حجت‌الاسلام محمدیان: عبارت تفکیک جنسیتی را عبارت درستی نمی‌دانم

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها با بیان این مطلب که عبارت تفکیک جنسیتی را عبارت درستی نمی‌دانم، گفت: موافق اونیفورم یک دست برای دانشجویان نیستم، مشکل حجاب با تذکر دلسوزانه و ناصحانه حل می شود.

حجت الاسلام والمسلمین محمد محمدیان، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها ضمن بازدید از خبرگزاری شبستان در پاسخ به این سؤال که طرح تفکیک جنسیتی را چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: عبارت تفکیک جنسیتی را عبارت درستی نمی‌دانم، فکر می‌کنم برخی با اهداف خاص روی این عبارت در فضای رسانه‌ای تأکید کرده‌اند، اصل را باید در سالم‌سازی محیط و اینکه افراد در محیط احساس امنیت معنوی و فکری کنند، قرار دهیم.

 

وی با بیان اینکه افراد باید در محیط دانشگاه احساس امنیت فکری و معنوی کنند، افزود: روابط میان دختر و پسر باید در یک قالب منطقی، قابل قبول، اسلامی و معنوی تعریف شود، اگر چنین اتفاقی رخ دهد این موضوع را اکثر قاطبه دانشگاهیان می‌پذیرند که ما یک حد و حدودی را در روابط میان دختر و پسر رعایت کنیم تا فضای دانشگاه لطمه نخورد.

 

حجت‌الاسلام محمدیان اظهار کرد: اصل محیط دانشگاه برای تولید علم و تربیت انسان‌های متعهد و متخصص و ارتقای فکری و معنوی جوانان کشور است. هر چیزی که به این هدف اصلی لطمه بزند خود دانشگاهیان موافق آن نیستند.

 

وی ادامه داد: من معتقدم در دانشگاه ما بیشتر اساتید و دانشجویان به این موضوع توجه دارند و سالم‌ترین روابط را در بسیاری از بخش‌ها شاهدیم. در برخی بخش‌ها هم می‌توانیم بهتر از اینکه امروز موجود است، مدیریت کنیم و این موضوع مربوط به فضای کلاس‌ها و محیط عمومی دانشگاه است. اگر این فضاها از نظر معنوی غنی شود و مورد توجه قرار گیرد، زمینه رفتارهای ناشایستی که در برخی موارد مشاهده می‌شود به وجود نمی‌آید، این موضوع با مشارکت اساتید و دانشجویان حاصل می شود تا یک محیط آماده برای بحث‌های فکری و معنوی در دانشگاه مهیا شود.

 

کمترین طلاق‌ها در ازدواج‌های دانشجویی 

رئیس نهاد نمایندگی رهبری پیرامون ارزیابی از ازدواج‌های دانشجویی و میزان موفقیت این نوع از ازدواج‌ها تأکید کرد: ما معتقدیم پایدارترین ازدواج‌ها در کشور ازدواج‌های دانشجویی است، این موضوع را بر اساس مستندات و آمار عنوان می کنیم. کمترین طلاق‌ها مربوط به ازدواج‌های دانشجویی است؛ زیرا این قشر، قشر تحصیلکرده و فرهیخته کشور است و اینکه شایعه می‌شود بیشترین‌ها طلاق‌ها در ازدواج دانشجویی است، قطعا دروغ است.

 

وی ادامه داد: البته توقع نیز غیر از این نباید باشد و دانشجویان نباید زندگی خود را تحت تأثیر تجملات و چشم و هم‌چشمی‌ها و مسایل جزیی نفسانی از دست بدهند. نمی‌گوییم طلاق وجود ندارد، بلکه طلاق در میان این قشر از جامعه کمتر از سایر اقشار جامعه است.

 

حجت‌الاسلام محمدیان تأکید کرد: اصل ازدواج دانشجویی جزو پایدارترین و موفق‌ترین ازدواج‌های کشور محسوب می‌شود، اما اینکه ما چقدر توانسته‌ایم فرهنگ ازدواج را در دانشگاه‌های کشور تقویت کنیم تا دانشجویان راغب‌تر به ازدواج شوند و جسارت لازم را زودتر کسب کنند با حد مطلوب فاصله داریم و باید در این زمینه کار کنیم.

 

با لباس یک شکل دانشجویان موافق نیستم

وی پیرامون پوشش حجاب دانشجویان و تفاوت حجاب دانشجو در مناطق مختلف کشور و شهر تهران تصریح کرد: وظیفه قانون تعیین حداقل‌ها است، وظیفه قانون تعیین حداکثرها نیست. حداقل‌ها تعریف شده و در تمام دانشگاه‌ها آیین‌نامه آن وجود دارد، البته ما این گلایه را داریم که مسئولان دانشگاه‌ در مواردی حداقل‌های قانونی را هم توجه نمی‌کنند.

 

حجت‌الاسلام محمدیان ادامه داد: ارزش‌های جامعه و مسایل فکری آن حداکثرها را نشان می‌دهد که در این بخش ما شاهد چند طیف از جوانان هستیم.  لباس جوان باید با روحیه و تنوع‌طلبی او هماهنگ باشد و در عین حال ارزش‌های اسلامی و احکام دینی را نیز باید در نظر گرفت.

 

وی گفت: از اینکه بگوییم تمام دانشجویان باید یک نوع لباس بپوشند و یک شکل اونیفرم داشته باشند، موافق نیستم و فکر نمی‌کنم این موضوع پاسخ دهد، اما اینکه باید حداقل‌ها را رعایت کنیم در تمام دانشگاه‌های دنیا نیز مورد توجه قرار گرفته است.

 

رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها با اشاره به لباس مخصوص ورزشکاران در میادین ورزشی اظهار کرد: این فرد به خود اجازه نمی‌دهد با این لباس وارد دانشگاه بشود، هر چند که در میدان ورزشی با همین لباس او را تشویق کنند.

 

وی تأکید کرد: دانشگاه مانند حرم ائمه (ع) دارای فضای خاصی است که محیط خاص خود را دارد، ما با لباس منزل وارد مساجد و اماکن متبرکه نمی‌شویم. دانشگاه محیط علمی و آکادمیکی است که متعلق به آینده‌سازان کشور می باشد و برای خود فضای خاصی از لحاظ لباس می‌طلبد، ما در برخی از موارد مشاهده می‌کنیم که تعدادی از دانشجویان کمتر به این موضوع توجه می‌کنند، اما یادمان باشد، دانشجویان به اکثر تذکرها توجه می‌کنند.

 

تذکر به دانشجویان با ادبیات ناصحانه نیست

حجت‌الاسلام محمدیان یادآور شد: مشکل ما اینجا است که ما تذکر نمی‌دهیم و اگر تذکر هم بدهیم با ادبیات ناصحانه و دلسوزانه نیست. برخی از دانشجویان می‌گویند که کسی به ما تذکری نداده است. در دانشگاه‌ها اکثر موارد تذکر پذیرفته شده است، یقین داریم 97 تا 99 درصد مسایل با تذکر حل می‌شود و آن یک درصد که قابل حل نیست نیز در مراحل قانونی دیده شده و باید طبق قانون تعریف شود.

 

گفتنی است؛ حجت الاسلام والمسلمین محمد محمدیان، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها دوشنبه، 18 مهرماه با حضور در خبرگزاری شبستان علاوه بر بازدید از نحوه فعالیت این خبرگزاری به سؤالات خبرنگاران حوزه دین، فرهنگ، اندیشه پاسخ داد.
 

پایان پیام/

 


 

کد خبر 73841

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha