به گزارش خبرنگار شبستان، در ادامه جلسه علنی صبح امروز سهشنبه 19 مهر مجلس شورای اسلامی نمایندگان با یکفوریت طرح قانون وزارت نفت با 117 رأی موافق، 17 رأی مخالف و 19 رأی ممتنع از مجموع 205 رأی موافقت کردند.
علی ادیانیراد، نماینده قائمشهر به عنوان یکی از طراحان این طرح در سخنرانی گفت: وزارت نفتی که در حال حاضر در کشور است فاقد پرسنل وزارتخانهای است و نیروی استخدام شده خود را از شرکتهای نفت تأمین میکند.
وی با بیان اینکه این وزارتخانه بودجه مخصوص همطراز بودجه وزارتخانههای دیگر ندارد، اظهار کرد: با توجه به شرایط فعلی وزارت نفت ضرورت دارد قانون وزارت نفت اصلاح شود و بدون بررسی این طرح بررسی اساسنامه امکان ندارد.
ادیانیراد تصریح کرد: این طرح ضرورت بازنگری در اهداف وزارت نفت است.
وی بیان کرد: قانون وزارت نفت که در حال حاضر اجرایی میشود مربوط به 22 سال قبل است و با توجه به لزوم کارآمدسازی وزارت نفت و قوانین نرمافزاری در وزارت نفت ضرورت دارد این قانون بازنگری شود.
نماینده قائمشهر با اشاره به پدیده فرار مغزها در کشور خاطرنشان کرد: ما الان در وزارت نفت با فرار مغزها مواجه هستیم و قویا کارشناسان زبده نفتی ما تمایل به حضور در کشورهای دیگر و از جمله کشورهای خلیج فارس را دارند.
وی آمار فرار مغزها و گسست نیروهای وزارت نفت در این بخش را نگرانکننده ذکر کرد و بر ضرورت تأثیر این قانون برای ساماندهی نیروهای این وزارتخانه تأکید کرد.
نادر قاضیپور، نماینده ارومیه در مخالفت با این طرح گفت: ما انتظار داشتیم دولت در این رابطه لایحه بیاورد نه اینکه اعضای کمیسیون انرژی به جای نظارت بر وزارت نفت طرحی را در این زمینه ارایه دهد.
وی از اعضای کمیسیون انرژی خواست روند نظارت خود را ادامه دهند و اجازه دهند دولت در این زمینه لایحه بیاورد.
قاضیپور با بیان اینکه هیچ فوریتی در این طرح نمیبینم، گفت: فوریت را در این میبینم که کمیسیون انرژی و کمیسیون اصل 90 نظارت کنند و به دولت فشار بیاورند و دولت در این زمینه موظف است در این زمینه لایحه بیاورد.
سیدعماد حسینی، عضو کمیسیون انرژی در موافقت با این طرح گفت: ما در کمیسیون انرژی در بحث نظارتی بررسیهای لازم را انجام دادیم و همانطور که میدانید قانون نفت در چند ماه گذشته در مجلس به تصویب رسید اما در حال حاضر هیچگونه جامعیتی برای این قانون در کشور نداریم و ضرورت دارد که ما قانون وزارت نفت را اصلاح کنیم.
وی رأی به فوریت این طرح را رأی به اصلاح اساسنامه شرکتهای نفت عنوان کرد.
این طرح شامل 14 ماده است که در رابطه با وظایف و اختیارات وزارت نفت، امور نظارتی، امور سرمایهگذاری و تأمین منابع مالی، امور منابع انسانی- علمی و فناوری و امور بینالملل وزارت نفت موادی ذکر شده است.
پایان پیام/
نظر شما