به گزارش خبرگزاری شبستان، «سید ابوالحسن فیروزآبادی» در حاشیه نشست خبری همایش رسانههای نوین و شکلدهی نهادهای اجتماعی در جمع خبرنگاران درباره انتخاب دو پیامرسان سروش و گپ به عنوان منتخب از بین پنج پیامرسان بومی اظهار داشت: برای حمایت از پیامرسانهای داخلی تعرفه را کاهش دادیم فضای دیتاسنتری اینترنت رایگان و 5 میلیارد تومان تسهیلات به همه اختصاص پیدا کرد که بسته به نیاز از آن استفاده کردند، اما در عمل از 5 یا 7 پیامرسان که به صورت مستقیم و غیرمستقیم تایید کرده بودیم، همه نمیتوانستند تمام بازار را در اختیار بگیرند و دو یا سه پیامرسان موفقتر میشوند و بقه کنار میرفتند.
وی ادامه داد: استراتژی این بود که پیامرسانهای بومی در بخشهای مختلفی فعالیت کنند که این روش را انتخاب نکردند و استراتژی دیگر ادغام پیامرسانها در یکدیگر بود که در این مورد نیز توافق نکردند و در عمل به دلایل زیادی شاهدیم که پیامرسانهای بومی نتوانستند به خوبی عمل کنند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی ادامه داد: کلاینتهای فارسی به صورت موقت برای دوره کوچ 42 میلیون کاربر ایرانی از تلگرام فعالیت کردند کلاینتها تا شهریور فرصت گرفتند.
فیرزوآبادی ادامه داد: سپس با توجه به تفاوتهای کلاینتهای فارسی از لحاظ سختافزاری و نرمافزاری ویژگیهای بهتری داشتند شامل هاتگرام و طلاگرام اجازه گرفتند که تا شهریور فعالیت کنند و به دلیل تحریمها تا آخر آذر فرصت آنها تمدید شد.
وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر وضعیت استقلال آنها از تلگرام چه پیشرفتی داشته گفت: گزارشی که دریافت کردهایم این است که به صورت آزمایشگاهی مدعی استقلال هستند که البته برای پیادهسازی نیاز به دیتا سنترهای خاصی دارند و وزارت ارتباطات در این باره مناقصه اعلام کرده و سختافزار لازم را فراهم کند .
وی در پاسخ به این سوال که آیا اگر هاتگرام و تلگرام طلایی تا پایان آذر به استقلال نرسند، فیلتر میشوند، گفت: تصمیمگیری در این حوزه به عهده نهاد قضایی است و به عهده مرکز ملی فضای مجازی نیست، البته نهاد قضایی در این باره نظر مرکز را میپرسد.
وی در پاسخ به این سوال درباره اینکه مهلت هاتگرام و تلگرام طلایی تا پایان آذر اعلام شده بود اما پس از آن اخباری درباره تمدید مهلت فعالیت این دو پیامرسان تا پایان سال منتشر شد، گفت: آن اخبار شایعه بود و از طرف ما اعلام نشده است و این موضوع فعلا شایعه است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه طبق اخبار اعلام شده پس از اعلام سروش و گپ به عنوان پیامرسانهای موفقتر اعلام شده که حمایت از دیگر پیامرسان ها لغو میشود گفت: حمایتها قطع نشده آنها در دیتاسنترها همچنان مستقرند و تعرفه نیز نیمبها محاسبه میشود و امکانات قبلی همچنان به آنها تخصیص داده میشود، اما از این دو پیام رسان قرار است، حمایت بیشتری شود و امکانات سختافزاری بیشتری شامل دیتاسنتر مخصوص در حوالی تهران و تمرکز سیستمها در آن دیتاسنترها داده شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا حمایتها از پیامرسانهای داخلی را خوب ارزیابی میکنید، گفت: باید شرایط کشور را نیز در نظر داشت معتقدیم پیامرسانها را باید تا جایی حمایت کرد که مثل صنعت خودرو نشوند که 40 سال حمایت شدند و اکنون وضعیتشان این است، معتقدیم حمایت باید معنیدار، مدتدار و دارای افق روشن باشد و از یک تاریخی به بعد نیاز به حمایت نداشته باشند و حتی بتوانند هزینه صرف شده را به خزانه ملی برگردانند زیرا در واقع این حمایتها از بودجه عمومی صرف میشود و باید برگردد.
وی گفت: مجموعه کارهایی که در یک و نیم سال اخیر صورت گرفت شاید باعث ناراحتی برخیها شده باشد، اما در مجموع روند مثبتی را در حوزه سختافزار و نرمافزار را شاهد بودها یم و دیدیم که مردم یاد گرفتند از پلت فرم ایرانی استفاده کنند و اگر در نهایت هات گرام و طلاگرامی مثل سروش و گپ موفق داشته باشیم اقدام مثبتی است و یک مرتبه شاهد رشته استفاده مردم از پیامرسانهای داخلی بودیم.
نظر شما