به گزارش خبرگزاری شبستان، به نظر می رسد که گروهک تروریستی داعش پس از طرد از عراق اصرار دارد تا دوباره برگردد و به همین دلیل به ترور و انغجار در مناطق مختلف استان در شمال عراق اقدام می کند و این انفجار ها را در نسخه های ویدیویی که نام «فلق الرووس» دارد، مستند کردند. این انفجارها و ترورها پرسش های متعددی درباره احتمال بازگشت دوباره داعش در این منطقه را که سال 2004 گروهک القاعده در آن ظاهر شد، مطرح می کند.
این نسخه های ویدیویی «فلق الرووس» نشان می دهد که عناصر داعش از خودروهای مجهز با سلاح های سبک و نیمه سنگین استفاده می کند و لباس نظامی نیروهای امنیتی عراق را می پوشند و این مسئله با روایت تعدادی از ساکنان مناطق غرب موصل درباره تحرکات مسلحان تطابق دارد.
تعدادی از اعضای شورای استان نینوا طی ماههای گذشته هشدارهایی مبنی بر آغاز فعالیت عناصر داعش در برخی مناطق نینوا به ویژ مرز با سوریه داده اند.
گروهک تروریستی داعش تحرکاتی در مرز عراق- سوریه در مناطق البعاج و الجزیره- منطقه ای بین استان های نینوا و الانبار و مجارو مرز با سوریه- دارند و این منطقه ای است که داعش از آن به شهرموصل حمله کرد و در سال 2014 برآن مسلط شد.
این منطقه صحرایی با مساحت گسترده اش نسبت به سایر مناطق متمایز است و هرکسی که بتواند از این منطقه عبور کند و به مناطق مسکونی در نینوا یا مناطق پیچیده جغرافیایی در نهر دجله جنوب موصل می رسد و در این مطنقه غارها و جزیره های مملو از درخت است که این مسئله پنهان شدن عناصر داعش پس از آزادی این شهر را آسان کرده است.
داعش این مناطق را به علت کوهها و تپه ها ترجیح می دهد، در این مناطق آب وجود دارد و در نزدیکی شهرهاست و مواد غذایی و لوازم پزشکی و سوخت قابل حمل و نقل است.
عناصر این گروهک امروز ریش های خود را می تراشند و جین می پوشند و از خودروهای شهری در روز استفاده می کنند و به طور طبیعی گشت و گذار می کنند و به خصوص که توانستند هویت های جعلی به دست آورند.
برهمین اساس، «نجم الجبوری» فرمانده عملیات نینوا در اظهاراتی گفت: براساس اطلاعات به دست آمده، عملیات امنیتی با پشتیبانی جنگنده ها و بالگردهای جنگی در تعدادی از این مناطق از جمله جزیره های نهر دجله یا غارها در مناطق جنوب و غرب موصل انجام شده است.
وی افزود: تصفیه حساب با عناصر داعش انجام می گیرد، همچنین در این عملیات سلاح ها و مهماتی کشف شده است.
از سوی دیگر، دکتر«عبدالکریم الوزان» تحلیلگر سیاسی عراق دراین باره به مصرالعربیه گفت: وضعیت امنیتی در عراق همچنان به دلیل فساد و اهمال کاری در طول سالهای گذشته شکست خورده است و این مسئله مولود این لحظه نیست.
وی افزود: بیماری های بدخیمی در میان برخی از مقامات امنیتی عراق نفوذ کرده است و چه بسا می تواند علت اصلی بازگشت دوباره داعش باشد.
الوزان گفت: دولت جدید عراق وظیفه بسیاری دارد و باید امنیت عراق را در اولویت های خود با بازسازی ساختار امنیتی به شکل مناسب قرار دهد و باید به جنبه های اقتصادی نیز توجه کند و برنامه نجات اقتصادی را ارایه دهد و این مسئله به عملیات امنیتی کمک می کند، زیرا گروههای تروریستی از فقر به عنوان دروازه ای برای ورود به مناطقی که می خواهند برآن تسلط یابند، استفاده می کنند.
همچنین، «احمد الملاح» تحلیلگر سیاسی عراق به مصر العربیه، گفت: بازگشت داعش به عراق هرگز به مانند سال 2014 میلادی نخواهد بود. داعش با عملیات های ترور و خودروهای بمب گذاری شده و باج خواهی در نتیجه جهل و فقر باز می گردد درصورتی که مشکل آوارگان حل نشود و به شهرهایشان بازنگردند و منازلشان بازسازی نشود.
الملاح افزود: مشکلات اجتماعی و سیاسی که داعش در عراق ایجاد کرده است، همچنان ادامه دارد، اما داعش به مانند پیشین خود بازنمی گردد و این مسئله مانع ظهور تجربه های افراط گرایانه دیگر می شود./
نظر شما