به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ مجید پورعیسی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار خراسان شمالی در نخستین نشست کمیته اقتصاد فرهنگ و هنر که امروز دوشنبه (21 آبان ماه) و با حضور نمایندگان برخی از دستگاه ها برگزار شد، پس از استماع نظرات و دیدگاه های حاضران در جلسه، بر حضور بخش خصوص و عضویت آنان در این کمیته تأکید کرد و گفت: با توجه به محدودیت منابع مالی دولت، باید کمک کنیم حضور بخش خصوصی در این حوزه تقویت شود.
رییس کمیته اقتصاد فرهنگ و هنر خراسان شمالی همچنین بر حضور نمایندگان سایر دستگاه های متولی حوزه فرهنگ و هنر تأکید کرد و افزود: بهتر است در این کمیته چارچوب ها، اهداف و سازوکارها مشخص و اعلام شود و پس از آن، دستورکارهای جلسه در کارگروه اقتصادی ارائه و برای تصویب نهایی در شورای برنامه ریزی و توسعه طرح شود.
پورعیسی با اشاره به ضرورت برنامه ریزی برای عرضه کالاها و خدمات فرهنگی در همه شهرستان ها، بر تشکیل مستمر جلسات این کمیته و با حضور نمایندگان دستگاه های متولی فرهنگ و هنر تأکید کرد و گفت: البته حضور مدیران کل دستگاه ها در جلسات این کمیته ضروری نیست و حضور نمایندگان دستگاه ها کفایت می کند ولی باید از فعالان بخش خصوصی بیشتر بهره برد و در این جلسات دعوت شوند.
وی با عنوان این مطلب که باید در این کمیته ابتدا جهت گیری ها، سیاست ها، برنامه ها و راهکارها برنامه ریزی و تدوین شود، گفت: پس از مشخص شدن سازوکارها در بحث های بودجه ای مشکل خاصی نیست.
حسین فرخنده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی هم در ابتدای این نشست با اشاره به اینکه با توجه به اینکه توسعه فرهنگ و هنر نیازمند حمایت همه جانبه است، در این میان توجه به اقتصاد فرهنگ و هنر به عنوان یک استراتژی و نقشه راه می تواند منشا جریان های فرهنگی و هنری بسیار موثری در سطح استان باشد، افزود: لذا امروز یکی از مهم ترین مسائل دنیای فرهنگ و هنر مباحث مربوط به عرضه و تقاضای آن است که در ابعاد تولید، توزیع و مصرف هنری قابل تقسیم بندی است.
دبیر کمیته اقتصاد فرهنگ و هنر خراسان شمالی بیان کرد: اقتصاد هنر هم در عصر حاضر و البته در آینده نیز، حرف نخست را در مکانیزم از تولید تا مصرف هنر می زند و حیات هنر، امروزه وابسته به مکانیزم های اقتصادی است.
وی ادامه داد: هنر، هنرمند، مخاطب و عوامل دنیای هنر به خصوص در روند سریع جهانی شدن، ناگزیرند به اقتصاد هنر، توجهی جدی داشته باشند و واضح است که در این مسیر می بایست توجه به بعد معیشت گرای هنر، همراه با توجه جدی به عمق و اصالت آثار فرهنگی و هنری باشد.
فرخنده در خصوص ضرورت تشکیل کمیته اقتصاد فرهنگ و هنر، اظهارداشت: با توجه به اینکه تولیدات فرهنگی و هنری در هر عصری متاثر از تصمیمات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی و تحولات شهری است، این حوزه نیازمند حمایت همه جانبه دستگاه های اجرایی است و از طرفی خراسان شمالی سرشار از دارایی های هنری است؛ منابعی که قادرند به یاری اقتصاد استان و توسعه آن بشتابند.
وی زمینهسازی برای ارتقاء سطح معیشتی اهالی فرهنگ و هنر، فراهم آوردن زمینه مشارکت مردم و بخش خصوصی در توسعه فرهنگ و هنر، افزایش سهم فرهنگ و هنر در سبد خرید مردم، توجه ویژه به مزیت های فرهنگی و هنری استان و زمینهسازی برای ایفای نقش فرهنگ و هنر در تحقق اقتصاد مقاومتی را از جمله اهداف تشکیل این کمیته نام برد.
دبیر کمیته اقتصاد فرهنگ و هنر خراسان شمالی در خصوص وظایف این کمیته به توسعه اردوگاه های فرهنگی و هنری، استفاده از امکانات بانک ها و صندوق های قرض الحسنه در جهت تامین اجتماعی اهالی فرهنگ و هنر، حمایت از پژوهش های علمی و کاربردی در راستای شکوفایی اقتصاد هنر، تعیین جایگاه اعتباری مناسب برای بخش فرهنگ و هنر، کمک به برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری و حمایت از سازمان های مردم نهاد در حوزه اقتصاد هنر اشاره کرد.
این نشست که با تبادل نظر اعضای جلسه همراه بود، دستورکارهایی همچون راه اندازی گذرگاه فرهنگ و هنر در همه شهرها، ساخت پردیس سینمایی و حمایت از رویدادهای شاخص موسیقایی داشت که قرار شد پس از ارائه در کارگروه اقتصادی برای تصویب نهایی در شورای برنامه ریزی و توسعه استان مطرح شود.
نظر شما