به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از آران و بیدگل، «مریم سیفی زاده» در جلسه گفتمان دینی با موضوع «فضای مجازی» در دبیرستان دخترانه زینب کبری(س) شهر نوش آباد از توابع آران و بیدگل گفت: فضای مجازی به موازات زندگی حقیقی، تاثیرات خود را بر محیط، رفتارها، باورها و روابط اجتماعی ما می گذارد وگریزی جز پذیرش آن نیست اما این فضا هم فرصت و هم تهدیدهایی را برای مخاطب خود ایجاد می کند.
استاد گفتمان های دینی اداره تبلیغات اسلامی آران و بیدگل با بیان اینکه بهترین گزینه برای مواجهه با تهدیدات فضای مجازی، شناخت دقیق این پدیده با همه ابعاد به خصوص فرصت ها و تهدیدات است گفت: این امر نیازمند کسب یک سری مهارت است که اصطلاحاً به آن سواد رسانه ای اطلاق می شود.
وی افزود: افزایش خلاقیت، دیده شدن و مورد توجه قرار گرفتن، افزایش اطلاعات عمومی، گسترش ارتباطات خانوادگی و کسب آرامش در گفت و گو با مخاطبان خاص از مهم ترین دلایل ترغیب دانش آموزان برای ورود به این فضا است.
سیفی زاده بیان داشت: مصونیت بخشی می تواند ما را در برابر تهدیدات مقاوم سازد، بنابراین ضرورت دارد در برابر تمامی فناوری های نوین از جمله فضای مجازی و ابعاد تهدید و آسیب ساز آن خود را واکسینه کنیم.
وی به راهکارهای مصونیت بخشی در برابر تهدیدات این فضا اشاره کرد و گفت: توجه به سواد رسانه، تقویت خودناهوشیار با خودکنترلی با توجه به آیه «ان للمتقین مفازا» مطالعه منظم و روزانه قرآن، توجه به امور خیر، بازیابی آرامش در سایه نیایش و مناجات از جمله مواردی است که می تواند ما را از آسیب های این فضا در امان بدارد.
در ادامه این گفتمان دینی علاوه بر پاسخ به پرسش ها و شبهات دانش آموزان توسط استاد، سوالاتی در موضوع گفتمان مطرح و به دانش آموزان فعال در کلاس هدایایی اهدا شد.
طرح گفتمانهای دینی از سوی سازمان تبلیغات اسلامی و با همکاری آموزش و پرورش در طول سال به صورت فصلی و مناسبتی با موضوعاتی از قبیل مهارتهای زندگی، عفاف و حجاب، سواد رسانه ای، روابط اجتماعی آسیبها و چالشها، بایدها و نبایدها در روابط پسر و دختر و سایر موضوعات فرهنگی در مدارس شهرستان برگزار میشود./
نظر شما