به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، چند ماهی است که شاهد افزایش قیمت پرمصرف ترین محصول لبنی یعنی شیر هستیم تا جایی که در روزهای اول آبان ماه قیمت انواع شیر پاستوریزه (کم چرب، نیم چرب و پرچرب) از سه هزار و 900 تومان تا پنج هزار تومان بود. یکی از برندهای شناخته شده محصولات لبنی قیمت هر بطری شیر نیم چرب پاستوریزه را پنج هزار تومان، شیر کم چرب را چهار هزار و 300 تومان اعلام کرده بود.
این در حالی بود که بر اساس مصوبه کارگروه تظیم بازار کیفیت؛ شیر خام با مشخصات 3.2 درصد چربی و بار میکروبی زیر 100 هزار تحویل در کارخانه کیلویی 1570 تومان خریداری می شود البته بر اساس این مصوبه به ازای هر یک دهم درصد کاهش افزایش چربی معادل 150 ریال به قیمت خرید اضافه یا کم می شود. کارشناسان به بررسی دلایل این افزایش قیمت پرداخته بودند و «نظر افضلی»، عضو هیئت رییسه کمیسیون کشاورزی مجلس نیز در همین رابطه به تسنیم گفته بود که «از دلایل افزایش قیمت محصولات لبنی به خصوص شیر پاستوریزه نبود نظارت بر نحوه توزیع است. همچنین واسطه گری در توزیع این محصول لبنی از دلایل دیگر افزایش قیمت شیر است.»
پس از بررسی های متعدد از سوی نهادها و دستگاه های نظارتی در این حوزه گویا قرار است قیمت مشخصی برای این کالای پر مصرف لبنی اعلام شود. «سید احمد مقدسی»، رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی گاوداران در این زمینه به صدا و سیما گفته است: «در چهار سال گذشته هر لیتر شیرخام با میانگین قیمت 1100 تومان از دامدار خریداری می شد. در چهار سال گذشته قیمت مصوب خرید هر لیتر شیر خام 1440 تومان بود اما این مصوبه اجرا نشد تا اینکه در تیرماه امسال به منظور جلوگیری از ضرر و زیان دامداران قیمت هر لیتر شیر خام به 1750 تومان افزایش یافت. از آنجا که قیمت تمام شده هر لیتر شیر خام برای دامدار بیش از 2 هزار تومان است بنابراین با پیگیری دامداران و وزارت جهاد کشاورزی قیمت 2100 تومان به ستاد تنظیم بازار پیشنهاد شد. پیشنهاد افزایش قیمت خرید شیر خام در دامداری در ستاد تنظیم بازار بررسی شده و چهارشنبه هفته گذشته قیمت 2 هزار تومان به تصویب رسید.»
وی ادامه داده است: «براساس این مصوبه قیمت شیر خام با چربی 3/2 درصد هر لیتر 2 هزار تومان است و در صورتی که میزان چربی در هر لیتر یک دهم افزایش و کاهش داشته باشد شامل تشویق و جریمه می شود. گرچه قیمت هر لیتر شیر خام 2 هزار تومان تعیین شده است اما این عدد برای دامداران چندان راضی کننده نیست. اگر هزینه تمام شده تولید و سود واقعی محاسبه شود دامدار با قیمت 2 هزار تومان به سود واقعی نمی رسد چون قیمت تمام شده هر لیتر شیرخام در دامداری با احتساب هزینه ها 1920 تومان است.»
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی گاوداران تاکید کرده است که افزایش قیمت شیرخام تاثیری در قیمت فرآورده های لبنی برای مصرف کننده ندارد چون کارخانجات لبنی افزایش قیمت را از مهر در محصولات خود اعمال کردند و بر اساس نتایج جلسات کارشناسی در ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان نه تنها شاهد افزایش قیمت نیستیم بلکه در سه نوع فرآورده ماست کم چرب، شیر کم چرب و پنیر یو اف شاهد کاهش قیمت هستیم. اما اعلام این موضوع در اختیارات سازمان حمایت مصرف کنندگان وتولید کنندگان است و باید منتظر اعلام قیمت از سوی این سازمان باشیم.»/
نظر شما