تمرکز فعالیت‌های جهاد دانشگاهی بر پژوهش‌های کاربردی است

استاندار گیلان گفت: تمرکز فعالیت‌های جهاد دانشگاهی بر پژوهش‌های کاربردی است و در این راستا می‌تواند به دستگاه‌های اجرایی در استان کمک کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری گیلان؛ دکتر مصطفی سالاری در دیدار با رئیس جهاد دانشگاهی کشور با اشاره به فعالیت‌های پژوهشی این نهاد، اظهار کرد: تمرکز فعالیت‌های جهاد دانشگاهی بر پژوهش‌های کاربردی است و در این راستا می‌تواند به دستگاه‌های اجرایی استان کمک کند.

 

استاندار گیلان با بیان اینکه آموزش‌ها باید پژوهش محور باشد، افزود: متاسفانه تنوع مراکز آموزشی و ترویج مدرک دانشگاهی ارزان، کیفیت پژوهش‌های علمی را تحت تاثیر قرار داده است.

 

وی با اشاره به توانمندی جهاد دانشگاهی در حوزه پژوهش‌های کاربردی، تاکید کرد: طرح‌ها و پروژه‌های کاربردی همچنین پایان‌نامه‌های پژوهش محور مورد حمایت قرار می‌گیرند.

 

دکتر سالاری در ادامه به وضعیت پسماند استان اشاره و با اعلام اینکه پبش بینی می‌شود اعتبارات مناسب تری در بودجه ۹۸ به مبحث زباله سوز اختصاص یابد، تصریح کرد: سوزاندن زباله نه تنها سودی نداشته بلکه هزینه بیشتری برای استان ایجاد می کند، باید راهکار دارای توجیه اقتصادی به صورت مشارکتی ارائه شود که برای انتقال این تکنولوژی می‌توانیم از ظرفیت جهاد دانشگاهی بهره‌مند شویم.

 

استاندار گیلان با بیان اینکه در حوزه چای، پژوهشکده چای با مشارکت پژوهشکده محیط زیست به صورت مشترک تحقیقاتی انجام دهند، گفت: برای زنجیره چای از باغ تا فرآوری محصول مراحل پیچیده‌ای وجود دارد که می‌توانیم از بذرهای سازگار با شرایط آب و هوایی استان بهره مند شویم تا محصول با کیفیت‌تری تولید کنیم ضمن اینکه تولیدات ما باید متناسب با نیاز بازار باشد.

 

وی ادامه داد: در حوزه برنج هم فعالیت های بسیاری انجام و رقم های مختلفی تولید شده است و بازده برنج گیلان نسبتاً خوب می‌باشد.

 

وی تصریح کرد: در حوزه ماهیان خاویاری هم فعالیت‌های خوبی انجام شده و می‌توانیم از تجربیات علمی جهاد دانشگاهی نیز در این زمینه بهره مند شویم.

 

رئیس جهاد دانشگاهی کشور با بیان اینکه از ظرفیت‌های جهاد در پروژه‌های پژوهشی استان استفاده شود گفت: همه واحدهای جهاد دانشگاهی بر پژوهش‌های استانی با محوریت ملی فعالیت خواهند کرد.

 

دکتر طیبی به ظرفیت‌های پژوهشکده محیط زیست اشاره کرد و افزود: پساب‌های صنعتی و نمکزادها می‌توانند در مصارف کشاورزی مورد استفاده و آب مصرفی صنایع را تأمین کنند.

 

وی با بیان اینکه 80 درصد نفت کشور نمکی است گفت: آب همراه با نفت و نمک‌زادها از مواردی است که جهاد دانشگاهی می‌تواند بر آن تمرکز کند  که خود فرصت خوبی برای رفع مشکلات زیست محیطی است.

 

رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه مدیریت و امحای پسماند در استان می‌تواند محور فعالیت های جهاد قرار گیرد اظهار داشت: برای رفع این مشکل به تعداد زیادی زباله‌سوز نیاز داریم که باید با مشارکت شرکت‌های خارجی تامین شود.

 

دکتر طیبی با اشاره به توانمندی کشور در حوزه‌های پزشکی اظهار داشت: خدماتی که در حوزه‌های سرطان، ناباروری، سلول‌های بنیادی  و... در تهران وجود دارد باید در گیلان هم ارائه شود.

کد خبر 736267

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha