به گزارش خبرگزاری شبستان، «عباس آخوندی» در جلسه علنی شورای شهر تهران با اشاره به برنامه های خود گفت: چگونه می توانیم تهران را تهران کنیم که با حکمروایی و شهردار مستقل اداره کنیم. اعتقادم بر این است که شهر یک نهاد اجتماعی است. مفهوم این عبارت پذیرش حقوق شهروندی برای همه شهروندان در حوزه های حقوقی، اجتماعی و فرهنگی است. سازمان اجتماعی نیاز به حکمروایی شهری دارد. بحث حکمروایی شهری را امروز مطرح نمی کنم و همواره گفته ام که ایران نیاز به حکمروایی شهری دارد. خیلی مهم است که به این مفهوم به عنوان حقیقت نگاه کنیم که چگونه می توانیم از مدیریت شهری به حکمروایی شهری عبور کنیم
کاندید سکانداری شهر تهران افزود: در ایران از عدم تمرکز زیاد حرف زده می شود، که بیشتر به صورت تعارف مطرح می شود. اگر بخواهیم مفهوم عدم تمرکز را در کشور داشته باشیم باید هویت مستقل شهری را داشته باشیم. اولین چیزی که باید بپذیریم منافع جمعی محلی و شهری را بپذیریم.
وی با بیان اینکه منافع جمعی شهری حتما باید همراستا با منافع ملی باشد گفت: منافع شهرها می تواند متفاوت از هم باشد اما در ذیل منافع ملی قرار گیرد.رقابت شهری موتور متحرک است. متفاوت بودن منافع شهری را به رسمیت نشناخته ایم. باید بدانیم مزیت رقابتی تهران در برابر سایر کلان شهرهای دنیا و ایران چیست؟
آخوندی با بیان اینکه اگر منافع عمومی شهری را به رسمیت بشناسیم، چه کسی باید این منافع را تهیه کند؟ گفت: بنابراین به یک حکومت واحد محلی نیاز داریم که بتواند این منافع شهری را تعریف کند.
وی ادامه داد: تامین منفعت عمومی شهر بدون هزینه نخواهد بود ؛ هزینه های اجتماعی و سیاسی و... باید بتوانیم خلق منبع مستقل کنیم که موضوع بسیار مهمی است که در ایران خیلی کم به آن پرداخته شده است.باید حداقلی از استقلال را برای مدیریت شهری قایل شویم تا بتوانیم منفعت عمومی شهر را تامین کنیم و به نظام حکمروایی شهری برگردیم. این سلسله مراتب است و به مفهوم ستیز با دولت مرکزی نیست.
آخوندی تصریح کرد: در حوزه اجتماعی و آبادانی در سطح شهر بتوانیم تصمیم بگیریم بنابراین به استقلال عمل نیاز داریم. نظام حکمروایی شهری باید هم به حکومت مرکزی و هم به شهروندان پاسخگو باشد.شهرداری یک نهاد اجتماعی است و نمی توان شهرداری را درگیر مباحث سیاسی کرد و شهرداری تهران را باید از جنگ قدرت بیرون آورد.
وی با بیان اینکه از شهردار تهران چه می خواهیم؟ گفت: چالش زیست پذیری و چالش حرکت در سطح ملی و شهری داریم. بیشتر به این می پردازم که برای این دو چالش چه راهکاری می توان ارائه کرد.
کاندید شهرداری تهران تصریح کرد: بازآفرینی شهری به معنای بازآفرینی تمام محله های تهران، باید برای هر محله برنامه جامع اقدام مشترک داشته باشیم با مشارکت شورایاریها. بتوانیم شهرداری تهران را به یک ستاد بازآفرینی شهری تبدیل کنیم.شهرسازی متکی بر حمل و نقل عمومی و ریل پایه است. اتصال خطوط مترو تهران به راه آهن. ایجاد یکپارچگی در حمل و نقل عمومی.
وی با اشاره به حمل و نقل حومه، گفت: روزانه 500 هزار خودرو وارد تهران شده که پیامدهای زیادی دارد بنابراین ایجاد نظام یکپارچه حمل و نقل عمومی ریل پایه.
کاندیدای شهرداری تهران درباره آلودگی هوا نیز گفت: صرفه جویی در مصرف انرژی، بیش از 65 درصد انرژی در مسکن و حمل و نقل است.یکی از حیطه هایی که می توان با دولت کار مشترک انجام داد: صرفه جویی در مصرف انرژی است.
وی با اشاره به موضوع آب و استفاده از پساب گفت: پساب اگر تصفیه سازگار با محیط زیست داشته باشد می تواند به مصرف در غیر شرب برسد.
آخوندی درباره شهر هوشمند گفت: تمام بهره برداران خدمات شهر بتوانند از مدیریت الکترونیک استفاده کنند و از آلودگی هوا و ترافیک کاسته شود. ایجاد شبکه ای از کلانشهر ها باید ایجاد کنیم تا بتوانیم گردشگری تعریف کنیم که در حوزه تمدنی ایران تردد کند می تواند به عنوان یک منبع درآمد از آن استفاده کرد.
نظر شما