به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، «حجت الاسلام مجتبی صداقت»، در نشست خبری نمایشگاه تخصصی مدیریت مسجد که قبل از ظهر امروز برگزار شد، با اشاره به اینکه که مناسبت اصلی در سال 97 که در دستور کار همه نهادها و سازمان ها مرتبط با انقلاب قرار گرفته است، بحث 40 سالگی انقلاب اسلامی است، گفت: لازم است در ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی بلوغ فکری و عملیاتی انقلاب اسلامی را به نمایش گذاریم، مهم است که بگوییم دستاوردهای انقلاب در ۴۰ سال چه بوده و هست و هر حوزه و نهادی بتواند دستاورد خود را در این سیر نشان دهد.
وی بیان کرد: در دنیا این تصور است که انقلاب ها پس از ۴۰ سالگی رو به افول می روند، ولی انقلاب اسلامی ما به گونه ای است که در این سال رهبر انقلاب، آینده ۵۰ ساله انقلاب را ترسیم می کند و این به معنای حرکت رو به رشد انقلاب است که با وجود خطرات و آسیب ها و تحریم ها، رو به رشد و پیشرفت و در حال حرکت است و افق ۵۰ ساله خود را ترسیم می کنیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به اینکه یکی از نهادهایی که باید برنامه ها و فعالیت هایش را در ۴۰ سالگی انقلاب مشخص کند، مسجد و امور مساجد است، اظهار کرد: وقتی اهداف انقلاب و پیام های امام خمینی (ره) در رابطه با مساجد را بررسی می کنیم، می بینیم که ایشان در سخنرانی های خود مسجد را محلی برای اداره امور می دانستند و تاکید داشتند که مساجد بودند که پیروزی انقلاب را رقم زدند و پیروزی انقلاب برای اداره مسجد بوده است.
صداقت با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه مساجد، اظهار کرد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تعداد مساجد در کشور 25 هزار مسجد بود که این تعداد بعد از انقلاب طبق آمار شورای عالی انقلاب فرهنگی به 82 هزار باب افزایش یافت، یعنی مساجد بعد انقلاب سه برابر شده اند و در طول ۴۰ سال بعد از انقلاب ۵۵ هزار باب مسجد ساخته شده است.
وی اظهار کرد: اما در کنار دستاورها، نقد هم باید باشد، در حالی که گفته می شود هدف انقلاب اسلامی برای اداره مساجد بوده است اما درباره اداره مساجد حتی یک خط قانون کشوری نبوده است، در حالی که در زمینه وقف قوانینی هست و تنها استناد ما در زمینه امور مساجد حکم مقام معظم رهبری به آیت الله مهدوی کنی (ره) در مورد ایجاد مرکز رسیدگی به امور مساجد است و آن هم در تهران است و این یک خلا بزرگ در مورد جایگاه مساجد است.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد، افزود: در طول ۴۰ سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نهادهای مختلفی با فعالیت های مختلف و با دغدغه های فرهنگی و اجتماعی تشکیل شده اند که این موجب تقلیل جایگاه مساجد شد و حتی به سمتی حرکت کردیم که مساجد به نمازخانه تبدیل شدند.
صداقت به رویکرد مرکز رسیدگی به امور مساجد در طول هفت سال گذشته اشاره کرد و گفت: مهم ترین دغدغه حجت الاسلام حاج علی اکبری زنده کردن کارکردهای اصیل مساجد بوده است و تلاش برای آنکه قانونگذاران و سیاستگذاران فرهنگی و اجتماعی برای مسجد برنامه ریزی داشته باشند و مساجد مورد توجه قرار گیرند.
وی به اقدامات مرکز رسیدگی به امور مساجد در طول سال های گذشته اشاره کرد و افزود: اقدام مهمی که در کنار ساماندهی مساجد در استان تهران در دستور کار مرکز رسیدگی به امور مساجد قرار گرفته است دستیابی به دانش تولید مدیریت مساجد است و در این عرصه تلاش ما در این راستا بوده که به الگویی دست یابیم که مساجد، محور و تاثیرگذار و نقش آفرین باشند، به این معنا که مساجد یک سیستم مدیریتی داشته باشند البته نه به صورت ساختار بلکه به معنای دانش مدیریت مسجد، وقتی گفته می شود که مدیر طبیعی مسجد امام جماعت آن است این موضوع مورد توجه باشد که در راستای تجهیز وی به دانش مدیریتی مسجد چه اقداماتی انجام گرفته است.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد، با اشاره به اینکه مرکز رسیدگی به امور مساجد 800 اثر مکتوب از اسناد بالادستی در حوزه مسجد دارد، گفت: مسجد و جوانان، مسجد و بانوان، مسجد و نوجوانان و سند مسجد تراز اسلامی از جمله این اسناد است و در حال حاضر 80 اثر برای ارایه آماده است که در کنار راهکارها و ساز و کارها که در مساجد باید اتفاق بیافتد به صورت دانش احصاء شده اند و در اختیار ائمه جماعات به صورت مکتوب قرار گرفته اند، ما در ۴۰ سالگی انقلاب به جایگاهی دست یافته ایم که توانسته ایم ائمه جماعات و کارگزاران آن را به دانش مدیریت مساجد تجهیز کنیم.
صداقت با اشاره به برپایی دوره مدیریت مساجد که تابستان گذشته برای ائمه جماعات مساجد استان تهران برپا شد، اظهار کرد: در این نمایشگاه تولیدات و اقدامات انجام شده در حوزه مساجد به نمایش گذاشته شد که آن نمایشگاه مقدمه ای برای برپایی نمایشگاه مدیریت مسجد بوده است و خوشبختانه با استقبال ائمه جماعات نیز روبرو شد.
وی به اهداف برپایی نمایشگاه مدیریت مسجد که از 20 تا 30 آبان ماه در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار می شود، اشاره کرد و گفت: تلاش می شود در این نمایشگاه الگوی یکپارچه مدیریت مسجد را به ائمه جماعات و کارگزاران مساجد منتقل کنیم و دانش و تجربیات و ساماندهی مساجد به ائمه جمعه، نمایندگان ولی فقیه و سازمان های مرتبط با مساجد تبیین شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد، همچنین اظهار کرد: از گروههای مختلف رسانهای، هنری، طلاب، دانشگاهی و ... برای بازدید از این نمایشگاه دعوت میشود.
صداقت به بخش های این نمایشگاه تخصصی اشاره کرد و گفت: مسجد از نگاه مقام معظم رهبری، آشنایی با مرکز رسیدگی به امور مساجد، آشنایی با فعالیتهای امور مساجد، آشنایی با پشتیبانها و اپلیکیشنهای مسجدی و آشنایی با سند تراز اسلامی در این نمایشگاه به مخاطبان ارایه می شود.
نظر شما