به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، «عبدالرضا رحمانی فضلی»، وزیر کشور در کنفرانس بین المللی امنیت، پیشرفت و توسعه پایدار مناطق مرزی، سرزمینی و کلانشهرها ضمن تشکر از خدمات مرزبانان با بیان اینکه مرزبانان انصافا در شرایط سخت و دشوار انجام وظیفه می کنند، گفت: شانس ما همین است که در شرق همسایگانی داریم که برای تامین امنیت خود مشکل دارند و این موضوع در غرب نیز وجود دارد اما با توجه به انگیزه مرزبانان و احساس مسئولیت آنها شاهد شرایط مطلوبی در مرزها هستیم.
وزیر کشور با بیان اینکه مناطق مرزی ما شرایط مطلوبی به جهت توسعه یافتگی و پیشرفت ندارند، افزود: ما در تمام مناطق با عدم تعادل و توازن روبرو هستیم که این معضل در مناطق روستایی و شهری باری دوچندان بر دوش حوزه امنیت می گذارد. این عدم توازن و تعادل در پهنه جغرافیایی ایران حاکی از نبود توزیع نامتعادل امکانات و منابع، بودجه ریزی و فقدان نظامی کارآمد است.
وی اظهار کرد: در حوزه شهری نیز متناسب با کانون های جمعیتی فعالیت ها بیشتر در مراکز جمع شده است که باعث می شود تسهیلات و بودجه ها بیشتر به این کانون های جمعیتی اختصاص یابد و نتیجه آن همین است که از سایر شهرها به تهران مراجعت کنند و بقیه مناطق از پیشرفت و توسعه عقب بمانند.
وزیر کشور اظهار کرد: بعد از انقلاب زیرساخت ها در سراسر کشور ایجاد کردیم. نظام برنامه ریزی بخشی متمرکز و نظام بودجه ریزی که بر اساس جمعیت بودجه اختصاص می یابد و نظام بانکی که تمام پول ها را از سراسر کشور به کانون های جمعیتی هدایت می کند بقیه مناطق را با مشکل روبرو کرده است.
«رحمانی فضلی» اظهار کرد: اگر مردم و بخش خصوصی به عنوان سرمایه اصلی در مناطق سرمایه گذاری کنند باید بگوییم تا 10 سال از معافیت در این مناطق روبرو هستیم. عدم استفاده از مناطق طبیعی مشکل بعدی در مناطق مرزی است. وقتی که جمعیت نیست مشخص از زیرساخت های ایجاد شده استفاده نمی شود در مقابل نیز فشار بر روی کانون های جمعیتی وارد شده و شاهد فقر و بزهکاری خواهیم بود و اینگونه است که تهران به عنوان بالاترین میزان جمعیتی کشور از بالاترین میزان فقر و بزهکاری نیز برخوردار است.
وزیر کشور با بیان اینکه اگر از من به عنوان مسئول امنیتی سوال شود می گویم ما در امنیت کامل به سر می بریم، اظهار کرد: این را به این جهت می گویم که در شرق و غرب کشور همه کشورهای معاند درصدد هستند همسایگان ما را تجهیز کنند، آموزش می دهند، منابع مالی و نظامی آنها را تامین می کنند تا علیه ما اقدام کنند.
«رحمانی فضلی» اظهار کرد: بهترین روش دفاع از مرزها استفاده از پدافند غیرعامل است، مسلم است اگر ما بتوانیم جمعیت را در آن مناطق سکنی دهیم بسیار بهتر است تا اینکه یک یا دو لشکر از جایی دیگر بیاوریم و در آن مناطق مستقر کنیم.
وی گفت: امنیت با مکانیسم های داخلی خود از نظر سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و بخشی نظامی را به وجود می آورد و کشور ما در معرض هجمه های مختلف قرار دارد و برای مبارزه با این امر تلاش های بسیاری صورت گرفته است اما باید بر پایداری این تلاش ها نیز کار کنیم.
وزیر کشور با بیان اینکه مرزهای شرقی در امنیت برای ما در اولویت اول قرار دارند و تلاش های زیادی در این زمینه در حال انجام است، گفت: از مردم این مناطق در بدنه نظامی استفاده می کنیم که البته پاسخ خوبی هم گرفته ایم.
وی با اشاره به تشکیل کارگروه ویژه مرزی افزود: این کارگروه اختیاراتی به وزیر کشور داده است و اقدامات خوبی هم انجام شده که نسبت به توسعه بسیار کم است.
وزیر کشور با اشاره به مبادلات تجاری در مرزها خاطرنشان کرد: ما مجوز مبادلات تجاری کالاهایی را در مرزها گرفته ایم تا در این مناطق وارد شوند و یا برای سوخت مجوزهایی گرفته ایم که البته کافی نیست اما سود این مبادلات به نفع مردم همین مناطق است و این اقدامات مسکن های موقتی است که باید تلاش بیشتری انجام شود.
«رحمانی فضلی» تصریح کرد: در حوزه جاری و اجرایی انضباط خوبی حاکم است. در چند سال گذشته تروریست ها با سلاح های سبک و در گروه های دو تا سه نفره عملیات انجام می دادند اما امروز با سلاح های پیشرفته و در گروه های 30 تا 40 نفره در مناطق عملیات انجام می دهند و هر هفته هم در مناطق مرزی مسایل و مشکلاتی ایجاد می کنند که البته نیروهای مرزی ما نیز تلاش های خوبی انجام داده اند.
وزیر کشور گفت: مرز فصل میان دو حاکمیت و فرهنگ است. ما در موضوع گروگان گیری عزیزانمان در شرق با همسایگان شرقی مذاکره کردیم و الحمدالله با مذاکرات وزارت خارجه پنج نفر از آنها آزاد شدند.
وی در مورد گفتگوهای خود با روسای کشورهای همسایه در خصوص موضوع گروگان گیری یادآور شد: در گفتگوهای خود با همسایگان گفتیم ما ناتوان در حفظ امنیت مرزی نیستیم بلکه به تمامیت ارضی شما احترام می گذاریم. اعلام کردیم ما آمادگی داریم امنیت شما را در یک عملیات مشترک تامین کنیم. در جریان آزادسازی گروگان ها هم گفتیم ما شما را متحد استراتژیک خود می دانیم یا عملیات مشترک انجام می دهیم یا شما نظارت کنید ما خودمان عملیات آزادسازی را انجام دهیم.
«رحمانی فضلی» در خصوص مهاجرت غیرقانونی اتباع افغانستانی نیز اظهار کرد: سالانه 700 هزار نفر از افغانی ها را از سراسر کشور جمع آوری می کنیم و به کشورشان بازمی گردانیم اما انتظار داریم در کشورشان پذیرفته شوند و از خلل و فرج و یا راه قاچاق دوباره باز نگردند. اگر ما مجبور شدیم عملیاتی انجام دهیم همسایگان باید بدانند که ما چاره دیگری نداریم زیرا ما همکاری های لازم را انجام می دهیم و باید تمام تلاش خود را برای حفظ امنیت و منافع ملی کشور و حفظ نیروهایمان به کار ببندیم./
نظر شما