاثیر می گذارد و معمولا کمپانی های بزرگ این احتیاط را انجام می دهند.
عضو هیئت رییسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ما به طور رسمی عملا تحریم دارویی نیستیم ولی تحریم های مالی که در مورد ما انجام می شود بر بحث دارو تاثیر می گذارد.
وی گفت: پنج درصد اقلام دارویی ما وارداتی است و 95 درصد تولید داخل است که از این 95 درصد 600 تا 700 میلیون دلار برای مواد اولیه شان که اغلب از کشورهای آسیایی وارد می شود، اختصاص پیدا می کند این بخش دچار مشکل نمی شود چرا که ما مناسباتمان با کشورهای چین و هند و برخی کشورهای اروپایی که مواد اولیه دارویی از آنها وارد می کنیم خوب است.
سخنگوی کمیسیون بهداشت با اشاره به پیگیری های مجلس و دولت برای تامین ارز در بخش دارو گفت: 3 و نیم میلیارد دلار برای ذخیره سازی استراتژیک در مورد دارو اختصاص پیدا کرده است که با توجه به این موضوع ما مشکل قابل توجه ای در این بخش نخواهیم داشت البته این به معنای آن نیست که اتفاقی نمی افتد چرا که بیمه ها در حال حاضر پوششان را برای داروهایی که ساخت داخل هستند، برداشته اند و ما پوشش بیمه ای برای اقلام داروی ساخت داخل نداریم و این مقداری برای مردم ایجاد مشکل می کند.
وی با بیان اینکه در تمامی کشورها بیمه ها داروهای ساخت داخل را تحت پوشش قرار می دهند، گفت: در حال حاضر چیزی حدود 80 الی 90 قلم دارو کمبود داریم که بعضی وقت ها این اقلام به 100 تا 150 قلم می رسد. در واقع ما 60 الی 70 قلم کمبود داروی واقعی داریم که 20 تا 30 قلم آن ناشی از کمبود نقدینگی است.
این عضو هیئت رییسه کمیسیون بهداشت تاکید کرد: مشکل صنعت دارویی ما فقط مسایل تحریمی نیست بلکه مشکل بدهی های انباشته ای است که مراکز درمان ما با مراکز پخش دارند. در دو سه ماه اخیر نقدینگی بین شرکت های پخش توزیع شده است ولی باز هم مشکل نقدینگی برای این شرکت ها وجود دارد./
نظر شما