خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: پیاده روی اربعین اجتماع عظیم عزاداران برای لبیک به آرمان های اباعبدالله الحسین(ع) است. خیل عظیمی از عاشقان امامت و ولایت که از نقاط مختلف جهان به سوی سرزمین کربلا رهسپار می شوند تا یکصدا بگویند که پیرو راه امام خود هستند.
حجت الاسلام سید مرتضی حسینی کمال آبادی، استاد سطح عالی حوزه علمیه قم و رئیس پژوهشکده ادیب فقه جواهری، به مناسبت فرارسیدن این ایام و حضور زوار حسینی در پیاده روی اربعین، یادداشتی را در اختیار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان قرار داده است که در ادامه تقدیم حضورتان می شود:
زنده داشتن یاد حق برای انسان ها از ضرورت هاست. فراموشی، ضرورت ها انسان را به خاطر می اندازد؛ از این رو ارزش تعظیم شعائر در دین اسلام بزرگ شمرده شده و پاداشی گران برای آن در نظر گرفته شده تا هم اهمیت و جایگاه این پاسداشت روشن شود و هم تشویقی برای عمل کردن به یادآوری ارزش ها باشد. ذکر شریف صلوات که شیعه و سنی کاملِ آن را چنین بیان کرده اند: « الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ».
اگر از بیرون از پارادایم اسلام به این مسئله بنگریم درخواهیم یافت مسلمانان هنگامی که نام رهبر و پیامبرشان برده می شود، ساکت نمانده و به صدد تحیت آن، ذکری ویژه را به زبان می آورند و بدین سان یاد و نام او را گرامی می دارند و در واقع دین را زنده نگه می دارند.
این حرکات ارزشمند و بنیادین است. مسئله زیارت ابا عبدالله الحسین(ع) نیز از مصادیق بزرگ تعظیم شعائر الله و مصادیق حق است چرا که دشمنان به خوبی دریافته بودند که حسین بن علی(ع) و ماجرای شهادت او و یارانش، خط سرخی میان اسلام ناب محمدی و اسلام ابوسفیانی است؛ لذا اگر یاد و خاطره او را از ذهن پاک کنند می توانند بدینوسیله دامان خود را از بسیاری از پلشتی ها پاک کنند.
به همین علت به پروژه هایی دست زدند از جمله آنکه سیدالشهدا(ع) مقبره ای نداشته باشد که ملجا خاص و عام گردد و پرچم سرخ او در اهتزاز باشد؛ از این رو این مقبره را ویران کرده و شخم زدند و حتی بر آن آب بستند اما این پرهیزکاران بودند که به هر وسیله ای محل دفن را حفظ کردند مثلا در روایات است که یکی از شیعیان بر مزار حضرت درخت «سدره» کاشت تا در این میان مزار آن حضرت گم نشود. به تعبیر قرآن کریم « يُرِيدُونَ لِيُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ»>
از رهگذر تاکیدهای فراوان معصومان، شیعیان در طول تاریخ منطقه کربلا را منطقه مهم استراتژیک قلمداد کردند و با وجود هر دشواری خود را بدانجا می رساندند و به امام حسین (ع) توسل می کردند، از این تلاش ها و مجاهدت ها باعث شد مذهب شیعه در عراق توسعه یافته و بسیاری از قبایل آن به این مذهب بگرایند.
اینقدر این حرکت عظیم است که چند جلد کتاب در ترسیم الگوی توسعه مذهب در عراق با محوریت زیارت نگاشته شده است، حال این حرکت بنیادین در قالب پیاده روی اربعین رنگ جهانی به خود گرفته و صد البته فواید آن نیز فرامنطقه ای خواهد بود، حرارتی که سیدالشهدا(ع) در قلب های مومنان دارد به قلب هر آزاده ای به برکت زیارت و تاکید بر آن حضرت رسوخ می کند و باعث پایمردی در صراط مستقیم و عدالت طلبی و ظلم ستیزی می شود؛ از این رو این زیارت فرامذهبی و فرادینی شده است.
امروزه مانند همه دوران، جهان به وجودی چون ابا عبدالله نیازمند است تا عقل و دل را در جذبه خداوند متعال قرار دهد.
نظر شما