به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، تحریم های جدی آمریکا علیه ایران از فردا ۵ نوامبر به صورت کامل اجرایی می شود اما هنوز این کشور برای رسیدن به هدف نهایی خود با اعمال این تحریم ها دچار دلسردی است.
طبق گزارش بلومبرگ، رویکرد ترامپ همپیمانان آمریکا و رقبایش را دلسرد کرده است؛ تمامی آنها از توافق 2015 حمایت کردند و معتقدند که بهترین فرصت برای کنترل ایران است. تهران نیز حتی با وجود اینکه به تبعیت از محدودیتهای توافق در برنامه هستهایش ادامه میدهد، همچنان بدگمان است. ترامپ باید تصمیم بگیرد که چگونه هرکسی را که از تحریمها تبعیت نکرد، از بانکهای مرکزی اروپایی گرفته تا هم پیمانان استراتژیک نظیر هند و قدرتهای بزرگ نظیر چین را مجازات کند.
اما در کنار این خبر، ترکیه نیز از ادامه تلاش خود برای همکاری با ایران گفته است. براساس خبر آسوشیتدپرس، رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه اعلام کرد دونالد ترامپ، همتای آمریکایی او قول داده است که اقدامات احتمالی آمریکا علیه یک بانک ترکیهای برای گریز از تحریمهای ایران را مورد بررسی قرار دهد.
علاوه براین، خبر دیگری در این رابطه از سوی هند منتشر شده است. هند به عنوان یکی از کشورهایی که به احتمال قریب به یقین از معافیتهای تحریمهای نفتی علیه ایران بهرهمند خواهد شد در حال نهایی کردن فرایندی برای پرداخت بهای نفت خریداریشده از ایران با ارز روپیه، در یکی از بانکهای هندی است.
روزنامه «تایمز هند» بامداد یکشنبه گزارش داده دهلینو به دنبال احیای ساز وکاری قدیمی برای پرداخت بهای نفت به ایران از طریق بانک «یوسیاو» است. این بانک، شعبه بینالمللی ندارد و بنابراین، در برابر تحریمها آسیبپذیر نیست.
یادآور می شود، ایران به رغم تمامی تحریم ها و محدودیت های بین المللی طی چهار دهه اخیر از سوی استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا از رتبه 26 اقتصاد جهان در قبل از انقلاب به رتبه هجدهم در دوران پس از انقلاب رسیده است و انتظار می رود در دوران پیش رو نیز صعود رشد اقتصادی را با تمام سختی ها شاهد باشیم./
نظر شما