بازنشستگی۳ سفیر ایران/سفارت های  ترکیه، آلمان و سازمان ملل بی سرپرست شدند

اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان دامان وزارت خارجه را نیز گرفت و از امروز ایران در ترکیه، آلمان و سازمان ملل متحد بدون سفیر خواهد بود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، با اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان در وزارت امور خارجه سه سفیر کشورمان که بازنشسته بودند از کار خود کنار رفتند که سفیر ایران در ترکیه نیز شامل این افراد می شود.

 

 

«ابراهیم طاهریان» از این سمت کناره گیری کرد تا نمایندگی ایران در کشور همسایه ترکیه بدون سفیر بماند و با توجه به اهمیت مناسبات تهران-آنکارا قطعا به زودی سفیر جدیدی جای طاهریان راهی ترکیه می شود.

 

این دیپلمات ۶۳ ساله کشورمان از سال ۱۳۶۱ به عنوان کارشناس راهی نمایندگی کشورمان در استرالیا شد و پس از آن ماموریت های خارجی خود را در افغانستان، بوسنی و هرزگوین، پاکستان و کرواسی به انجام رساند و از سال ۱۳۹۴ نیز سفیر ایران در ترکیه بود تا اینکه اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان مشمول او شد و روز گذشته مراسم تودیع و بدرقه ابراهیم طاهریان سفیر ایران در ترکیه با حضور پرسنل نمایندگی و کارکنان نهادهای وابسته در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در آنکارا برگزار شد.

 

جانشین «طاهریان» هنوز از سوی وزارت امور خارجه به صورت رسمی معرفی نشده است اما نشریه آیدینلیک اعلام کرده که با توجه به بازنشسته شدن طاهریان فرد سفیر فعلی ایران در آنکارا٬ به زودی مرتضی دامن پاک جامی به عنوان سفیر اعزام می شود.

 

علاوه براین، از امروز سفارت ایران در آلمان نیز بی سفیر می شود و «علی ماجدی» نیز از امروز به صورت رسمی از این سمت کنار می رود.

 

 

این دیپلمات ۷۲ ساله کشورمان از سال ۱۳۹۳ سفیر ایران در آلمان شده و پیش از این نیز سفیر ایران در ژاپن و برزیل و مدتی کاردار در امارات متحده عربی بوده‌است.

 

جانشین «ماجدی» نیز هنوز به صورت رسمی از سوی وزارت امور خارجه معرفی نشده است.

 

در کنار وی، «غلامعلی خوشرو»، سفیر کشورمان در سازمان ملل متحد نیز از امروز مشمول قانون منع به کارگیری بازنشستگان می شود و باید به ایران بازگردد.

 

او روز گذشته در مقر سازمان ملل متحد دیدار خداحافظی خود را با دبیر کل این سازمان برگزار کرد و در این دیدار با تشریح خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام و تهدید کشورهای عضو در همکاری با ایران گفت: در تاریخ سازمان ملل سابقه نداشته است که یک عضو دائم شورای امنیت بقیه اعضای سازمان ملل را به دلیل پایبندی به قطعنامه‌های شورا مجازات کند. جامعه جهانی باید در مقابل این اقدامات خودسرانه و فراقانونی ایستادگی کند.

 

 

این دیپلمات عالیرتبه کشور به دلیل تاسیس دانشکده روابط بین الملل در وزارت امور خارجه جایگاه ویژه ای دارد و در بیشتر سال های خدمت خود به عنوان معلم و مدرس در این وزارت خانه فعالیت داشته است.

 

«خوشرو» ۷ سال نیز سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد در دهه ۶۰ بود و در سال های ابتدایی دهه ۹۰ به عنوان سفیر ایران در سوئیس منصوب شد و از سال ۱۳۹۳ نماینده ایران در سازمان ملل متحد است.

 

جانشین «خوشرو» نیز هنوز به صورت رسمی از سوی وزارت امور خارجه معرفی نشده اما «غلامحسین دهقانی» به عنوان معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد تا تعیین جانشین خوشرو سرپرستی آن نمایندگی را برعهده دارد.

 

یادآور می شود، امروز ۲۶ آبان آخرین مهلت کناره گیری مدیران بازنشسته از بدنه دولت است که طبق قانون ابلاغی منع به کارگیری بازنشستگان از سوی مجلس به دولت این مساله انجام می شود./

 

 

 

 

کد خبر 740278

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha