به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نمایشگاه نقاشی و مجسمه «مصطفی مجیدی» هنرمند جوان با عنوان «بی تفاوتی» در گالری کاما برپاست،«جيمز الكنزه» از «مدرسه مؤسسه هنر، شيكاگو» درباره مجسمه های مصطفی مجیدی نوشته است: پيكرههاي مصطفي مجيدي به طرزي استثنايي خوبند، اشكال استخواني او غمگين، عاطفي، خوشحال، زيركانه و شوخطبعاند، و با درجهاي غيرعادي از مهارت و هوشمندي بصري ساخته شدهاند. پيكرههاي تجسمي بسياري وجود دارد كه ميكوشند به اندازهي آثار مجيدي نوآورانه باشند، اما تعداد كمي از آنها به اندازه او موفقاند.كارهاي مجيدي از نظر من پرطراوت و به گونهاي پيگير نوآورانهاند و به هيچ وجه تقليدي نيستند. خبرگزاری شبستان به بهانه نمایشگاه این هنرمند با وی به گفتگو پرداخته است:
در نمایشگاه«بی نام» چند اثر دارید و تکنیک این آثار چیست؟
در این نمایشگاه 23 اثر دارم 6 اثر مجسمه و 17 اثر نقاشی است ، 6 اثر با تکنیک جوهر روی کاغذ گرم دار طرح دار اجرا شده و باقی آنها اکولین بر روی فون برد بوده است.
چه ایده ای پشت خلق این آثار است؟
من نام آثار را بدون عنوان گذاشتم تا بیننده خود هر آنچه را که می خواهد از آن فهم کند، به عبارتی ساحت را برای درک و دریافت بیننده باز گذاشتم، همچون پایان باز در اثار ادبی و هنری در واقع اثر پس از اجرا دیگر به هنرمند تعلق ندارد بلکه متعلق به مخاطب است.
نقاشی های شما بیشتر به مجسمه های خلق شده اتون شباهت دارد درباره انها بیشتر توضیح بدهید؟
همیشه در آثار نقاشی فیگور و انتزاع را توامان با یکدیگر می بینم پس بی دلیل نیست که این دو، توامان با یکدیگر حرکت کرده و کلی واحد را شکل می دهند.
گفته می شود آثار مجسمه شما از جمله آثار سورئال متاًثر از نسل نخست هنرمندان سورّئال قلمداد می شوند خودتان چه فکر می کنید؟
من آثار هنری را به ایسم ها محدود نمی کنم.هر اثری زبان و بیان خود را دا را است.این اشتباه است که اثار را به ایسم ها محدود کرده و بگنجانیم. من خود را در هیچ قالب هنری نمیبینم، اما منکر آن هم نیستم که فراواقعگرایی تاثیر بسیار عظیمی بر هنر معاصر جهان و ایران داشته است. این تاثیر منوط به زمان خاصی نمی شود، از گذشته رد آن را می توانید چه در اثار عرفا و صوفیان ما و چه در نقاشی ما و همچنین در نقاشی و ادبیات خاور دور و نزدیک بیابید.
من برخی از کارهای جیاکومتی هنرمند سویسی را دیده ام شباهت های بین اثار شما و این هنرمند وجود دارد شما ایا از آثار این هنرمند الهام گرفته اید؟
جیاکومتی را تحسین می کنم، اما بیش از آن که از تاریخ هنر متاثر باشم و شخص جیاکومتی که هرگز تحت تاثیرش نبودم از زندگی و هستی خویش متاثرم.من بیش از ان که از اثار ادبی یا هنری متاثر شوم تحت تاثیر خود زندگی بودم.
از تجربه حضورتان در بینال مجسمه سازی بگویید؟
دربارۀ پنجمین دوسالانه مجسمه سازی در تهران باید خدمتتان بگویم که در ان سال انقلابی رخ داد و اثر من برگزیده شد.همین جا باید از اقای بهروز دارش تشکر کنم که باعث شدند تا اثرم به لیست برگزیده شدگان نهایی راه پیدا کند. آن هم در میان خیل عظیم آثار. ایشان همواره به من ایمان داشتند و بنده همین جا از ایشان تشکر و قدردانی می کنم.
مصطفی مجیدی در یکی از سروده هایش به عنوان استیتمنت نمایشگاه «بی تفاوتی» گفته است:
بی تفاوت/دهانی که بی زمزمه خمیازه می کشد/حرفی/که از فرط گفتن/هرز می رود
بی تفاوتی/عکس دیگر اندوه/در شناسنامۀ عصر است/همیشه باید/که از بیراهه/به خود آید/سقوط دگمۀ بی تفاوتی/تا انتهای شگرف شب/احساس می شود/بر مبلهای ِ بی خیال/تردید/بی تفاوت/پا رویِ پا می اندازد/بگذار با خویشتن باشند/صندلی های بی تفاوتی/که وقت ِ فرو افتادن ِ چهار پایه را/با چشمان ِ باز می نگرند/و به اعتبار ِ این همه نام ِ فرو خفته در هوا/بی تفاوت/از جا بر می خیزند/بی تفاوت تر از آن است/که پشت میله ها/برای تسکینِ قفس /تبسم کند/خشم/از بی تفاوتیِ قساوت/برهنه ات نمی سازد/بر نخهای تفاهم/تفاوت/با بی تفاوتی/کلاه از سر بر می دارد/و نمایش/از این پس/در خاطره/ادامه می یابد.
نظر شما