خبرگزاری شبستان/ گیلان
مفهوم امنیت، مفهومی نسبی است و تأمین آن، از جمله وظایف دولت است نظم و امنیت، لازم و ملزوم هستند به طوری که میتوان گفت جامعهای که در آن نظم نباشد، امنیتی نیزمحقق، نمی شود.
این واژه، سابقهای به قدمت تاریخ بشری دارد و از جمله دغدغههای بشری داشتن جامعهای امن بوده است که در آن با احساس آرامش و اطمینان از عدم تعرض دیگران، به حقوق خود، زندگی را سپری نماید.
نمیتوان جامعهای را نام برد که در طول تاریخ عاری از معضلات امنیتی بوده باشد. در یک جامعه مفاهیمی چون تعاملات اجتماعی، شکل منطقی به خود میگیرد، اندیشهها رشد میکند، اقتصاد شکوفا میشود و حسن اعتماد عمومی و متقابل مردم نسبت به همدیگر و نسبت به دولت و به عکس، رشد و نمو مییابد و صیانت افراد در مقابل انحرافات اجتماعی تضمین می گردد.امنیت سبب تحقق عدالت میگردد. در سایه امنیت آزادهای مشروع شکل گرفته و هویت واقعی جامعه حفظ میشود و لذا توسعه یافتگی یک کشور، در گرو برخورداری از امنیت داخلی و ملی می باشد.
آگاهی، اولین اصل مهم در ایجاد امنیت از نگاه اسلام:
آگاهی، اولین گام برخورداری از امنیت در زندگی اجتماعی، از آرمان های دیرین بشری است. کابوس وحشتناکِ ترس ناشی از تجاوز، ظلم و تهدید، همواره عامل تلخ کامی، رکود، ناتوانی و نومیدی انسان در زندگی جمعی بوده است. رهایی از این کابوس و احساس مصونیت در برابر عواملی که آرامش زندگی و حقوق خود و جامعه را به مخاطره می افکنده و زندگی، آزادی و مزایای مشروع زندگی انسان را تهدید می کرده، بیش از خود زندگی، محبوبیت داشته و برای بشر لذت بخش بوده است.
براین اساس، دین اسلام امنیت را یکی از اصول زندگی و حالتی پرهیزناپذیر در زندگی جمعی و عنصری ضروری در بهره وری از مزایا و مواهب حیات و نیز زمینه ساز تکامل و ارتقای بشر پنداشته و از آن با عنوان یکی از مقدس ترین آرمان های بشری و الهی یاد کرده است و در این میان، نیروی انتظامی، در ایجاد امنیت در کشور اسلامی ایران سهم به سزایی بر عهده دارد.
نقش نیروی انتظامی در آگاهی بخشی به مردم:
مهم ترین فعالیت های نیروی انتظامی، بر سه اصل «آگاهی»، «پیش گیری» و «پی گیری» استوار است. آگاهی، اولین گام جلوگیری از جرم است. لازم است که مردم با قوانین و مقررات آشنا شوند تا از راه های خط کشی شده قانونی قدم بردارند. هم چنین از تهدیدات اخلال گران و فرصت طلبان و روش های آنان آگاهی یابند تا در دام های بی شمارشان گرفتار نگردند.
نیروی انتظامی بر اساس این حکمت که «علاج واقعه قبل از وقوع می باید» تلاش کرده تا با شیوه های مختلف اطلاع رسانی، مردم را از تخلفات و راه های جلوگیری از آن آگاه سازد.
نقش نیروی انتظامی در تعامل با مردم:
انسجام ملی و عمومی و نیز آرامش گسترده، حاصل وجود نظام عقیدتی مسلّط در جامعه است. هر قدر نیروی انتظامی بتواند با این نظام، صادقانه مرتبط شود، با آن احساس همدلی کند و خود را متعلق به آن بداند، اعتماد عمومی را بیشتر به خود جلب می کند.
نیروی انتظامی باید در این راستا، به وضعیتی خاص برسد؛ یعنی در عین حفظ استقلال، فاصله بسیار کمی با مردم داشته باشد. لازمه تحقق این امر مهم آن است که دولت در تصحیح نگرش مردم راجع به نیروی انتظامی تلاش کند تا زمینه همکاری مردم و پلیس فراهم آید.
سردار ابراهیم قائد رحمتی، فرمانده نیروی انتظامی گیلان، در این راستا در گفتگو با شبستان، گفت: در حال حاضر با اقدامات صورت گرفته در ایجاد زمینه هایی مناسب در ابعاد فرهنگی و تبلیغی، میزان تعامل مردم و نیروی انتظامی، افزایش چشم گیری داشته و مهم ترین اثر آن، کاهش ارتکاب جرایم و متلاشی شدن باندهای کوچک و بزرگ بزهکاری در سطح جامعه بوده است.
وی، با بیان اینکه آگاهی دادن به مردم از میزان آسیب های اجتمایی می کاهد، تصریح کرد: ایجاد تعامل دو سویه با نهادهای فرهنگی، و خانواده ها، و آشنایی نسل جوان با نتایج سو رفتارهای ضد اخلاقی، می تواند مسیر همکاری مردم با نیروی انتظامی را افزایش دهد.
قائد رحمتی، با اشاره به توسعه برنامه های آموزشی در جامعه، از سوی نیروی انتظامی، تصریح کرد: این برنامه ها، در راستای جلب مشارکت همه جانبه مردم انجام می گیرد.
پایان پیام/
نظر شما