به گزارش خبرگزاری شبستان، مبارزه شیعیان برای صلح و آزادی، شکایت مهاجران مکزیکی از «ترامپ»، برای ترامپ «زمستان می آید»، تخریب سوریه با پولهای کشورهای عربی خلیجی از جمله گزیده اخبار بین الملل شبستان در شنبه دوازدهم آبان ماه است که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
سوریه با پولهای کشورهای عربی خلیجی تخریب شد
دکتر «بثینه شعبان» مشاور رسانه ای و سیاسی ریاست جمهوری سوریه به المیادین، گفت: تصمیم بازگرداندن روابط با کشورهای حوزه خلیج فارس برای منافع سوریه با تایید دولت اتخاذ می شود.
شعبان معتقد است که غرب در ابتدا بر نرمی«بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه تاکید داشت، اما در سال 2005 میلادی فهمیدند که بشار اسد از صلابت و روش «حافظ اسد» رئیس جمهوری پیشین سوریه برخوردار است، به طوری که «کالین پاول» وزیر پیشین امور خارجه آمریکا پس ازاشغال عراق از اسد خواست تا گروههای فلسطینی را از سوریه اخراج کند و وی پاسخ داد که آنها تنها می توانند به فلسطین بازگردند.
شعبان ادامه داد: برای بشار اسد حمایت از گروههای فلسطینی را وظیفه ملی می داند؛ گروههایی که دربرابر اشغالگران مقاومت و مبارزه می کنند و به آنها اجازه نمی دهند که سرنوشت آنها را در دست بگیرند.
مشاور رسانه ای و سیاسی بشار اسد درباره درخواست صهیونیستها برای خروج نیروهای ایرانی از سوریه، گفت: قصد رژیم صهیونیستی از این درخواست تنها ایران نیست، بلکه محوری است که پس از جنگ در سوریه شکل گرفته است.
اگر برای تهران «تحریم ها می آیند» برای ترامپ «زمستان می آید» !
چند روز مانده به آغاز تحریم های نفتی و گازی علیه ایران، «مایک پمپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا متعهد به اعمال بیشترین فشارها علیه تهران شد این در حالی است که واشنگتن از سوی دیگر اعلام کرد که با معافیت هشت کشور از تحریم های نفتی ایران و برای ادامه خرید نفت آنها از تهران به صورت موقت موافقت کرده است.
پمپئو اعلام کرد که این توافق برای تضمین اعمال بیشترین فشارها بر ایران و تسریع حرکت به سوی صفر کردن واردات نفتی از ایرن است اما به گفته برخی تحلیلگران، این اقدام نشان دهنده ناتوانی ترامپ در متحد کردن جامعه بین الملل برای دستیابی به یک توافق علیه ایران است.
در حقیقت رئیس جمهوری آمریکا با معاف کردن چند کشور از قطع کامل خرید نفت ایران تلاش می کند تا بر ناتوانی خود برای راضی کردن همه کشورها در این زمینه سرپوش بگذارد.
در نشستی که چند روز پیش در دوحه، قطر درباره تحریم های ایران برگزار شد «رجب یورولماز»، استاد علوم سیاسی در یکی از دانشگاه های آنکارا گفت که ترکیه شامل معافیت از تحریم ها باشد یا نباشد بر اساس منافع ملی خود به خرید نفت از تهران ادامه می دهد.
مهاجران مکزیکی از «ترامپ» شکایت کردند
12 مهاجر هندوراسی از «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا به خاطر نقض «متمم پنجم» قانون اساسی که از حق ورود مهاجران به این کشور حمایت می کند، شکایت کردند.
شاکیان که شش کودک هم در میان آنها هستند می گویند که طرح های ترامپ برای ممانعت از ورود چهار هزار مهاجر آمریکای مرکزی که به سوی مرز آمریکا و مکزیک می آیند به طور شوک آوری مغایر با قانون اساسی است.
آنها همچنین از وزارت دادگستری و امنیت داخلی آمریکا شکایت کردند. در شکایت نامه آنها آمده است که هندوراسی ها، گواتمالایی ها و السالوادوری ها تححت یک بحران انسانی در کشورهای خود قرار دارند و اینکه افرادی که به دنبال پناهندگی هستند اجازه دارند قصد خود را در هر جایی و نه فقط در نقط قانونی گذرگاه های مرزی اعلام کنند.
این افراد می گویند که ترامپ حق ندارد مهاجرانی را که دارای حق پناهندگی معتبر هستند از ورود به آمریکا منع کند.
شیعیان برای صلح و آزادی مبارزه می کنند
«موریس کلاسمن» مجلس اعیان بریتانیا در همایش گفتگوی سیاسی در بغداد، با ستودن حکومت شیعی در عراق گفت: شیعیان در عراق برای صلح و آزادی مبارزه می کنند و حتی باوجود ظلم و شکنجه ای که در حق شان شده است، با شکنجه گرانشان با تسامح رفتار می کند.
این عضو مجلس اعیان انگلیس گفت: اخلاق امام علی(ع) و اهل بیتش که به معاویه و ارتش وی اجازه دارد تا در آب شریک باشند، باعث شد تا شیعیان مشارکت دیگران در نفت و کار را براساس اصل عدالت اجتماعی بپذیرند، اما یزید که آب را بر امام حسین(ع) بست، منافع شخصی و زورگویی مستبدانه و ظالمانه را متبلور کرد.
کلاسمن افزود: یزید قدرت را در انحصار خود می دانست و فاسد بود و به تکثرگرایی اعتقادی نداشت.
موریس کلاسمن اخیرا برای حضور در مراسم اربعین امام حسین(ع) به همراهی یک گروه رسانه ای وارد عراق شد و برای آماده کردن و تهیه یک فیلم مستند از این مراسم فعالیت می کند.
انتقاد «اوباما» از سیاست های «ترامپ» در آستانه انتخابات میان دوره ای کنگره
«باراک اوباما»، رئیس جمهوری پیشین آمریکا در آستانه انتخابات میان دوره ای کنگره آمریکا از رای دهندگان خواست تا سیاستمداران «راستگو » را به عنوان نمایندگان خود انتخاب کنند. اوباما در سخنرانی برای جمعیتی در ایالت «جورجیا» گفت: شما می توانید به سیاستمدارانی که شایسته، محترم، راستگو و قانونمند هستند و تلاش می کنند حق مردم را به جای بیاورند، رای بدهید.
این جمعیت برای «استیسی آبرامز»، کاندیدای دموکرات که امیدوار است اولین فرماندار زن سیاه پوست در آمریکا باشد، جمع شده بودند.
رئیس جمهوری سابق آمریکا در این سخنرانی، طرح دونالد ترامپ برای اعزام نیروهای ارتش به مرز مکزیک-آمریکا برای کمک به نیروهای گشت مرزی به منظور ممانعت از ورود مهاجران به کشور را مورد انتقاد قرا داده و و آن را یک نمایش و بازی خطرناک سیاسی در این منطقه دانست.
بر اساس گزارش «دویچه وله»، باراک اوباما همچنین روز جمعه در فلوریدا سخنرانی کرد و از رای دهندگان خواست تا برای انتخابات کاندیداهای دموکرات به پاص صندوق های رای بروند.
درخواست سازمان ملل برای پایان سریع جنگ در یمن
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد در اظهاراتی در سازمان ملل متحد خواستار پایان درگیری در یمن و توقف سریع خشونت در شهرهای یمن و زیرساخت های این کشور شد.
گوترش از همه طرف های درگیر خواست تا مذاکرات را بدون پیش شرط با نیت خوب انجام دهند.
وی تاکید کرد: باید خشونت در همه مکان ها متوقف شود.
دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد که همه طرف های درگیر در یمن باید اجازه ورود به واردات تجاری و انسانی به عنوان غذا و سوخت و مواد ضروری دیگر را بدهند.
در همین حال، «مارتین گریفیت» فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن گفته بود که سازمان ملل قصد دارد که رایزنی هایی را بین طرف های درگیر در یمن اواخر ماه جاری برگزار کند.
مخالفت قاطع حزب کارگر با «برگزیت»/ مردم دیگر با «توری ها» نیستند
بیش از یک میلیون نفر در بریتانیا ، درخواست از دولت برای برگزاری رفراندوم نهایی درباره طرح خروج از اتحادیه اروپا (برگزیت) را مورد حمایت قرار دادند.
بر اساس گزارش های دریافت شده، بیش از یک میلیون بریتانیایی می گویند که دولت باید به شهروندان اجازه بدهد تا نظر نهایی خود درباره برگزیت را با برگزاری یک همه پرسی جدید اعلام کنند این در حالی است که از اول ماه اکتبر تا کنون حدود نیم میلیون معترض در حمایت از برگزاری همه پرسی دوباره درباره برگزیت در لندن دست به تظاهرات زده اند.
80 درصد از حامیان حزب کارگر در سراسر بریتانیا از ایده برگزاری همه پرسی جدید حمایت کرده اند و بر اساس نظرسنجی انجام شده از سوی «کمپین آرای مردمی» رای اکثریت آنها ماندن در اتحادیه اروپا است.
بزرگ ترین نظرسنجی از زمان برگزاری انتخابات عمومی در میان 26 هزار نفر ،پس از آن انجام شد که درخواست «ایندیپدنت» برای تصمیم گیری مردم درباره برگزیت به امضای یک میلیون نفر رسید.
این در حالی است که گفتگوها میان لندن و بروکسل درباره تعدادی از مسائل کلیدی مانند مرزهای ایرلند و برنامه ریزی های گمرکی به بن بست رسیده است.
«فلق الرؤوس»/رویای «داعش» برای بازگشت به عراق
به نظر می رسد که گروهک تروریستی داعش پس از طرد از عراق اصرار دارد تا دوباره برگردد و به همین دلیل به ترور و انغجار در مناطق مختلف استان در شمال عراق اقدام می کند و این انفجار ها را در نسخه های ویدیویی که نام «فلق الرووس» دارد، مستند کردند. این انفجارها و ترورها پرسش های متعددی درباره احتمال بازگشت دوباره داعش در این منطقه را که سال 2004 گروهک القاعده در آن ظاهر شد، مطرح می کند.
این نسخه های ویدیویی «فلق الرووس» نشان می دهد که عناصر داعش از خودروهای مجهز با سلاح های سبک و نیمه سنگین استفاده می کند و لباس نظامی نیروهای امنیتی عراق را می پوشند و این مسئله با روایت تعدادی از ساکنان مناطق غرب موصل درباره تحرکات مسلحان تطابق دارد.
تعدادی از اعضای شورای استان نینوا طی ماههای گذشته هشدارهایی مبنی بر آغاز فعالیت عناصر داعش در برخی مناطق نینوا به ویژ مرز با سوریه داده اند.
گروهک تروریستی داعش تحرکاتی در مرز عراق- سوریه در مناطق البعاج و الجزیره- منطقه ای بین استان های نینوا و الانبار و مجارو مرز با سوریه- دارند و این منطقه ای است که داعش از آن به شهرموصل حمله کرد و در سال 2014 برآن مسلط شد.
این منطقه صحرایی با مساحت گسترده اش نسبت به سایر مناطق متمایز است و هرکسی که بتواند از این منطقه عبور کند و به مناطق مسکونی در نینوا یا مناطق پیچیده جغرافیایی در نهر دجله جنوب موصل می رسد و در این مطنقه غارها و جزیره های مملو از درخت است که این مسئله پنهان شدن عناصر داعش پس از آزادی این شهر را آسان کرده است./
نظر شما