به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری شبستان، «محمدحسین عصاره» در چهارمین جشنواره و نمایشگاه تولیدات ملی داروهای گیاهی و طب سنتی که امروز (21 آبان) در مصلی در حال برگزاری است، گفت: مقوله سلامت و اقتصاد به عنوان دو موضوع حاکمیتی مطرح است.
دبیر چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی و طب ایرانی افزود: دولت و ملت دغدغه این دو موضوع را دارند اما حوزه سلامت با امید و چالش ها روبرو است.
وی با بیان اینکه پیشرفت علمی امیدبخش در حوزه سلامت داریم، بیان کرد: اما شاهد پیدایش بیماری های نوظهور هستیم و همچنین بشر از ترکیبات شیمیایی و ناشناخته استفاده می کند که شاهد مضرات آن هستیم.
عصاره بیان کرد: جامعه بشریت تمایل زیادی به فرآورده های طبیعی پیدا کرده است و در عرصه اقتصاد مصادیق ها را می بینیم که سطح زیر کشت گیاهان دارویی در چین، آمریکا و کانادا به 3.5 میلیون هکتار رسیده است.
دبیر جشنواره گیاهان دارویی بیان کرد: در این کشورها ارزش تولیدات گیاهی از پنج میلیارد دلار به 150 میلیارد دلار رسیده است.
عصاره تصریح کرد: رشد سالانه جریان اقتصادی تولیدات گیاهی بالای 21 درصد است.
وی با بیان اینکه گیاهان دارویی و سلامت آور دارای اهمیت هستند، گفت: اکثر تولیدات گیاهان دارویی نیاز به آب کمی دارد و مناسب موقعیت جغرافیایی کشور است. همچنین ایران دارای غنای گوناگون گیاهی است که می تواند صادرات خوبی داشته باشد.
وی بیان کرد: 71 درصد تولیدات گل دنیا در گل محمدی مربوط به ایران است اما به دلیل نبود دانش فنی مواد به صورت خام فروخته می شود.
وی ادامه داد: 92 تا 94 درصد تولید زعفران کل جهان با ایران است، به عبارتی اگر ایران زعفران تولید نکند این گیاه در جهان کمیاب می شود.
عصاره ادامه داد: اما گردش مالی ما از زعفران 380 میلیون دلار است در صورتی که در دنیا گردش مالی زعفران به هشت میلیارد دلار می رسد.
دبیر چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی فرآورده های طبیعی و طب ایرانی تصریح کرد: اولین پالایشگاه تولید مواد اولیه با یک مشاور خارجی در گلپایگان طی پنج ماه آینده راه اندازی می شود.
نظر شما