اهمیت پدافند غیرعامل در سازمان های غیرنظامی جاری نشده است

جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به اینکه پدافند غیرعامل هنوز جاری نشده و عادت نشده است، گفت: اهمیت پدافند غیرعامل در سازمان های غیرنظامی جاری نشده است.

به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، «سرلشکر عطاءالله صالحی»، جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در هفتمین همایش پدافند غیرعامل ضمن تسلیت رحلت رسول اکرم (ص)، شهادت امام حسن و شهادت امام هشتم گفت: در حال حاضر پدافند عامل دیگری نیز در حال اجراست که پدافند هوایی است. این پدافند فهمیده شده، درک شده و جاری است و می دانیم با چه خطراتی مواجه هستیم اما پدافند غیرعامل هنوز جاری نشده و عادت نشده است.

 

وی خاطرنشان کرد: اهمیت پدافند غیرعامل در سازمان های غیرنظامی جاری نشده است.

 

جانشین رییس ستاد کل نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: این همایش اگر بتواند فرهنگی را ترویج کند تا موضوع پدافند غیرعامل هنجار شود ما بهترین بازدارندگی را در پدافند غیرعامل به دست آورده ایم.

 

«سرلشگر صالحی» با اشاره به اینکه پدافند غیرعامل دارای شاخصه ها و مشخصاتی است که تعریف آن سخت نیست، گفت: اگر پدافند غیرعامل در سازمان ها نظام مند شود، مطلوب است. ما ملتی هوشمند هستیم به طور مثال توانستیم ایمنی را در فرهنگ رانندگی ترویج کنیم و اکنون این موضوع عادی شده است یا توانستیم بهداشت را در کشور ساری و جاری کنیم و موضوع بهداشت امروز در روستاها نیز جاری است، پس کار سختی نیست، اهمیت پدافند غیرعامل را باید با تدوین شاخصه ها و مولفه های موضوع جاری کنیم تا در کشور نهادینه شود.

 

وی با اشاره به فرهنگ و عادات ملل مختلف در جنگ ها یادآور شد: روس ها در جنگ جهانی دوم دشمن را به عمق کشور می کشیدند و در شهرها مبادرت به استفاده از پدافند غیرعامل می کردند و از این راه دشمن را مستاصل کردند و با پدافند غیرعامل صددرصد پیروزی را به دست می آوردند اما سامورایی ها به گونه ای دیگر با دشمن مقابله می کردند و کشته شدن تا آخرین نفر را غیرت ملی دانستند اما در فرهنگ معاصر حزب الله لبنان در تهاجم رژیم صهیونیستی با استفاده از پدافند غیرعامل و استفاده از چاشنی حداکثری دفاع عامل توانستند دشمن را در 33 روز مستاصل کنند و دشمن از رسیدن به هدفش باز ماند و پیروزی بزرگی از آن حزب الله لبنان شد که همین امر را در جنگ 22 روزه در غزه نیز شاهد بودیم.

 

جانشین رییس ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: در آمریکا به علت اینکه سالها با حمله جانانه مواجه نبوده، پدافند غیرعامل در آنجا خیلی جا نیفتاده و گویای این موضوع گردبادهایی است که خانه های آنها را ویران می کند و خسارات سنگینی است که از طریق فیلم های ارسالی مشاهده می کنیم.

 

«سرلشگر صالحی» افزود: از نظر علمی نپرداختن به پدافند غیرعامل موجب می شود کشور در مقابله با بحران ها در حفظ زیرساخت ها موفق نباشد./

 

جانشین رییس ستاد کل نیروهای مسلح در بخش دیگری از بیانات خود اظهار کرد: فراتر از این مثال ها دستورات و سفارشات دینی و قرآنی و همچنین رهبر انقلاب را داریم که نشاندهنده اهمیت این موضوع است.

 

وی گفت: اهمیت پدافند غیرعامل تا زمانی است که ما وقت داریم تا تهدیدات را ببینیم، هرچه پیش بینی بیشتر داشته باشیم قدرت بازدارندگی ما بیشتر می شود به طور مثال در حوزه عمرانی بخشی از پدافند غیرعامل به حفاظت جمعیت مربوط می شود. در مکان هایی که برج های بلند ساخته می شود باید در مورد خروج جمعیت در وضعیت پرخطر نیز تمهیداتی اندیشیده شود تا مردم بتوانند با حفظ تمام جوانب خود را به بیرون از این برج ها برسانند.

 

«سرلشگر صالحی» گفت: در بخش های صنعتی نیز باید مراکز تولیدی و صنعتی در شرایط بحرانی بتوانند حداکثر تولید و بهره را ببرند. بخشداری ها، شهرداری ها و استانداری ها این موضوع را تکلیف کنند تا زمانی که پایان به شروط و مولفه های پدافند غیرعامل در ساختمان سازی توجه نکرده اند، پایان کار ندهند.

 

وی گفت: حضور مردم در راهپیمایی ها یکی از مولفه های بازدارندگی است و مردم در آخرین حضور خود در 13 آبان و همچنین در راهپیمایی اربعین این موضوع را مورد توجه قرار دادند./

 

کد خبر 737804

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha