«محمد حسن عصاره» در گفتگو با خبرنگار علمی خبرگزاری شبستان درباره ی علت گردش مالی کم ایران در صادرات زعفران گفت: علت مهم آن خام فروشی است.
دبیر ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی افزود: با تمام زحمات کشاورزان در منطقه خراسان جنوبی، برداشت زعفران که کار طاقت فرسایی است، صورت می گیرد و تولیدات خام بدست آمده به خارج از کشور صادر می شود.
عصاره تصریح کرد: در خارج از کشور با این ماده خام ما چرخ صنایع مختلف می چرخد، صنایع از زعفران در رنگ، طعم و تولید دارو های گران قیمت استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه علت اینکه نمی توانیم این کار را انجام دهیم نداشتن دانش فنی است گفت: باید از نظر علمی به قدرت برسیم.
دبیر ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی با بیان اینکه اقتدار یک کشور به دانش علمی آن است گفت: برای نمونه درحال حاضر به دلیل نداشتن دانش فنی هواپیما نداریم و باید از کشور های دیگر خریدار کنیم، اکنون نیز به دلیل تحریم به کشور نمی فروشند.
وی تصریح کرد: ما باید از تزریق دانش از کشوری که خام فروشی می کند به کشوری تبدیل شویم که ماده ی نهایی را تولید و صادر می کند.
دبیر ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی تاکید کرد: سودی که چرخه اقتصادی در خارج از کشور به دست می آورد، باید به داخل کشور بازگردانیم.
وی ادامه داد: چون دانش فنی، تامین زیر ساخت و سرمایه گذاری نداریم نمی توانیم سود زیادی هم داشته باشیم.
عصاره با اشاره به جایگاه بالای ایران در صادرات زعفران به دنیا تاکید کرد: اگر ایران زعفران به دنیا صادر نکند، این گیاه در جهان کمیاب می شود.
دبیر ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی خاطر نشان کرد: گردش مالی ما از زعفران 380 میلیون دلار است در صورتی که در دنیا گردش مالی زعفران به هشت میلیارد دلار می رسد.
عصاره با بیان اینکه به تدریج حرکت هایی را آغاز کرده ایم تا از خام فروشی بیرون آییم گفت: پالایشگاهی در گلپایگان راه اندازی خواهیم کرد که ظرفیت تولید 2 هزار و 500 تن ماده از داروی های گیاهی مختلف دارد. راه اندازی یک پالایشگاه کافی نیست باید مجموعه ای از پالایشگاه ها وجود داشته باشد.
زرشک زعفران آینده است
وی با اشاره به صادرات زرشک نیز تصریح کرد: به زرشک زعفران آینده باید گفت. سطح زیر کشت زرشک از 11 هزار هکتار به 17 هزار هکتار رسیده است تا بتوانیم صادرات آن را افزایش دهیم در حال حاضر صادرات خوبی در زرشک نداریم.
تولید 71 درصدی گل محمدی در دنیا توسط ایران
دبیر ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی بیان کرد: 71 درصد تولیدات گل دنیا در گل محمدی مربوط به ایران است اما به دلیل نبود دانش فنی مواد به صورت خام و گل و برگ های گل فروخته می شود.باید بتوانیم از گل محمدی اسانس های گوناگون تولید کنیم.
نظر شما