خبرگزاری شبستان، گروه فرهنگی- الهام عطائی: «ممنوعه» سریال ویژه شبکه نمایش خانگی که در سکوت خبری مراحل پیش تولید را طی کرد و چند قسمت از آن وارد بازار شد، پس از حاشیه هائی که به خاطر عبور از خط قرمزها به همراه داشت مدتی پیش توقیف شد.
همه واکنش ها از سوی مسئولان مربوطه پس از توقیف این سریال همه حاکی از این بود که این سریال جنبه عبرت آموزی دارد و قصد دارد برخی ناهنجارهای موجود در جامعه را به تصویر کشیده و نقد کند و فقط به دلیل تردیدهائی که وجود دارد پخش این سریال متوقف شده تا قسمت های بیشتری مورد بررسی قرار گیرد.
محمد مهدی حیدریان، رئیس سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله این افراد بود، او در واکنش به توقیف این سریال و در پاسخ به خبرنگاران گفت:«دوستانی که از روی علاقه و دغدغه محتوای فرهنگی را دنبال می کنند به اقتضاعات هر اثر نیز توجه کنند. موضوع مسائل و آسیب های اجتماعی مسالهای است که طی دو سال اخیر مسئولان به آن می پردازند. موضوع این سریال هم یکی از آسیبهای اجتماعی است که جوان های ما را تهدید می کند، البته با نشان دادن یک امر غلط بنا نیست آنرا اشاعه دهیم و پرداختن به یک آسیب اجتماعی در یک سریال الزاما به معنای اشاعه آن نیست، فقط طرح موضوع است. قصد سازندگان این است تا نشان دهند کسانی که نسنجیده راه نادرستی را می روند چه عواقب شومی در انتظارشان است. این ها وظایف ما است که در تلویزیون و در شبکه نمایش خانگی به آن بپردازیم و این سریال هم جز این دسته است.»
حواشی پیرامون این سریال به قدری خبر ساز شد که سید عباس صالحی، وزیر ارشاد هم واکنش نشان داد و در سخنانی با خبرنگاران در خصوص وضعیت این سریال پس از توقیف گفت: «به دلیل پارهای تردیدهایی که درباره این مجموعه وجود داشت، قرار شد قسمتهای بیشتری از این مجموعه تولید و سپس مراحل بعدی آن برای توزیع در شبکه نمایش خانگی طی شود.درباره محصولات شبکه نمایش خانگی روال کار اینگونه است که به علت آنکه سرمایهگذار و کارگردان میخواهد بازخوردهای کار خود را بگیرد، مانند سینما به صورت یکجا مجوز لازم برای عرضه محصول خود را از وزارت ارشاد نمیگیرد بلکه مجوز هر قسمت و بخش را به صورت مورد به مورد اخذ میکند. درباره مجموعه "ممنوعه" نیز به دلیل پارهای از تردیداتی که وجود داشت، قرار شد که قسمتهای بیشتری از این مجموعه تولید شود تا با این کار امکان تداوم و تضمین بیشتر و قطعی تری برای توزیع پیدا شود؛ بنابراین بر اساس قراری که گذاشته شده چند قسمت بعدی این مجموعه پس از تولید در اختیار وزارت ارشاد قرار میگیرد و مراحل بعدی به صورت یکجا طی میشود.»
ابراهیم داروغه زاده از دیگر افرادی بود که به توقیف این سریال شبکه نمایش خانگی واکنش نشان داد. او هم مثل بقیه معتقد بود این سریال تنها جنبه عبرت آموزی دارد و به هیچ وجه قصد ترویج ناهنجاری ها را ندارد. او گفت: وقتی سریالی درباره مسائل و آسیب های اجتماعی باشد ، طبیعی است که به کژرفتاری و ولنگاری های جوانان بپردازد و نویسنده مجبور است اینگونه رفتار ها را در شخصیت آنها نهادینه کند تا کاراکتر بتواند بخوبی موضوع را به مخاطب انتقال دهد. البته این موارد مصداق ابتذال و اشاعه آن نبوده و بر خلاف آن جنبه ی عبرت آموزی دارد.
داروغه زاده ادامه داد: به همین خاطر بیننده باید با بردباری در انتظار قسمت های بعدی مجموعه باشد تا فرجام و عاقبت سوء رفتار شخصیت ها و یا اصلاح و انابه آنها را در پرتو ارشادات و دلسوزی های خیرخواهانه شخصیت های مصلح داستانی نظاره گر باشد. واکنش اخیر جمعی از مخاطبان در گذشته برای بعضی از سریال های تلویزیونی پخش شده مثل خط قرمز و میوه ممنوعه هم دیده شده بود که خوشبختانه در ادامه دیدگاه آنان تغییر کرد.
معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی تاکید کرد: سریال ممنوعه نیز از این امر مستثنی نیست و با اطمینان از اینکه مراقبت های نظارتی لازم نسبت به آن اعمال شده است، در ادامه امیدواریم دغدغه خاطر و نگرانی مخاطبان محترم را بر طرف کند.
امیر پورکیان کارگردان این سریال هم در گفت و گوئی اعلام کرد کاش از همان ابتدا همه قسمت های سریال را در اختیار ارشاد می گذاشتیم تا کل کار مورد ارزیابی قرار گیرد.
او پیش از این با انتقاد از سریال «پدر» گفته بود خود را با ساخت چنین سریال هائی مضحکه نمی کند و اصلا چنین فیلمسازیای را بلد نیست. او گفته بود من فیلمساز رئال هستم که گاهی مواقع سوررئال هم میشوم.مخاطب من کسی نیست که کتابهای استاد مطهری، علی شریعتی و یا شعرهای مولانا را بخواند و مسیر زندگیاش را اینگونه انتخاب کند. سریالم را برای جوانان درگیر شیشه ساختم و آنها با این سریال مسیرشان عوض می شود ..
پورکیان بعدها در سخنانی گفت: در گفت و گوئی صحبت های من طور دیگری منعکس شد،من هم به موازین اخلاقی آشنایی دارم و مسلمان هستم و می دانم خطوط قرمز اخلاقی کجا هستند. نیت ما این بود که کارهای غیر اخلاقی عده ای از جوانان جامعه را نشان بدهیم که آلوده به فساد است و سرنوشت تلخی را پیش روی آنها قرار می دهد. البته شاید نتوانستیم به دقت منظورمان را به تصویر بکشیم.
آقای پارسایی و دوستان شورای نمایش خانگی مقابل ما قرار نگرفتند و سعی کردند در کنار ما باشند تا بتوانیم به نتیجه مناسب تری برسیم. لازم است که دوباره تاکید کنم سریال ما توقیف نشده و فقط برای بازبینی چند هفته ای در توزیع آن وقفه ایجاد شده است و به زودی قسمت جدید این سریال منتشر خواهد شد.
پورکیان گفت: اینگونه نیست که ارشاد تیغ قیچی را گرفته و به جان فیلم ما افتاده باشد. قطعا پس از بازبینی سریال به بهترین شکل تدوین و وارد بازار خواهد شد؛ اما فعلا و در هفته جاری سریال توزیع نخواهد شد.
پس از حمایت های کلامی از سوی مسئولان و همانطورکه وزیر ارشاد خبر داده بود، این سریال برای بازبینی در اختیار این وزارت خانه قرار گرفت و پس از مدتی پیج رسمی این سریال در پستی با عنوان « ممنوعه آزاد شد» ضمن انتشار ویدئویی از رفع توقیف این سریال خبر داد. در این ویدئو کارگردان و تهیه کننده حضور داشتند و به نیت آزادی سریال چند پرنده را از قفس آزاد کردند. این در حالی است که پیش از این توسط عوامل گفته شده بود این سریال توقیف نشده و تنها پخش آن برای مدتی متوقف شده است.
پورکیان در این ویدئو اعلام کرد که پس از اتمام بازبینی های وزارت ارشاد قسمت جدید این سریال پس از عزاداری های اربعین و پایان ایام سوگواری وارد بازار خواهد شد.
شبستان پیش از این در مطلبی با عنوان «خط قرمزهایی که در شبکه نمایش خانگی «ممنوعه» نیستند» به این سریال پرداخته بود.
به گزارش شبستان، میلاد کی مرام، نیکی کریمی، الهه حصاری، امیر حسین آرمان، خاطره اسدی، امیر جعفری، آناهیتا درگاهی، پژمان بازغی، آتیلا پسیانی، هادی حجازی فر، نیما شعبانژاد، شهرام قائدی، مصطفی قدیری، فاطمه گودرزی، مجید مظفری، نسرین نکیسا و شیدا یوسفى بازیگران این سریال هستند. قسمت جدید این سریال که مورد بازبینی وزارت ارشاد قرار گرفته قرار است به زودی وارد بازار شود.
نظر شما