ماجرای جلسه‌ای در روز شهات آیت‌الله مفتح/ فتح ساختمان ساواک توسط آیت‌الله مجد هاشمی

انقلاب که پیروز شد آیت‌الله مجد هاشمی همراه با برخی از انقلابیون، ساختمان ساواک را در شمال تهران، فتح کردند که در این میان، یک نفر، شهید، و چند نفر نیز زخمی شدند.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون‌های مساجد: شناخت ائمه جماعات اثرگذار در سطح مساجد و پیرو آن جامعه، علاوه بر معرفی الگوهای نیک به افراد، می‌تواند مشوقی برای ائمه جماعات جوان‌تر در مدیریت هر چه بهتر مساجد نیز باشد.

 

خبرنگار ما طی سلسله گزارش‌هایی به معرفی تعدادی از ائمه جماعات با سابقه و اثرگذار در محیطی که در آن قرار داشته یا دارند، می‌پردازد و در همین راستا در بعدازظهر یکی از روزهای آبان ماه 1397 به دفتر آیت‌الله سید جلال مجد هاشمی، در  مسجد جامع غدیر خم پاسداران تهران رفتم و گزارشی مفصل از خدمات و فعالیت‌های دینی، انقلابی، فرهنگی، اجتماعی و علمی ایشان تهیه کردم که که مشروح بخشِ دوم آن، در ادامه می‌آید.

 

در بخش دوم تا اینجا رسیدیم که آیت‌الله مجد هاشمی، نهادی با عنوان «شورای اسلامی» را در مسجد جامع غدیر خم تشکیل دادند و در ادامه، بازسازی این خانه خدا را باوجود مخالفت عده ای، انجام دادند.

 

آیت‌الله مجد هاشمی در نوسازی مسجد جامع غدیر خم، الطاف الهی را بارها مشاهده کردند که مشارکتِ خیری مومن و متدین به نام «عطائی اصفهانی» از جمله آنها است. در واقع نوسازی و توسعه این مسجد، حاصل لطف الهی بود که با همت آیت‌الله مجد هاشمی و برخی از خیرین همراه شد.

 

جالب است بدانید مسجد جامع غدیر خم تا سال 1383 به نام «مسجد جامع ضرابخانه» نامیده می شد در ماه های ابتدایی سال ١٣۵٧ یعنی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، با تلاش و پیگیری های مستمر آیت‌الله مجد هاشمی و همت نمازگزاران و افراد خیر محل با زیر بنای بیش از دو هزار متر مربع بطور کلی تجدید بنا گردید، که شامل شبستان بزرگ و مجهز، چند طبقه برای برگزاری مراسم ختم، فعالیت صندوق قرض الحسنه و کتابخانه، و سایر فعالیت های دینی، فرهنگی و علمی است. به طور کلی این خانه خدا شامل این قسمت ها و نهادها است: دفتر امام جماعت، صندوق قرض الحسنه، بسیج برادران و خواهران، کلاس های آموزشی برای واحد قرآن و عترت، کتابخانه با دو سالن قرائت برادران و خواهران، سالن کنفرانس، خانه خادم و دفتر مسجد.

 

در ادامه این گزارش، بخشی از فعالیت های آیت‌الله مجد هاشمی و نماگزاران و فعالین مسجد جامع غدیر خم در ایام انقلاب را بررسی می کنیم.

 

انقلاب که پیروز شد آیت‌الله مجد هاشمی به همراه برخی از انقلابیون، ساختمان ساواک را فتح کردند که یک نفر، شهید و چند نفر نیز زخمی شدند. آیت‌الله مجد هاشمی با حضور در اتاق ارتشبد نعمت الله نصیری؛ رئیس ساواک، بسته های زیادی از اسکناس های هزار تومانی در اتاق نصیری را پیدا کردند. مردم این اسکناس ها را بردند که چندی بعد با اطلاع رسانی امام جماعت مسجد جامع غدیر خم، مردم بخشی از این اسکناس ها را برگرداندند که ما نیز مبالغ عودت شده را به بیت المال تحویل دادیم.

 

آیت‌الله مجد هاشمی در این باره گفتند «تعدادی از جوان‌ها از دیوار به داخل پریدند که بعضی جاها مین‌گذاری شده بود و یکی از بچه‌های محل به نام مرحوم «مهدی میران» روی مین رفت و پایش قطع شد. البته او چند سال بعد از این ماجرا فوت کرد. شخصا به اتاق تیمسار نصیری رفتم، یادم می‌آید کشوی میزش را که باز کردم اسکناس‌های هزار تومانی تازه چاپ شده دیدم.

پول‌ها را به یک نفر سپردم و بعدا تحویل دادیم. ساواکی‌ها فرار کرده و خیلی از وسایل را همراهشان برده بودند. ما تیمسار نصیری و هویدا را در محل پیدا کردیم و تحویل مقامات دادیم. تا مدت‌ها آنجا محل فعالیت کمیته ما بود. بعدا که کمیته ما با مسجد قبا ادغام شد آنجا را تحویل دادیم. شب‌های سختی بود، جوان‌ها اسلحه به دست در محل گشت می‌زدند و نوبتی پاسداری می‌کردند. شخصاً در شبانه‌روز شاید 2 ساعت می‌خوابیدم و آن 2‌ـ 3 ساعت هم که به منزل می‌رفتم تلفن را بالای سرم می‌گذاشتم و در این فاصله بچه‌ها چند بار تماس می‌گرفتند.

بعد از تسخیر کلانتری و پادگان‌ها و مسلح شدن مردم، اعلام کردند مردم اسلحه‌ها را تحویل دهند. مسجد ما از مکان‌های دریافت بود و مردم اسلحه‌ها را می‌آوردند و تحویل می‌گرفتیم. جمع‌آوری اسلحه‌ها از میان مردم با توجه به وجود منافقان کار بسیار سخت و مهمی بود.»(به نقل از همشهری)

 

آیت‌الله مجد هاشمی یکی از فعال ترین علما در دوران نهضت، و همچنین سال های اولیه پس از پیروزی انقلاب اسلامی بودند به طوری که گاهی صرفا دو ساعت در شبانه روز استراحت می کردند؛ که گاهی نیز همین دو ساعت با تماس های پی در پی، مختل می شد. ایشان در آن دوران بسیاری از فرماندهان نظامی و مسئولان رژیم طاغوت را دستگیر کرده و به کمیته انقلاب اسلامی به مدیریت مرحوم آیت‌الله محمدرضا مهدوی کنی، آیت‌الله باقری کنی یا شهید مفتح، تحویل می دادند.

Image result for ‫مهدوی کنی‬‎Image result for ‫باقری کنی‬‎

 

آیت‌الله مجد هاشمی بارها از سوی گروهک های تروریستی و ضد انقلاب به ویژه منافقین (سازمان مجاهدین خلق) تهدید به مرگ شدند. در یکی از نامه های تهدیدآمیز خطاب به ایشان آمده است «شما مغز متفکر انقلاب در منطقه شده اید و به زودی این مغز به دیوار کوبیده می شود.»

 

منافقین جلسات زیادی در مسجد ضرابخانه در سال های پیش از انقلاب اسلامی و سایر مراکز و منازل شمال تهران داشتند که اقدامات انقلابی علمایی چون آیت‌الله مجد هاشمی، موجب نابودی این گروهک التقاطی و منحط شد. موسی خیابانی که از مسئولان رده بالای سازمان مجاهدین خلق بود در همین منطقه پاسداران، به دَرَک واصل شد.

 

آیت‌الله مجد هاشمی درباره نحوه شهادت آیت‌الله مفتح گفت «روزی که ایشان شهید شدند ما در کاخ جوانان، جلسه ای مهم و حساس با حضور علمای شمال تهران داشتیم. شب قبل از این جلسه، نیز بنده جلسه ای چند ساعته با شهید مفتح در همین ارتباط داشتیم. قرار شد کارهای انجام شده را بنده گزارش کنم؛ و آیت‌الله مفتح نیز کارهای آتی را مطرح کنند. ما مقدمات جلسه را فراهم کردیم و منتظر ورود ایشان بودیم. تا اینکه شنیدیم ایشان به شهادت رسیدند. ماموران چند ساعتی اجازه خروج ما را از محل این جلسه ندادند تا اینکه یک به یک ما را به منازلمان رساندند.»

 

آیت‌الله مجد هاشمی از علمای مورد احترام و اعتماد مسئولان ارشد نظام جمهوری اسلامی بودند و در همین راستا با شخصیت هایی مانند آیت‌الله مهدوی کنی(ره)، شهید محمدحسین بهشتی و شهید مرتضی مطهری، تعاملی خوب و مستمر داشتند. شهید مطهری در روزهای حساس منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی، شخصا با آیت‌الله مجد هاشمی تماس گرفتند و از ایشان برای تشکیل و فعالیت در کمیته استقبال از امام خمینی(ره) دعوت کردند.

 

 

آیت‌الله مجد هاشمی در پایان تهیه این گزارشِ مفصل فرمودند «همه کارهایی که ما در حوزه نشر معارف دین و خدمت به انقلاب اسلامی و مردم انجام داده ایم، با عنایت الهی بوده است. البته شرح کامل تلاش ها و فعالیت های ما، مثنوی هفتاد من است.»

 

در بخش پایانی این گزارش، باید تاکید شود که «مسجد جامع غدیرخم از مساجد فعال در تهران است که در مقاطع مختلف پیش و پس از پیروزی انقلاب نقش حساسی ایفا کرده است. آیت‌الله سیدجلال مجد هاشمی که از حدود 42 سال پیش امام جماعت این مسجد هستند؛ یکی از روحانیانی است که رسالت سنگینی به دوش داشته و 2 سال قبل از پیروزی انقلاب به این محل آمدند.

 

ایشان در جمع بندی سخنانشان درباره این مسجد فرمودند «نیمه دوم سال 1355 اهالی ضرابخانه برای مسجدشان از قم تقاضای امام جماعت کردند که آنها مرا فرستادند. آن زمان، مسجد آب‌انباری بود با یک سقف شیروانی و با کمترین امکانات. جمعیت محله هم کم و تعداد نمازگزاران از 20 نفر بیشتر نمی‌شد. نماز صبح هم رایج نبود که ما احیا کردیم. البته بعد از آن مسجد، دو بار یکی سال 1358و دومی سال 1375 که تجدید بنا و ظرفیت مسجد 2 برابر شده است.

وقتی که به این مسجد آمدم، روحانیان زیادی به دیدنم آمدند اما بیشتر از هر کسی شهید آیت‌الله ‌مفتح از دیدن من خیلی خوشحال شد و گفت: از خدا یک یار مورد اطمینان می‌خواستیم که شما را برایم رساند. با شهید دکتر مفتح از قم آشنا بودم و رفاقتی دیرینه داشتیم. شهید آیت‌الله مفتح آن زمان در مسجد قبا فعالیت داشت. بعد از آن، ارتباط ما با شهید استاد مطهری و مرحوم آیت‌الله ‌مهدوی کنی... اضافه شد.

 

سخن آخر اینکه، آیت‌الله مجد هاشمی، نمونه ای برجسته از یک امام جماعت موفق و در طراز اسلام هستند که با تمام وجود، برای خدمت به دین، قرآن و اهل بیت عصمت و طهارت(ع)، نشر ارزش های اسلامی، خدمت به انقلاب اسلامی و مردم، همت گمارند. آنچه در سه گزارش آمد، تنها قطره ای است از اقیانوسِ تلاش های پایان ناپذیر، اقدامات انقلابی و خدمات اجتماعی آیت‌الله مجد هاشمی. امید است که خداوند، توفیق دهد بخش هایی دیگر از زندگی سراسر خدمت این عالم ربانی را، به اطلاع عموم مردم برسانیم.

 

 

کد خبر 736520

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha