سپهر سیاسی احزاب در قانون جدید دیده نشده است/بیانیه دادن وظیفه احزاب نیست

«نیک فر» در مورد تاثیر پیش نویس قانون جدید احزاب در توسعه سیاسی تشکل ها و احزاب سیاسی گفت: قانون جدید به جای اینکه نقش احزاب در سپهر سیاسی را ببیند بیشتر عملکرد و کنترل احزاب را در نظر گرفته است.

«امیر میثم نیک فر» در گفتگو با خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان در مورد تاثیر پیش نویس قانون جدید احزاب در توسعه سیاسی تشکل ها و احزاب سیاسی گفت: قانون احزاب چند سال قبل یه مجلس رفت و تصویب شد اما نتوانسته است انتظارات زیادی از احزاب را برآورده کند در حالی که زمان زیادی از اصلاح آن نمی گذرد اما باید دوباره اصلاح شود.

 

عضو شورای مرکزی خانه احزاب افزود: در این اصلاحیه به جای اینکه نقش احزاب در سپهر سیاسی دیده شود بیشتر عملکرد و کنترل احزاب در نظر گرفته شده است و بیشتر باید و نبایدهای احزاب مورد توجه قرار گرفته است.

 

«نیک فر» با یبان اینکه اگر احزاب در انتخابات نقشی نداشته باشند نمودی دیگری ندارند، افزود: بیانیه دادن وظیفه اصلی احزاب نیست. وظیفه احزاب برگزاری انتخابات است که در قانون اساسی دیده نشده است. یکی از روشها در انتخابات تایید صلاحیت کاندید است که احزاب می توانند صلاحیت کاندیداهای معرفی شده را تایید کنند و هر حزب می تواند یک نفر را به عنوان کاندیدای مورد تایید خود معرفی کند. کاری که دولت و نمایندگان به آن رغبتی ندارند.

 

وی گفت: نتیجه این شیوه آن است که فردی امروز در یک فراکسیون و فردا در یک فراکسیون دیگر است یا رای آنها در پی اهداف فراکسیون مورد نظرشان نیست و اعلام می کنند که مستقل وارد مجلس شدند.

 

عضو حزب بیدرای اسلامی یاد آورشد: وقتی کاندیدا اعلام می کنند که مستقل هستند باید با سندیت باشد، چگونه یک دبیر کل بعد از ورود به مجلس می گوید مستقل هستم؛‌ وقتی رای آرودند می گویند مستقلیم؟! در حالی که نماینده حزب می تواند منافع ملی را در مجلس مورد نظر دنبال کند.

 

وی با بیان اینکه احزاب با در نظر گرفتن منافع ملی در کشور می توانند برنامه ارایه دهند، اظهار کرد: نداشتن برنامه مدون در عرصه های گوناگون کشوری موجب می شود که 2 ساعت قبل از انتخاب یک وزیر؛ رییس جمهور از او برنامه درخواست کند و در نهایت برنامه یک وزارتخانه در یک برگه خلاصه می شود و وزیر پیشنهادی با ارتباط با یک نماینده رای بیارود و در نهایت نمایندگان رای دهنده نیز خارج از رویه فراکسیون رای مثبت یا منفی خود را اعلام می کنند به همین جهت یک وزیر در یک دوره رای نمی آورد و در دوره بعدی با رای نمایندگان انتخاب می شود.

 

وی خاطر نشان کرد: مجلس فعلی به مجلس لابی فرمایشی تبدیل شده و عملا فراکسیونها از کار افتادند در حالیکه در تمام دنیا فراکسیونها منافع ملی را درنظر می گیرند و یک رای جمعی ارایه می دهند.

 

عضو شورای مرکزی خانه احزاب تصریح کرد: بسیاری از نمایندگان در جریانهای سیاسی ناخواسته احزاب را می کوبند اگر می خواهیم احزاب نتیجه یک اقدام ملی را نمایش دهند باید دستشان باز باشد و لفظ باند بازی معنا ندارد. حزبی که پای حرف خود می ایستد منافع ملی را به منافع خود ترجیح می دهد تا در صحنه نمایش مردم باشد.

 

«نیک فر» ادامه داد: در قانون فعلی احزاب در موضوع انتخابات شورا، دست احزاب باز گذاشته شده تا در کمسیون ملی انتخابات که به جای کمیسیون ماده 10 احزاب است و نماینده احزاب در آن عضو است، احزاب در انتخابات شورا موثر باشند. ما پیشنهاد دادیم تا احزاب در صورت معرفی کاندیدا، فرد مورد نظر را تایید کنند، اگر احزاب منافع ملی را به منافع خود ترجیح ندهند در دور بعدی رای نمی آورند زیرا دیگر مرود اعتماد مردم قرار نمی گیرند./

کد خبر 739915

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha