به گزارش خبرنگار تلویزیون خبرگزاری شبستان، به نظر می رسد حاشیه های سریال «دلدادگان» قرار نیست تمام بشود، مدتی پیش انجمن بازیگران سینمای ایران پس از حضور نیافتن پانته آ بهرام به دلیل دریافت نکردن تمام و کمال دستمزدش و تغییر پایان بندی سریال، بیانه ای منتشر کرد که به این شرح بود: «در سالهای اخیر سنت بسیار ناپسند و غیرعادلانه ای در پروژههای تصویری رایج شده که تهیه کنندگان به آسانی، دستمزد بازیگران و عوامل را در موعد مقرر در قراردادها پرداخت نمیکنند و علت آن را عدم پرداخت از سوی سازمان یا نهاد سرمایه گذار اعلام میکنند و این موارد در شرایطی است که در قراردادهای کاملاً یک طرفه، همه تعهدات بر عهده بازیگران و دیگر عوامل گذاشته شده و تهیهکننده فقط یک مورد را متعهد شده و آن پرداخت به موقع دستمزد است. دستمزدی که نه هدیه است و نه پاداش، بلکه جزو حقوق رسمی و به توافق رسیده عوامل یک پروژه محسوب میشود، که متاسفانه در بسیاری از موارد، در همین یک بند هم تهیه کننده به عنوان طرف اول، امضاء و تعهد خود را زیر پا میگذارد و به انبوه اعتراضهای عوامل کمترین توجهی نمیشود.
سرکار خانم پانتهآ بهرام، بازیگر محترم و سرشناسی که سالهای سال تمامی مشکلات جاری این حرفه را پذیرفته و به آن احترام گذاشته، در یک سریال تلویزیونی به دلیل آنکه دستمزدش در موعد مقرر و حتی پس از آن پرداخت نشده، ادامه همکاری با آن پروژه را منوط به تسویه حساب بر طبق قرارداد خود کرده است و همین امر باعث شده تا هجمه ناعادلانهای علیه ایشان و حرفه بازیگری صورت پذیرد.
چنانکه در روزهای اخیر انجمن صنفی محترم شرکتها و موسسات فیلمسازی ایران (آیفیک) پس از سالها سکوت در برابر انعکاس عمومی و مطبوعاتی انبوه شکایات و اعتراضهای بازیگران و عوامل پروژهها از تهیهکنندگان آثار تصویری، اینک و به بهانه حرکت اعتراضآمیز تنها یک بازیگر، بیانیهای منتشر فرموده و به جای واکاوی و آسیبشناسی این اتفاق و تحقیق از طرفین ماجرا ، نسبت به این امر اعتراض نموده و آن را محکوم کردهاند.
انجمن بازیگران سینمای ایران درهمین خصوص و به شکل کلی مواردی را لازم به توضیح میداند، نخست آنکه این انجمن رعایت «رفتار حرفهای» و « شئون اخلاقی» و «احترام به مشکلات مالی پروژهها» را همواره محترم شمرده و از اعضای گرامی خود نیز انتظار انجام آن را داشته و دارد، اما این سوال را مطرح میکند که آیا ماه ها پرداخت نکردن دستمزد عوامل یک پروژه و عدم پاسخگویی شفاف به آنها و حتی در مواردی تهدید معترضین به اقدام قانونی و اعمال ممنوعالکاری، رعایت رفتار و اخلاق حرفهای و احترام به شئونات صنفی است؟ آیا این شیوه برخورد، احترام به کمترین حقوق انسانی، شرعی و عرفی عوامل منجمله بازیگران محسوب میشود؟
از سویی دیگر بسیار جای تاسف است که با توسل به عبارت «بازیگر سالاری» و اشاره به چند مورد انگشت شمار، بر موج گسترده عدم دریافت حقوق بازیگران در پروژههای مختلف که چیزی جز «بازیگر آزاری» و عوامل آزاری نیست سرپوش گذاشته میشود.
همچنین بی تردید ما نیز تایید میکنیم که ورود پولها و سرمایههای نامشخص و ناسالم نگرانیهای جدیای را برای امروز و فردای هنرهای تصویری کشورمان به وجود آورده و میآورد ، اما آیا به جز تهیهکننده آن پروژهها فرد دیگری می تواند اجازه ورود و استفاده از این پولها را بدهد؟
انجمن بازیگران سینمای ایران از انجمن صنفی محترم شرکتها و موسسات فیلمسازی ایران ( آیفیک ) انتظار دارد در راستای حمایت از حقوق تمامی عوامل و بازیگران آثار تصویری، در انعکاس عمومی از بی عدالتیها و اجحافهای به عمل آمده در حق عوامل پروژهها نیز کوتاهی نفرموده و با جدیت بر وجود و التزام قرارداد واحد مبتنی بر اصول قانونی و دارای کد رهگیری نیز تلاش و تاکید نمایند.
مسلماً پایبندی به قانون، احترام به قرارداد و رعایت همه جانبه اخلاق حرفهای تمامی عوامل یک پروژه از صدر تا ذیل در کنار هم مبنای اصلی خلق آثار فاخر و تمامی حرکتهای جمعی و گروهی است.
انجمن بازیگران سینمای ایران اعلام آمادگی میکند تا همراه با دیگر صنوف محترم سینمایی در کنار نهادهای صنفی ، اداری و سازمانهای مرتبط، برای حل مشکلات، اعتراضات و شکایات عوامل مختلف و همچنین عبور منطقی از مشکلات جاری و اعتلای جایگاه محترم و گرامی تهیه کنندگان پروژه های تصویری، تعامل لازم را به عمل آورده و همکاری نماید.»
انجمن صنفی شرکت ها و موسسات فیلمسازی ایران (آیفیک) هم با توجه به حواشی اخیر سریال دلدادگان، بیانه ای منتشر کرد. در متن این پیام آمده است: « در سالهای اخیر که هجوم همه جانبه فیلم ها و سریال های بیگانه، از یک سو فرهنگ و هنر این مرز و بوم و از سوی دیگر اشتغال هنرمندان هنرهای تصویری را هدف گرفته اند، تولید کنندگان آثار تصویری با مقاومت در برابر همه کمبودها و نامهربانی ها و فشارهای مالی و اقتصادی، اجازه ندادند به هویت تصویری کشور و همچنین اشتغال هرچند پر مرارت هنرمندان، در هجوم صورت گرفته ذره ای خلل وارد شود.
در روزهای اخیر که یکی از آثار ارزشمند تصویری کشور در قالب سریالی پر مخاطب مورد توجه مردم عزیز کشورمان قرار گرفت، رفتار غیر حرفه ای و به دور از شئون صنفی یکی از عوامل این سریال، کام شیرین شده ذائقه مردم و هنرمندان را تلخ کرد.
بازیگر سالاری پدیده مذمومی که در سالهای اخیر و با ورود سرمایه های نامشخص، گریبان سینما و هنرهای تصویری ما را گرفته است، آینده وضعیت این هنرصنعت را با ابهام روبرو خواهد کرد.
بازیگران سینما و هنرهای تصویری هم همچون دیگر عوامل تولید یک اثر تصویری، از سهمی مساوی در خلق یک اثر هنری زیر نظر تهیه کننده برخوردارند و قطعا در موارد اختلافی محق خواهد بود از طرق قانونی و مسالمت آمیز بدون آنکه لطمه ای به تولید یک اثر هنری وارد کند، حقوق متصوره خود را وصول نماید.
اینکه بازیگری گمان کند به صرف آنکه به اصطلاح راکورد پیدا کرده می تواند با گروگانگیری تولید یک اثر هنری منویات خود را عملی کند، خیالی عبث خواهد بود.
انجمن صنفی شرکتها و موسسات فیلمسازی ایران (آیفیک) بارها در مجامع و نشست های مختلف خطرات بروز این ناهنجاری را به مسئولین امر گوشزد کرده است و از این پس نیز با تصمیمات صنفی از ادامه بروز این ناهنجاری جلوگیری خواهد کرد.
تولیدکنندگان آثار تصویری اجازه نخواهند داد، تولید آثار مورد علاقه مردم و ایجاد کننده اشتغال برای هنرمندان شریف این حرفه، به گروگان عده ای معدود درآید.
در پایان ضمن عذرخواهی از مردم شریف ایران بابت اتفاقات رخ داده در پایانبندی سریال پرمخاطب "دلدادگان" به تهیه کنندگی آقای ایرج محمدی، حمایت قاطع خود از این شخصیت بزرگوار و پیشکسوت عزیز را اعلام می نمائیم.
بنابراین گزارش، پس از این بیانیه ها حالا نوبت به ایرج محمدی تهیه کننده سریال رسیده ، او در بیانیه ای از بهرام دعوت کرد تا به محضر کمیته ای مشترک ازاصناف مرتبط بروند تا آنها قضاوت و ماجرا را حل و فصل کنند.
متن بیانیه ایرج محمدی به این شرح است: « در ابتدا ابراز خوشحالی میکنم که سریال «دلدادگان» به همت تیم سازندگانش و صداوسیما پربینندهترین سریال سال ۹۷ شد ضمنا من هم مانند خانم پانتهآ بهرام از مخاطبان این مجموعه سپاسگزاری میکنم که سریال ما را پسندیدند و دنبال کردند چرا که معتقدم بهترین داور همین مخاطبان هستند. در ادامه عرض کنم که اولا از همه کسانی که از سر دلسوزی و همدلی با سازندگان سریال دلدادگان و یا سرکار خانم بهرام سخن گفتند و یا عکسالعملی داشتهاند سپاسگزاری کنم وامیدوارم همه این واکنشها بدون حب و بغض و از سر دردمندی و انصاف بوده باشد، دوما از دو صنف تهیهکنندگان آیفیک و انجمن بازیگران سپاسگزاری میکنم که نسبت به این موضوع عکسالعمل نشان دادند.
من معتقدم که گفتگو بین این دو صنف میتواند به نتایج خوبی به سود طرفین و از سوی دیگر برای آثار هنر تصویری منتهی شود سوما در این برهه از زمان که کشور عزیزمان مورد هجوم تحریمهای وحشیانه از سوی دشمنان این سرزمین پرهنر قرار گرفته، علیرغم تلاش اینجانب و کارگردان و نویسنده و سایر عوامل متاسفانه ایشان مقابل دوربین برای قسمت آخر حاضر نشدند در صورتی که در شرایط یکسان با سایر بازیگران و عوامل این مجموعه قرار داشتهاند ولی واکنش متفاوتی نشان دادند.
جا دارد که یک اختلاف خانوادگی را که ابتدا هم از طرف خانم بهرام در فضای مجازی منتشر شد به محضر کمیتهای مشترک از ۲ صنف ببریم اینجانب و تیم «دلدادگان» حرفمان را میزنیم و بانوی هنرمند خانم بهرام هم حرفشان را میزنند. باور دارم که ۲ صنف تهیهکنندگان آیفیک و انجمن بازیگران به آن درجه از هوشمندی و بلوغ رسیدهاند که این ماجرا را حل و فصل کنند و بیانیه وفاق ملی هنرمندان را در این برهه از زمان به مردم و مخاطبان هنر دوست اعلام کنند.»
به گزارش شبستان، پانته آ بهرام با انتشار پستی اینستاگرامی پس از پایان سریال دلدادگان، مبنی بر اینکه کاش صدا و سیما دلدادگان را سانسور نمی کرد و پایان سریال طور دیگری رقم می خورد حاشیه سازی را آغاز کرد. پس از آن موج انتقادها و حمایت ها آغاز شد؛ تعدادی از بازیگران از پانته آ بهرام حمایت کردند و حرکت او را حرفه ای دانستند و برخی گفتند نیمه تمام رها کردن کار و گرو گرفتن آن برای دستمزد حرکتی غیراخلاقی و غیرحرفه ای است. حاشیه های سریال «دلداگان» هنوز هم ادامه دارد.
نظر شما