به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه 5 ، «رضا گلپایگانی» در این بازدید گفت : با کمک سازمان نوسازی و مهندسین مشاور تسهیلگر، برای حفظ سرمایه و باغات مردم در طراحی محله کن، نیازمند روش های مناسب هستیم و در همه نقاط شهر نمی توان یک الگوی واحد ارائه کرد بلکه باید متناسب با ویژگی های هر محل، برای زندگی بهتر شهروندان تلاش کرد.
قائم مقام معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران گفت : برای باغداران محله قدیمی کن، باید این امکان فراهم شود که به جریان زندگی در باغات کمک شود و باغات را تبدیل به متروکه هایی نکند که امنیت اجتماعی به خطر بیفتد. اولویت، حفظ باغات بوده و فضای زندگی در محله کن، بدون قطع درخت باید حفظ شود چرا که این محله، جزو ارزش های پایدار و سرمایه های اقتصادی است .
باید در طرح تفصیلی محله کن بازنگری کرده و متناسب با ویژگی های این منطقه، الگوهایی پیدا کنیم که هم پاسخگوی نیاز های مردم برای حفاظت از باغات باشد، هم ویژگی های اجتماعی، تاریخی، کالبدی محله کن جان بگیرد.
براساس این خبر، فرزانه صادق مدیر کل شهرسازی و طرح های شهری نیز در این بازدید گفت : طبق آخرین مصوبه شورای عالی شهرسازی ومعماری، تاکید بسیاری بر حفظ باغات و عدم تفکیک آن ها شده و باید از باغات اکولوژیک کن، به عنوان ریه شهر تهران حفاظت شده و برای باغداران این امکان فراهم شود تا از محل در آمدهای تهران، هزینه نگهداشت این محله تامین شود.
وی افزود : منطقه مسکونی و باغات محله کن، محله هدف باز آفرینی در طراحی شهری می تواند باشد که در تلاشیم با تعامل دولت، شورای عالی شهرسازی و معماری و سازمان ملی زمین و مسکن، اتفاقات خوبی در این محله رقم بخورد.
مدیر کل شهرسازی و طرح های شهری در تشریح ارزش افزوده محله کن گفت : بستر را جوری باید فراهم کنیم که با جذب گردشگران برای بازدید از باغات کن، برای ساکنین ثروت سازی شود. همچنین بربازنگری طرح تفصیلی محله کن اشاره کرد.
معاون نوسازی و توسعه محله سازمان نوسازی شهر تهران نیز در گفتگو با خبر نگار منطقه گفت : در محله قدیمی کن به عنوان محدوده هدف باز آفرینی شهری، براساس مصوبه با رویکرد حفظ بافت ارگانیک، اجازه ساخت و ساز در بافت مسکونی با حداقل تراکم باید داده شود.
رجبعلی خسرو آبادی شهردار منطقه ۵ نیز درباره باغات(1280) هکتاری محله قدیمی کن افزود : سال هاست در خصوص ساخت و ساز و شیوه عملکرد آن، ضابطه مشخصی وجود نداشته و این یکی از معضلات منطقه محسوب می شد ولی طبق مصوبه شورای اسلامی شهرتهران در سال 94 قسمتی از این اراضی موصوف به کشت اجباری، حدفاصل بزرگراه شهید همت و حکیم، مسکوت و موضوع به شورای عالی شهرسازی و معماری شهرداری تهران فرستاده شدکه طی نشست های متعدد، شهرداری منطقه با هماهنگی معتمدین، شورایاران، نماینده مالکین و اهالی محله کن، طرح اولیه را تهیه و به شورای عالی شهرسازی و معماری فرستاده و در نهایت کلیات طرح حفاظت، صیانت و ساماندهی باغات کن، در تاریخ هفتم مهر ماه 97 تصویب و ابلاغ شد .
وی افزود: معاونت شهرسازی و معماری منطقه، جزئیات طرح را برای تصویب نهایی به کمیسیون ماده 5 شورای عالی شهر سازی و معماری، آماده کرده است.
شهردار منطقه امیدوار شد که به زودی، این امر تحقق یافته و پس از سال ها محدوده کن، صاحب طرح تفصیلی مشخص و قابل قبولی برای تصمیم گیری مجریان، به ویژه شهرداری منطقه شود.
نظر شما