سرمایه‌گذاری تعاون روستایی در پروژه پتروشیمی گلستان/ دستور استاندار برای انتشار لیست تسهیلات روستایی استان

استاندار گلستان با بیان اینکه بخش تعاون روستایی متقاضی سهم ۲۰ تا ۳۰ درصدی پتروشیمی است، گفت: پروژه به‌گونه‌ای نیست که زود به نتیجه برسد ولی در دست اقدام است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، سید مناف هاشمی، شب گذشته (یکشنبه ۲۲ آبان) در گفتگوی ویژه خبری با صداوسیمای استان گلستان اظهار کرد: ۱۶۲ میلیارد تومان اعتبار روستایی در امسال ابلاغ‌ شده که سود این تسهیلات ۴ تا ۶ درصد بود و تاکنون از محل اعتبارات روستایی ۲۰۱ میلیارد تومان تسهیلات در استان ارائه‌شده است.

 

وی تصریح کرد: تا حدود یک ماه پیش جذب اعتبارات در حوزه روستایی ۱۲۵درصد بود و این نشان می‌دهد همه تلاش در حوزه ارائه تسهیلات روستایی انجام‌ شده است.

 

استاندار گلستان گفت: ۱۳۷ میلیارد تومان پروژه مصوب در حوزه روستایی در استان داشتیم که پرداخت‌شده و در سرجمع  بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات روستایی و به مشاغل کوچک در استان عرضه‌ شده است.

 

هاشمی تأکید کرد: در گذشته به حوزه صنعت اعلام کردیم که لیست این تسهیلات را ارائه کنند و امروز اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و حوزه روستایی استان می‌توانند لیست تسهیلات روستایی را ارائه کنند.

 

وی گفت: در سال ۹۶ تا پایان شهریور امسال سقف تسهیلات به واحد تولیدی و صنعتی ۷۵۰ میلیارد تومان بود ولی ما یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات عرضه کردیم و از حیث رتبه چهارم و پنجم را در حوزه ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی و صنعتی در کشور داشتیم.

 

استاندار گلستان بابیان اینکه ۹۴۲ واحد صنعتی و تولیدی ما از این تسهیلات بهره‌مند شدند، افزود: ۳۷ واحد تولیدی ورشکسته و تعطیل‌شده استان با تسهیلات ۷۰ میلیارد تومانی احیا شده است.

 

وی گفت: به هیچ عنوان با مردم تعارف نداریم یا باکسی زده بند نکردیم و باید دستگاه‌های اجرایی پاسخگوی ارائه تسهیلات باشند، تسهیلات رفع موانع تولید نزدیک به ۲ ماه شروع‌ شده و ۲۵۰ میلیارد تومان تسهیلات در امسال ارائه کردیم که از این نظر مقام دوم را در کشور داریم.

 

استاندار گلستان به همکاری بانک‌ها اشاره کرد و افزود: پرداخت تسهیلات منجر به اشتغال شده و اگر شرایط عادی بود ما جزو استان‌هایی نمونه کشور می‌شدیم ولی در جنگ اقتصادی هستیم.

 

هاشمی افزود: ۲هزار میلیارد تومان پروژه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به ما اعلام کرده و بیش از یک هزار میلیارد تومان تسهیلات این بخش دریافت شده است.

 

وی گفت: از میزان کل تسهیلات ۱۲۰ میلیارد تومان در تسهیلات گردشگری و ۶۶۰ میلیارد تومان آن در بخش کشاورزی هزینه شده است.

 

استاندار گلستان افزود: ۱۳ ماه پیش استان گلستان تنها ۱۳ مورد بوم‌گردی داشت که ۴۰ مورد در حال حاضر در دست افتتاح داریم و امید داریم بتوانیم پروژه‌های بوم‌گردی را به ۲۰۰ مورد برسانیم.

 

هاشمی تأکید کرد: تعهد برای اشتغال استان ۲۰ هزار نفر در امسال است و ۱۵ هزار و ۶۶۲ نفر افراد بیمه شده‌ای هستند که تأمین اجتماعی اعلام کرده است.

 

وی گفت: برخی دستگاه‌های اجرایی در حوزه اشتغال ضعیف عمل کردند ولی برخی دستگاه‌ها اقدامات خوبی داشتند برای مثال اوقاف اشتغال خوبی ایجاد کرد ولی برخی حوزه‌ها مدیران ما جدی نمی‌گیرند.

 

استاندار گلستان یادآور شد: مباحث در مورد مصوبه سفر دولت به استان شکل عملیاتی پیدا کرده و برخی پروژه بزرگ پتروشیمی، راه‌آهن و گردشگری اقداماتی انجام‌شده است.

 

هاشمی افزود: در حوزه گردشگری آشوراده اقداماتی انجام شده و مدیرکل محیط‌زیست در طی یک سال گذشته فعالیت خوبی داشته است.

 

وی گفت: برای پروژه آشوراده مجوزها صادرشده و هنوز دولت اعتباری به این حوزه نداده و از محل اعتبارات استانی ۵ میلیارد تومان ارائه کردیم.

 

استاندار گلستان افزود: زیرساخت‌ها آشوراده با ۵ تا ۲۰ میلیارد تومان ساخته می‌شود و امیدواریم ما بقیه اعتبارات را بخش خصوصی همت کند و این مرحله تقریباً ۲ سال زمان می‌برد.

 

هاشمی به احیای خلیج گرگان اشاره کرد و افزود: احیای خلیج گرگان بعد از مطالعات مختلف در سازمان محیط‌ زیست کشور بدون اعتبار مصوب شد و ۵۸ میلیارد تومان اعتبار برای آن پیش‌بینی‌شده که امیدواریم در سال ۱۳۹۸ اعتبارات آن در نظر گرفته شود.

 

وی تأکید کرد: دو کانال بزرگ خزینی و چاپاقلی اجازه لایروبی داده شده است و شاید به این مهم انتقاداتی باشد ولی در کارگروه خود بحث شده است.

 

استاندار گلستان با بیان اینکه فاز نخست پارک پسماند انجام‌ شده است، گفت: درخت‌کاری‌ها در این پارک انجام‌شده و یک وقفه ۲ ماه داشتیم و بیش از ۳۰ متر عمق زباله در این منطقه بوده که با اعتباراتی که گذاشتیم این پروژه شروع به کارکرده است.

 

هاشمی بابیان اینکه ۷۰ نقطه شهری و روستایی تفکیک زباله از مبدأ در دستور کار قرار گرفته است، افزود: هرچه امکانات داشتیم به این موضوع اختصاص دهیم.

 

وی یادآور شد: پتروشیمی در کارگروه اقتصادی مطرح شد و رئیس‌جمهور به وزارت نفت اجازه مشارکت داده است و با ارز امروز ۵ هزار میلیارد تومان شاید اعتبار نیاز داشته باشد و برای رسیدن به این عدد سرمایه گذاری بزرگ نیاز است.

 

استاندار گلستان یادآور شد: در یک ماه گذشته با مدیرکل پتروشیمی کشور جلساتی برگزار شده و وزیر جهاد کشاورزی بعد از دیداری که داشتند ابراز علاقه‌مندی کرد که تعاونی روستایی ۲۰ تا ۳۰ درصد سهم بگیرد.

 

هاشمی افزود: پروژه به‌گونه‌ای نیست که زود نتیجه برسد ولی در دست اقدام است تلاش می‌کنیم از طریق بخش خصوصی و دولت این پروژه را به نتیجه برسانیم.

 

کد خبر 739613

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha