باغچه بان استقلال کشور را وابسته به فرهنگ می دانست

قلی پور گفت: در شرایطی که امروز بسیاری از موضوعات فرهنگی با چالش روبروست، ۱۰۰ سال پیش جبار باغچه بان به فکر تاسیس کودکستان برای دختران بود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «راضیه قلی پور» عصر دیروز (دوشنبه 21 آبان) در نشست معرفی و بررسی کتاب «زندگی و آثار جبار باغچه بان، آغازگر تئاتر کودک و نوجوان» در ایران که در سرای اهل قلم برگزار شد، گفت: برخی از کتاب ها مانند کتاب زندگی و آثار جبار باغچه بان به واسطه اسم نویسنده و نشر حرفه ای آن خودش یک اعتبار است و نیازی به تبلیغ و ترغیب مخاطب ندارد.

 

این پژوهشگر با بیان اینکه باغچه بان در درجه اول خلاق بود، عنوان کرد: باغچه بان اعتقاد داشت استقلال و رشد یک کشور وابسته به فرهنگ است که این امر جز با تربیت آموزگاران و روشنگری آنها میسر نمی شود. باغچه بان تمام هم و غم خود را بر روی هدف والایش گذاشت و در این راه تلاش های زیادی انجام داد. وقتی زندگی ایشان را می خوانیم جالب است در آن فضای خفقان چه اقداماتی انجام داده است.

 

وی خاطرنشان کرد: باغچه بان از تئاتر به عنوان یک ابزار برای رسیدن به هدف خود استفاده کرد. در فضای خفقان آن دوره باغچه بان در سال 1298 به فکر کودکستان برای دختران بود. فکر و اقدام ایشان قابل تقدیر است. الان بعد از 100 سال برای ورزشگاه رفتن خانم ها داریم بحث و دعوا می کنیم. فکری که آن زمان باغچه بان داشته قابل تقدیر است.

 

این پژوهشگر خاطرنشان کرد: کتاب هایی همچون زندگی و آثار جبار باغچه بان دارای اهمیت زیادی است این کتاب ها به ویژه پژوهشگران و محققان، زبان شناسان، روانشناسان و اهالی تئاتر حایز اهمیت و ضروری است. اگر اهل پژوهش باشیم متوجه خلا این نوع کتاب ها می شویم. آقای اکبرلو کتاب زندگی و آثار جبار باغچه بان را با نگاهی روانشناسانه نسبت به مخاطب نوشته است. شیوه نگارش ایشان مختصر، مفید و تیتروار است، چنین کتاب هایی به پژوهشگر برای بهبود کارهایی که انجام می دهد کمک کننده است و مسیر پژوهشگران را هموار می کند.

 

گفتنی است، کتاب «زندگی و آثار جبار باغچه بان، آغازگر تئاتر کودک و نوجوان در ایران» که به همت منوچهر اکبر لو نوشته شده، شامل پنج مقاله درباره باغچه‌بان و متن هفت نمایشنامه معروف باغچه‌بان است.

 

کد خبر 739328

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha