به گزارش خبرگزاری شبستان، رویای «داعش» برای بازگشت به عراق، سناریوهای آینده سیاسی «بن سلمان»، یمن «جهنم زنده ها»، ترس ترامپ از شکست جمهوری خواهان، عوامل تاخیر در اعلام تشکیل کابینه جدید لبنان از جمله گزیده بین الملل شبستان در هفته گذشته بود که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
صدای بلند مسلمانان در کنگره ۲۰۱۸/دروغ پراکنی «ترامپ» به چالش کشیده می شود
با وجود لفاظی های ملی گرایانه «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا علیه مسلمانان ،این گروه اقلیت در سال 2018 میلادی قدرت بیشتری در کنگره پیدا خواهند کرد.
امروز (سه شنبه 15 آبان)،روز انتخابات میان دوره ای کنگره آمریکا در سال 2018 میلادی،رای دهندگان در سراسر کشور این فرصت را دارند تا ریاست جمهوری ترامپ و قدرت حزب جمهوری خواه را پذیرفته یا رد کنند.
اما امسال آمریکا شاهد حضور گسترده مسلمانان در پای صندوق های رای برای ایفای نقش بیشتر آنها در پست های دولتی خواهد بود.
ورود مسلمانان به این سیستم در حالی است که دونالد ترامپ بدون اینکه ذره ای به دستورات کتاب مقدس عمل کند، در هر موقعیتی به طور زبانی به این کتاب متوسل می شود.
یکی از گزارشگران در یک کنفرانس مطبوعاتی این سوال را مطرح می کند که در کجای کتاب مقدس گفته شده است که جدا کردن کودکان از مادرانشان اخلاقی است؟
مشاور مطبوعاتی کاخ سفید در کنفرانس مطبوعاتی روز 15 ژوئن گفت که اجرای این قانون کاملا مطابق با کتاب مقدس است و این در حالی بود که کودکان مهاجران آمریکای مرکزی در بازداشتگاه فدرال آمریکا نشسته بودند و برای پدران و مادران خود گریه می کردند.
هشدار عراق نسبت به برنامه آمریکا برای انتقال عناصر داعش
«احمد الشریفی» کارشناس امنیتی عراق به المعلومة نسبت به اقدام آمریکا در انتقال عناصر گروهک تروریستی داعش به مرز عراق با سوریه هشدار داد و گفت: آمریکا با بالگرد این عناصر را به مناطقی در پست نیروهای امنیتی عراق منتقل می کند.
الشریفی افزود: نابودی عناصر داعش قبل از راه حل نظامی، به یک راه حل سیاسی نیاز دارد، زیرا داعش ارتش نظامی نیست که بتوان آن را شناخت و محاصره کرد.
وی ادامه داد:اختلاف بین سیاستمداران در وزارتخانه های امنیتی وجود دارد، به طوری که آمریکا تلاش می کنند که این پرونده امنیتی را به نفع خود برگرداند.
این کارشناس امنیتی گفت: نیروهای امنیتی در نوار مرزی زمینی مستقرند و راههای نفوذ تروریستها را می بندند تا از بروز هرگونه حمله جلوگیری شود؛ اما هواپیماهای آمریکا داعشی ها را به جبهه داخلی پشت نیروهای امنیتی منتقل می کند و نیروهای آمریکا این برنامه را دنبال می کنند.
بلومبرگ: هوچی گری «ترامپ» درباره ایران جواب نداد
تحریم های آمریکا برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران به مرحله اجرایی رسیده است اما هر چقدر موعد اجرای این تحریم ها نزدیک تر شد از تندروی های «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا کاسته شد.
چند روز مانده به اجرایی شدن تحریم های نفتی علیه ایران، واشنگتن اعلام کرد که برخی از کشورها مشمول معافیت از این تحریم ها می شوند و می توانند به خرید نفت از ایران به طور محدود ادامه دهند.
بلومبرگ در گزارشی نوشت که با معافیت این کشورها از تحریم نفتی ،صادرات نفتی ایران در ماه نوامبر نه تنها کاهش پیدا نمی کند بلکه به خوبی بالا می رود.
در این گزارش آمده است:تحریم های جدید علیه ایران به عنوان «قوی ترین تحریم های تاریخ» توصیف شده بود و هدف آن به صفر رساندن صادرات نفتی ایران بود اما حقیقت به اندازه ای که دولت ترامپ درباره آن هوچیگری کرده بود، نیست.
عوامل تاخیر در اعلام تشکیل کابینه جدید لبنان
مردم لبنان از شش ماه پیش در انتظار تشکیل دولت «سعد حریری» نخست وزیر این کشور هستند، اما با گذشت این مدت حریری هنوز نتوانسته به وعده خود برای اعلام کابینه جدید وفا کند؛ اگرچه نخست وزیر لبنان چندی پیش برای چهارمین بار تاکید کرد که به زودی تشکیل کابینه را اعلام می کند.
«میشل عون» رئیس جمهوری لبنان، شش ماه پیش پس از انتخابات پارلمانی، سعدحریری، رهبر «جریان المستقبل» را برای تشکیل کابینه جدید انتخاب کرد، اما چالش ها و مسایل پیش روی وی با گروههای سیاسی دیگر باعث شد تا این مسئولیت به تاخیر بیفتد.
تحلیلگران معتقدند که تشکیل کابینه با چالش های جدیدی مواجه شد و حریری توانسته موانع قدیمی را کاهش دهد؛ به همین دلیل حریری چندی پیش وعده داد که در روزهای آتی کابینه را اعلام می کند.
حریری پس از دیدار با «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان در بیروت، این دیدار را مثبت ارزیابی و تاکید کرد: همه طرف ها برای تشکیل کابینه از خودگذشتگی انجام دادند.
ترس ترامپ از فردای شکست جمهوری خواهان
تنها یک روز به انتخابات میان دوره ای کنگره آمریکا در سال 2018 میلادی که اهمیت بسیار زیادی به ویژه برای آینده سیاسی «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا دارد،باقی مانده است.
چه اتفاقی می افتد اگر در این انتخابات، دموکرات ها کنترل مجلس نمایندگان را به دست بگیرند؟ آیا آنها می توانند، تحقیقات دیگری را علیه ترامپ آغاز کنند؟
هنوز هیچ کس نمی داند و نمی تواند پیش بینی کند که چه اتفاقی در انتخابات میان دوره ای آمریکا در روز ششم نوامبر (سه شنبه 15 آبان) می افتد.
در حال حاضر نتایج نظرسنجی ها و گمانه زنی ها نشان می دهد که دموکرات ها مجلس نمایندگان و جمهوری خواهان مجلس سنا را به دست می گیرد.
در اختیار گرفتن کمیسیون های مجلس نمایندگان از سوی دموکرات ها به معنای آن است که آنها می توانند کنترل تحقیقات را به دست بگیرند و قدرت به دادگاه فراخواندن را داشته باشند.
«خیرت کابالاری» مدیر منطقه ای یونیسف در خاورمیانه و شمال آفریقا در کنفرانس مطبوعاتی در عمان گفت: یمن امروز جهنم زنده هاست. زیرا تنها برای پنجاه یا 60 درصد از کودکان یمن جهنم نیست، بلکه جهنم زنده برای هر دختر و پسر این کشور است.
کابالاری گفت: 400 هزار کودک زیر پنج سال امروز از سوء تغذیه بسیار شدید رنج می برند و 30 هزار کودک زیر پنج سال هرساله در نتیجه بیماری که می توان از آن جلوگیری کرد، می میرند.
وی ادامه داد: در یمن امروز یک کودک در هر 10 دقیقه از بیماری که می توان به سهولت از آن جلوگیری کرد، می میرد.
وی از طرفهای درگیر در یمن خواست تا جنگ در این کشور را متوقف کنند.
کابالاری امروز از ازسرگیری مذاکرات صلح استقبال کرد و از طرف های درگیر خواست تا نشستی به ریاست نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای توافق بر سرتوقف درگیری و تدوین برنامه صلح در یمن برگزار کنند.
مرگ «پدر طالبان» چالشی برای دولت پاکستان
«مولانا سمیع الحق» چهره سیاسی و مذهبی پاکستان و رهبر معنوی و علمی طالبان در پاکستان و افغانستان روز جمعه(11 آبان) با ضربات چاقو و شلیک یک فرد ناشناس در منزلش در ایالت پنجاب در پاکستان به قتل رسید.
سمیع الحق ملقب به «پدر طالبان»در 18 دسامبر 1937 در اکورا خاتاک پاکستان متولد شد؛ پدرش«مولانا عبدالحق» موسس مدرسه حقانیه بود که پس از وفاتش، ریاست این مدرسه را برعهده گرفت و تعدادی از اعضای گروه طالبان از جمله «ملاعمر» موسس این گروه از شاگردان وی است.
اوج شهرت سمیع الحق به زمان جهاد افغانستان ضد اتحاد جماهیر شوروی در سال 1994 میلادی برمی گردد، زمانی که گروهی با نام «تحریک اسلامی طلبای کرام» برای جنگ با شوروی وارد افغانستان شدند و شماری از اعضای آن را دانش آموخته گان مدرسه حقانیه تشکیل دادند.
سمیع الحق همچنین مخالف حضور بیگانگان در خاک افغانستان بود، به طوری که در سال 2013 میلادی در دیدار با «ریچارد اولسون» سفیر آمریکا در اسلام آباد گفته بود که اگر یکسال به طالبان مهلت داده شود، همه افغانستان را خوشحال می کنند، اما تا زمانی که آمریکایی ها در افغانستان هستند، افغان ها برای آزادی می جنگند.
درهمین حال سمیع الحق را می توان، نسبت به سایر رهبران طالبان میانه رو دانست؛ به طوری که زمانی که طالبان با «واکسیناسیون اطفال» مخالفت کرد و آن را غیراسلامی دانست؛ وی با صدور فتوایی از واکسیناسیون کودکان دفاع کرد و آن را بی ضرر دانست.
سناریوهای آینده سیاسی «بن سلمان»
قتل «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول منجر به جدی ترین بحران بین المللی برای این کشور از زمان حملات 11 سپتامبر شده است.
این ترور سیاسی نه تنها به خاطر شیوه وحشتناک انجامش بلکه به این علت آسیب زننده است که در زمان انتشار گسترده خبر انجام اصلاحات عربستان در سراسر جهان تفاق افتاد. «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان حالا با حجم زیادی از فشارها مواجه است در حالی که بقای سیاسی او به خطر افتاده است.
اکنون برای بسیاری این سوال مطرح شده است که آیا بن سلمان فرد مناسبی برای رهبری تغییر وعده داده شده در عربستان هست؟
بازگشت شاهزاده «احمد بن عبدالعزیز» ،برادر «بن سلمان» به عربستان در هفته جاری پس از شش سال تبعید داوطلبانه،نشان دهنده جدی بودن وضعیت کنونی در عربستان است.
پیروزی برای تهران با انعکاس «شکست» آمریکا در جهان
دور جدید تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران قرار است از امروز (یکشنبه 13 آبان ) آغاز شود. «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا به تصور اینکه بار دیگر در جهان قدرت نمایی کرده و ایران را در بازی کودکانه ای که خود به راه انداخته ،شکست داده است،خوشحال است اما سخنان قاطعانه «آیت الله خامنه ای»، رهبر جمهوری اسلامی ایران بار دیگر ثابت کرد که اقدامات یکجانبه و غیرقانونی آمریکا نه تنها تهران را نمی ترساند بلکه ان را برای مقابله با آمریکا مصمم تر از پیش می کند.
اظهارات اخیر آیت الله خامنه ای موجب شد تا رسانه های غربی هم با درج کلماتی برای بازتاب سخنان ایشان به ضعف واشنگتن و ترامپ در برابر ایران اعتراف کنند.
روزنامه «ایندیپدنت» با تاکید بر کلمه آمریکای «شکست خورده» نوشت که در آستانه اعمال دوباره تحریم ها علیه تهران،رهبر ایران آمریکا را «شکست خورده» دانست و با این کلمه به واشنگتن کنایه زد.
در این گزارش آمده است: آیت الله خامنه ای گفت که هدف آمریکا تسلط دوباره بر کشور ایران بوده اما برای رسیدن به این هدف تا کنون با شکست مواجه شده است.
سرکوب شیعیان در نیجریه زیر سایه وهابیت سعودی
سرکوب خونبار معترضان شیعه در نیجریه در یک هفته اخیر نشان دهنده سرکوب یک اقلیت مذهبی از سوی مقامات نیجریه ای است که مورد حمایت عربستان سعودی قرار دارند.
«ابراهیم موسی»، سخنگوی «جنبش اسلامی نیجریه» در این باره می گوید: شیعه بودن در دولت «بوحاری» به معنای مورد آزار و اذیت قرار گرفتن است. ما در این دولت از تبعیض های بیشتری رنج برده ایم.ما حتی اجازه نداریم خدای خود را آنطور که می خواهیم عبادت کنیم.
در سه واقعه جداگانه در کمتر از یک هفته گذشته، ارتش و پلیس نیجریه،شیعیانی را که در «آبوجا» راهپیمایی می کردند تا هم مراسم عزاداری امام حسین (ع) را برگزار کرده و هم خواستار آزادی «شیخ ابراهیم زکزاکی»، رهبر شیعیان نیجریه شوند، هدف اصابت گلوله قرار گرفتند.
ارتش نیجریه برای توجیه آتش گشودن بر روی شیعیان، ویدئویی از «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا منتشر کرد که می گفت: سربازان به سمت مهاجرانی که سنگ پرتاب می کنند، شلیک کنند.
آزار و اذیت شیعیان در نیجریه از دسامبر 2015 و سرکوب این گروه اقلیت در «زاریا» افزایش پیدا کرد.
پس از این حادثه، شیخ زکزاکی دستگیر و زندانی شد،بسیاری از اعضای خانواده خود را در این خشونت ها و یک چشمش را زیر شکنجه از دست داد.
«فلق الرؤوس»/رویای «داعش» برای بازگشت به عراق
به نظر می رسد که گروهک تروریستی داعش پس از طرد از عراق اصرار دارد تا دوباره برگردد و به همین دلیل به ترور و انغجار در مناطق مختلف استان در شمال عراق اقدام می کند و این انفجار ها را در نسخه های ویدیویی که نام «فلق الرووس» دارد، مستند کردند. این انفجارها و ترورها پرسش های متعددی درباره احتمال بازگشت دوباره داعش در این منطقه را که سال 2004 گروهک القاعده در آن ظاهر شد، مطرح می کند.
این نسخه های ویدیویی «فلق الرووس» نشان می دهد که عناصر داعش از خودروهای مجهز با سلاح های سبک و نیمه سنگین استفاده می کند و لباس نظامی نیروهای امنیتی عراق را می پوشند و این مسئله با روایت تعدادی از ساکنان مناطق غرب موصل درباره تحرکات مسلحان تطابق دارد.
تعدادی از اعضای شورای استان نینوا طی ماههای گذشته هشدارهایی مبنی بر آغاز فعالیت عناصر داعش در برخی مناطق نینوا به ویژ مرز با سوریه داده اند.
گروهک تروریستی داعش تحرکاتی در مرز عراق- سوریه در مناطق البعاج و الجزیره- منطقه ای بین استان های نینوا و الانبار و مجارو مرز با سوریه- دارند و این منطقه ای است که داعش از آن به شهرموصل حمله کرد و در سال 2014 برآن مسلط شد./
نظر شما