افزایش قیمت شیر و سکوت  دستگاه های نظارت کننده

با توجه به آخرین مصوبه کارگروه تنظیم بازار و اعلام قیمت کیفی ترین شیر خام در این مصوبه همچنان شاهد افزایش قیمت این محصول در بازار عرضه هستیم که تاکنون هیچ یک از دستگاه های نظارتی پاسخی در این ارتباط ارایه نکرده است.

 

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، روند افزایش قیمت پرمصرف ترین محصول لبنیات یعنی شیر همچنان ادامه دارد. قیمت شیر پس از مصوبه کارگروه تنظیم بازار در دوم مردادماه امسال همچنان سیر صعودی خود را ادامه می دهد. قیمت انواع شیر پاستوریزه (کم چرب، نیم چرب و پرچرب) در هفته گذشته از سه هزار و 900 تومان تا پنج هزار تومان بود.

 

بنابراین گزارش بر اساس مصوبه کارگروه تظیم بازار کیفیت؛ شیر خام با مشخصات 3.2 درصد چربی و بار میکروبی زیر 100 هزار تحویل در کارخانه کیلویی 1570 تومان خریداری می شود البته بر اساس این مصوبه به ازای هر یک دهم درصد کاهش افزایش چربی معادل 150 ریال به قیمت خرید اضافه یا کم می شود. همچنین قیمت سایر احجام محصولات لبنی به تناسب وزن و درصد چربی توسط سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان تعیین و ابلاغ می شود و قیمت این محصولات در استان ها بر اساس میانگین قیمت خرید شیر خام توسط واحدهای تولیدی و مطابق تصمیمات کارگروه تنظیم بازار استان در سطح قیمت های ابلاغی تعیین می شود.

 

این گزارش می افزاید: یکی از برندهای شناخته شده محصولات لبنی قیمت هر بطری شیر نیم چرب پاستوریزه را پنج هزار تومان، شیر کم چرب را چهار هزار و 300 تومان اعلام کرده است و یک برند دیگر محصولات لبنی هر بطری شیر را تحت عنوان شیر پلاس چهار هزار و 400 تومان به فروش می رساند. برخی دیگر از برندهای محصولات لبنی هم هر بطری شیر را به طور میانگین از سه هزار و 900 تومان تا چهار هزار و 400 تومان عرضه می کنند. در حال حاضر شاهد قیمت های گوناگون در عرضه شیر به عنوان پرمصرف ترین محصول لبنی هستیم و هیچ دستگاهی بر عرضه محصولات لبنی نظارتی ندارد و تنها شاهد افزایش قیمت این محصول لبنی هستند و در مورد دلایل اصلی افزایش قیمت محصولات لبنی توضیحی نمی دهند.

 

 

در همین رابطه، «نظر افضلی»، عضو هیئت رییسه کمیسیون کشاورزی مجلس در گفتگو با تسنیم از دلایل افزایش قیمت محصولات لبنی به خصوص شیر پاستوریزه را نبود نظارت بر نحوه توزیع اعلام کرد و گفت: «در جلسه 8 مهر کمیسیون کشاورزی مجلس نمایندگان شرکت های لبنی بر این موضوع اذعان کردند و آنچه در این جلسه با شرکت های لبنی مشخص شد این بود که کمبود مواد اولیه یا شیر خام در هیچ سطحی وجود ندارد و این مسئله عاملی برای افزایش قیمت شیر نیست».

 

وی در مورد دلایل دیگر افزایش قیمت شیر اعلام کرد: «واسطه گری در توزیع این محصول لبنی از دلایل دیگر افزایش قیمت شیر است که در این جلسه مقرر شد کارگروه صنایع لبنی کمیسیون کشاورزی بررسی های بیشتری درباره علل گرانی شیر و محصولات لبنی داشته باشد»./

 

 

کد خبر 736983

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha