بهره برداری رسمی از مجهزترین مرکز دیالیز خیرساز شمالغرب کشور در زنجان

همزمان با فرا رسیدن هفته گرامیداشت حمایت از بیماران کلیوی، آیین بهره برداری رسمی از مجهزترین مرکز دیالیز خیرساز شمالغرب کشور در استان زنجان برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، محمدرضا طهماسبی مدیر انجمن کلیوی و رئیس هیئت ورزشی بیماران خاص و پیوند اعضا در استان درباره شروع به کار انجمن در جمع خبرنگاران گفت: در سال 60 در زنجان، پنج بیمار دیالیزی برای انجام دیالیز به ناچار به قزوین رفت و آمد می کردند و سختی های زیادی برای این بیماران بوجود آمده  بود که این موضوع موجب شد، با پیگیری این بیماران، در سال 63 اولین دیالیز در مرکز شهید بهشتی زنجان با کمترین امکانات انجام شود. و بعد از آن خیریه ای برای حمایت از این بیماران تشکیل دادیم و در سال 70 با اخذ مجوز رسمی از انجمن مرکزی حمایت از بیماران کلیوی شروع به کار کردیم.

 

وی ادامه داد: امروز در انجمن 1800 بیمار کلیوی داریم و به خاطر مشکلات فراوان و هزینه های زیاد دیالیز، ما برای راحتی بیماران و ارائه بهترین و کامل ترین خدمات، مجموع خدمات درمانی و حمایتی را به صورت مجتمع در یک جا جمع کردیم و دفاتر انجمن های حمایت از بیماران کلیوی را در شهرستان ها نیز راه اندازی نمودیم.و در مجموع 200 انجمن کلیوی در کشور فعال می باشد.

 

مدیر انجمن گفت: بیماران قبلا برای پیوند اعضا، مجبور به مراجعه به تهران یا دیگر استان ها بودند. اما از آبان ماه 94 با پیگیری های انجمن، بخش پیوند کلیه در بیمارستان آیت الله موسوی زنجان، با حضور دکتر ناصر سیم فروش، بنیانگذار پیوند در ایران، شروع به کار کرد.

 

طهماسبی گفت: با توجه به افزایش تعداد بیماران، ما باید علل بیماری را ریشه یابی کرده و اقدامات لازم برای پیشگیری را انجام می دادیم که برای این منظور نشست هایی را با حضور کارشناسان و پزشکان برگزار کردیم و مجموعه را با نگرش آموزش، درمان،حمایت و تحقیقات شکل دادیم.

 

وی ادامه داد: از 1800 بیمار، 1400 بیمار را با پیوند کلیه و با مراقبت از چرخه دیالیز خارج کردیم. و 80 نفر از بیماران زیر 12 سال هستند که دیالیز یرای آنان سخت و بسیار پر هزینه می باشد و برای بیماران کودک، هزینه هر قلم دارو بین 7 تا 10 میلیون تومان می باشد که انجمن از آنان حمایت می کند.

 

محمدرضا طهماسبی گفت:  روزانه نود بیمار دیالیزی در سه شیفت صبح، عصر و شب، در هر نوبت چهار ساعت دیالیز می شود. و هر بیمار باید سه نوبت در هفته دیالیز شود. و هزینه دیالیز هر بیمار در ماه پنج میلیون تومان می باشد. و در کنار ادامه روند درمانی، از خدمات مشاوره ای، روانشناسی و مددکاری نیز بهره مند می شوند و حمایت ها و پشتیبانی های لازم از آن ها به عمل می آید.

 

مدیر انجمن گفت: ما در سال 95، مرکز دیالیز را افتتاح کردیم و در سال 96، بخش اداری، آموزشی و تحقیقاتی راه اندازی شد. و در سال 97، مهمان سرای بیماران که در قالب سیزده سوئیت توسط خیرین در طبقه فوقانی ساختمان انجمن در حال احداث می باشد مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت. و در سال 98، برنامه تکمیل و تجهیز بخش های تخصصی را در طبقه همکف خواهیم داشت.

 

وی در ادامه گفت: هدف اصلی ما ایجاد چرخه کامل خدمات درمانی،  آموزشی و پیشگیری برای بیماران و توسعه سلامتی پایدار است. که در این خصوص برنامه های اطلاع رسانی و فرهنگ سازی را انجام می دهیم.

 

رحیم پور، هم در سخنانی اظهار کرد : در آستانه هفته حمایت از بیماران کلیوی که از تاریخ ( 23 آبان) شروع و تا (30 آبان) ادامه خواهد یافت، امسال برنامه های ویژه ای برای ترویج حمایت از بیماران کلیوی توسط انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان برگزار خواهد شد.

 

وی گفت: امسال برای هر روز از هفته حمایت از بیماران کلیوی، یک نامگذاری انجام شده و برنامه هایی برای آن روز در نظر گرفته شده است که این نامگذاری ها بدین شرح می باشد:چهارشنبه ( 23 آبان ) روز انجمن کلیوی و رسانه ها نامگذاری شده که به همین مناسبت نشست خبری انجمن با خبرنگاران رسانه ها برگزار می شود، پنج شنبه ( 24 آبان ) روز انجمن کلیوی و تکریم بیماران نامگذاری شده است که در این روز برنامه عیادت از بیماران دیالیزی با حضور نماینده ولی فقیه در استان زنجان، آیت الله خاتمی و مسئولین استانی برگزار خواهد شد.

 

این مقام مسوول با بیان اینکه جمعه ( 25 آبان ) روز بیماران کلیوی، معنویت و ورزش نامگذاری شده است که در این روز مسابقات ورزشی در سطح آموزشگاه های علمی کشور که حامیان انجمن هستند و بین اعضای بیماران کلیوی در رشته های شطرنج، دارت و طناب کشی برگزار خواهد شد، گفت: شنبه ( 26 آبان ) روز انجمن کلیوی و خیرین نامگذاری شده است که برنامه دیدار با خیرین و پیشکسوتان انجمن انجام خواهد شد.

 

رحیم پور با یادآوری اینکه یک شنبه ( 27 آبان ) روز انجمن کلیوی و نهادهای مردمی نامگذاری شده است که برنامه دیدار با اصناف و تشکل های مردمی انجام خواهد شد، تصریح کرد: دوشنبه ( 28 آبان ) روز بیماران کلیوی و امید به زندگی نامگذاری شده است که برنامه جنگ شادی برای خاتواده های بیماران در نظر گرفته شده است.

 

به گفته وی،‌ سه شنبه ( 29 آبان ) روز انجمن کلیوی و توسعه خدمات درمانی نامگذاری شده است که در این روز آیین بهره برداری رسمی از مجهزترین مرکز دیالیز خیرساز شمالغرب کشور و بازدید از بخش های مختلف انجمن انجام خواهد شد و در آخر همایش لبخند خدا همانند سال گذشته برگزار خواهد شد.

 

حیدری پور اظهار کرد: مرکز دیالیز انجمن کلیوی زنجان به عنوان مجهزترین مرکز دیالیز شمالغرب کشور می باشد و تمام دستگاه ها با استانداردهای روز مطابقت داشته  و از کشور آلمان خریداری شده است که هزینه ای بیش از چهار میلیارد تومان برای آن صرف گردیده است. تمام تجهیزات نیز به صورت ذخیره در تهران در شرکت دیالیز تجهیز، خریداری شده است. و هر دستگاه دیالیز 65 میلیون تومان خریداری شده که در حال حاضر قیمت آن 250 میلیون تومان می باشد.

 

وی افزود: در کنار برنامه های درمانی و حمایتی، برنامه های فرهنگی و ورزشی نیز برای بیماران و خانواده های آن ها برگزار می گردد. و مددکاران در کنار آموزش پیشگیری از ابتلا به این بیماری، وضعیت معیشتی خانواده ها را نیز بررسی کرده و در صورت نیاز بر طبق تفاهم نامه منعقد شده بین انجمن و کمیته امداد، آن خانواده ها را به کمیته امداد معرفی می کنند. بیماران کلیوی کمیته امداد نیز به انجمن، جهت حمایت معرفی می شوند.

 

حیدری پور گفت: تفاهم نامه هایی نیز بین انجمن و دانشگاه ها و مدارس استان جهت برگزاری برنامه های آموزشی و پیشگیرانه منعقد گردیده است.همینطور تفاهم نامه هایی بین انجمن و کانون قلمچی و زبان سرای ایران زمین، جهت استفاده رایگان تمام فرزندان بیماران کلیوی انجمن از خدمات آموزشی این مراکز منعقد گردیده است.و برای برگزاری برنامه های آموزشی در سایر نهادها و سازمان ها آمادگی داریم.

 

وی گفت: برای نخستین بار در زنجان قرار است که به همت انجمن کلیوی زنجان، دفتر انجمن جهانی پزشکان صلح و دوستی در زنجان افتتاح گردد و این کار موجب پیشرفت هایی در حوزه سلامت خواهد شد. و برنامه هایی برای توریست درمانی اجرا خواهد شد.

 

رئیس هیئت ورزشی بیماریهای خاص و پیوند اعضا، طهماسبی گفت: با توجه به نقش ورزش در سلامتی بیماران، بیماران بیماری های خاص (دیابت- ام اس- دیالیز- هموفیلی- تالاسمی- پیوند اعضا) دارای هیئت ورزشی هستند که انجمن بیماران کلیوی متولی هیئت ورزشی این بیماران است. و دارای 150 قهرمان ورزشی و 300 ورزشکار می باشد که در حال فعالیت هستند.

 

دبیرهیئت ورزشی بیماریهای خاص و پیوند اعضا، کامران گفت: 6 گروه بیماران خاص در این هیئت وجود دارد. که بیماران پیوند کلیه در پانزده رشته ورزشی این هیئت فعالیت می کنند. و ورزشکاران در رشته های مختلف به مسابقات مختلف اعزام شده و موفق به کسب مدال های مختلفی شده اند.

 

وی افزود: ورزشکاران زنجانی در اولین مسابقات کشوری پیوند اعضا در رشته پتانک  موفق به کسب مقام اول کشوری شدند. و برای مسابقات جهانی که در سال 98 در کشور انگلیس برگزار خواهد شد، اعزام خواهند شد.

 

باباخانی مشاور امور بیماران انجمن اظهار کرد: از هر پنج نفر، سه نفر مستعد به ابتلا به بیماری کلیوی هستند. و علت ابتلا هم بیشتر دیابت و فشار خون است. و مردان بیشتر از زنان وارد دیالیز می شوند و نسبت ابتلا در مردان 53 درصد و در زنان 47 درصد می باشد.

 

وی گفت: تا آبان ماه 97 ، در کل استان 460 نفر بیمار دیالیزی ، 751 نفر بیمار پیوندی و 632 نفر بیمار مراقبتی وجود دارد که 40 نفر از آنان کودکان زیر 10 سال می باشند.و رده سنی 45 تا 70 سال بیشتر مستعد دیالیز هستند و بیماران مراقبتی بیشتر در رده سنی 20 تا 40 سال قرار دارند./

کد خبر 739621

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha