خشکسالی را نمی توانیم تدبیر کنیم

وزیر جهاد کشاورزی در خصوص تدبیرهای این وزارتخانه برای خشکسالی ها ۱۸ ساله خراسان جنوبی گفت: خشکسالی را ما نمی توانیم تدبیر کنیم؛ خشکسالی مربوط با اقلیم و طبیعت است اما آنچه به ما برمی گردد این است که تلاش کنیم به طبیعت آسیب کمتر برسانیم.

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری شبستان به شهرستان طبس، محمود حجتی صبح امروز (20 آبان) در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی اظهار کرد: یکپارچه سازی اراضی به افزایش بهره وری در مصرف آب به عنوان حیاتی ترین امکانی که خداوند به بشر عنایت کرده است کمک می کند.

 

وی افزود: همچنین با یکپارچه سازی، اراضی تجهیز و نوسازی می شود مکانیزاسیون در اجرای آن عمل می کند و کشاورزان می توانند در چارچوب الگوی کشت فعالیت کنند.

 

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اجرای سیستم های نوین آبیاری در خراسان جنوبی طی سال‌های گذشته، گفت: در بحث منطقه طبس با پرورش دام سبک متوسط تولید شیر روزانه در این منطقه از دو دهم لیتر اکنون به دو لیتر رسیده است و بازدهی تولید شیر 10 برابر افزایش یافته است.

 

حجتی بیان کرد: باید طرح استفاده از نژادهای پربازده در دام سبک ادامه پیدا کند تا تولید شیر و دوقلو زایی را افزایش دهیم.

 

وی به ظرفیت پرورش شتر در شهرستان طبس اشاره کرد و افزود: در کشور کمتر به پرورش نژاد شیری شتر پرداخته شده است که با واردات این نژاد شترها، تلاش می شود 13 تا 15 لیتر شیر روزانه تولید شود و ظرفیت عملیاتی اجرای این مهم در خراسان جنوبی فراهم است.

 

وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به سوال خبرنگاران در رابطه با اینکه چه تدبیری برای خشکسالی ها 18 ساله خراسان جنوبی اندیشیده اید، گفت: خشکسالی را که ما نمی توانیم تدبیر کنیم؛ خشکسالی مربوط با اقلیم و طبیعت است اما آنچه به ما برمی گردد در بخش کشاورزی این است که تلاش کنیم به طبیعت آسیب کمتر برسانیم و این تدبیر است.

 

حجتی ادامه داد: اگر قرار است از طبیعت استفاده کنیم باید همراه، همگام و سازگار با طبیعت بهره برداری کنیم و در حفظ خاک تلاش کنیم و از طرفی آب را حفظ کنیم و اجازه ندهیم باران ها به صورت سیلاب وارد کویر شود بلکه با اجرای عملیات آبخیزداری این آب ها را مدیریت کنیم و با آن سفره های زیرزمینی را تغذیه کنیم.

 

وی با بیان اینکه باید با تکنولوژی روز آب را به مزارع کشاورزی منتقل کنیم تا راندمان آبیاری افزایش یابد، عنوان کرد: در سیستم سنتی راندمان آبیاری 20 تا 30 درصد است اما با سیستم های نوین آبیاری می توان راندمان آبیاری را تا 80 درصد افزایش داد.

 

وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه باید با احداث گلخانه ها و مصرف حداقل آب بیشترین محصولات کشاورزی را تولید کنیم، افزود: باید با کشت بذرهای مرغوب و سازگار با محیط و تنش ها تولیدات کشاورزی را افزایش دهیم.

 

حجتی تاکید کرد: بذر 25 تا 30 درصد می تواند در افزایش محصول تاثیر داشته باشد.

کد خبر 738741

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha