به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، «حبیب الله عسگراولادی» نامی آشنا در سیاست ایران است. او از روزهای ابتدایی پس از انقلاب اسلامی نقش های مهمی در صحنه سیاست جمهوری اسلامی ایران ایفا کرد و حالا که ۵ سال از درگذشتش می گذرد جای خالی اش لااقل در حزب موتلفه اسلامی احساس می شود.
«عسگراولادی» در سال ۱۳۴۲ با جمعی از همفکران خود هیئتهای موتلفه اسلامی را تأسیس کرد و در برپایی نهضت های مختص انقلاب اسلامی با حضور امام خمینی (ره) شرکت داشت. وی از زندانیان سیاسی در دوره محمد رضا پهلوی بود که پس از تحمل ۱۳ سال حبس از محکومیت حبس ابد خود، با تقاضای عفو از زندان آزاد شد.
اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، او در اولین گام برای ایفای یک نقش پررنگ سیاسی پس انقلاب اسلامی در دومین دوره انتخابات ریاست جمهوری نامزد انتخابات شد و در چهارمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیز در انتخابات شرکت کرد. «عسگراولادی» وزیر بازرگانی در دولت موقت آیت الله مهدوی کنی و دولت اول آیت الله خامنه ای بوده است.
اما در کنار نقش های سیاسی، عسگراولادی پس از انقلاب اسلامی، مسئولیتهایی همچون نمایندگی ولی فقیه در کمیته امداد امام خمینی (ره) و بنیاد پانزده خرداد را برعهده داشته و تا پیش از مرگش رئیس شورای مرکزی کمیته امداد امام خمینی (ره) بود.
سمت سیاسی عسگراولادی پیش از مرگش عضویت او در مجمع تشخیص مصلحت نظام بود.
عسگراولادی در صبح ۱۴ آبان ۱۳۹۲ در سن ۸۱ سالگی بر اثر عارضه قلبی در گذشت. وی از شهریور ۱۳۹۲ در بیمارستان دی تهران بستری بود. بیش از شصت روز از عمل جراحی قلب باز حبیبالله عسکراولادی میگذشت که دچار ناراحتی در ریهها شد.
او چندی پیش از مرگش با یک اظهارنظر متفاوت از نگرش سیاسی خود(اصولگرایی حامی محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری ۸۸) نظرها را جلب کرد.
«عسگراولادی» گفت که موسوی و کروبی، نامزدهای معترض انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸، را «اهل فتنه» نمیدانم و اهل فتنه آنها را محاصره کردهاند. اگر «میرحسین موسوی» و «مهدی کروبی» از موضع خود برگردند، با آغوش باز جمهوری اسلامی و نظام روبهرو خواهند شد.
این اظهارات «عسگراولادی» با انتقادات شدیدی از سوی اصولگرایان مواجه شد و او بازهم در پاسخ به انتقادات با تکرار مواضعش تاکید کرد: «من به عنوان یک شهروند اظهارنظر کردم و به عنوان یک عضو هیئت منصفه میگویم که من موسوی و کروبی را در "فتنه ۸۸ " مجرم نمیشناسم. آیا نباید این را بگویم، چون به من انتقاد میکنند؟ آقایانی که بر مرکب احساسات سوارند در آن دنیا نمیتوانند جواب مرا بدهند.»
حال با گذشت ۵ سال از مرگ «حبیب الله عسگراولادی» اگرچه حزب موتلفه اسلامی روزهای آخر به دلیل مواضع فوق از او کدورت به دل داشت اما این حزب آنچنان نتوانسته مانند زمان حیات وی در محافل سیاسی به صورت پررنگ ظاهر شود و در انتخابات ۹۶ نیز نامزد حزب موتلفه اسلامی یعنی مصطفی میرسلیم با حدود ۴۷۹ هزار رای در رده سوم قرار گرفت و نتوانست آرای اصولگرایان را به خود اختصاص دهد./
نظر شما