به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، شهرام فداکار، امروز(پنجشنبه 3 آبان) در نشست تخصصی خلیج گرگان؛ فرصتها و تهدیدها اظهار کرد: در سال ۱۳۴۸ خلیج گرگان به عنوان منطقه حفاظت شده اعلام شده است و در سال ۱۳۵۳ به عنوان پناگاه حیات وحش میانکاله ارتقا یافت.
وی تصریح کرد: در سال ۱۳۵۴ با وسعت ۱۰۰ هزار هکتاری به عنوان یکی از تالابهای با اهمیت بینالمللی در فهرست کنوانسیون جهانی رامسر به ثبت رسید.
مدیرکل دفتر سواحل و تالابهای سازمان محیطزیست کشور ادامه داد: در سال ۱۳۵۶ این خلیج به عنوان زیستگاه مهم پرندگان در سطح جهانی مطرح شد و در سال ۱۳۸۹ مطالعات طرح جامع مدیریت منطقه نهایی و مصوب شد.
فداکار با بیان اینکه ویژگیهای محیطزیستی این تالاب در این منطقه مرحمت محیطزیستی است، افزود: یکی از کارکردهای تالاب این است که سلامت را برای جوامع که در حاشیه آن زندگی میکنند فراهم میکند و میبیند امروز فرماندار بیان کردند که بوی تعفن سبب مختل شدن زندگی مردم این منطقه میشود.
وی افزود: ۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتر خط ساحلی در کشور داریم که ۲۰ هزار کیلومتر سواحل تالابی ما را در کشور تشکیل میدهد و تامین ۳۵ درصد منابع آبزی قابل برداشت است.
مدیرکل دفتر سواحل و تالابهای محیطزیست با بیان اینکه سواحل ما پذیرای ۲۰ میلیون گردشگر در سال است، افزود: ۹۰ درصد واردات و صادرات ما از سواحل اتفاق میافتد و تامین آب شرب به میزان ۵ هزار متر مکعب در روز در سواحل جنوب در حال دنبال شدن است.
فداکار یادآور شد: دولت به دنبال این است که از شرایط تالابی بهرهبرداری داشته باشد چرا که ۲۲.۵ درصد جمعیت کشور در این منطقه زندگی میکنند.
وی به وضعیت تالاب میانکاله اشاره کرد و گفت: بارها گفته شده که تالاب بیمار است ولی هنوز به دنبال توسعه آن هستیم.
مدیرکل دفتر سواحل و تالابهای محیطزیست تاکید کرد: در سال ۱۳۵۴ میزان ارتفاع آب خلیج گرگان به پایینترین حد خود رسید ولی امروز شاهد آن هستیم که بسیاری از عرصههای تالاب تصرف شده و یا تغییر کاربری پیدا کرده است.
فداکار افزود: خودکفایی گندم خبر خوبی بود که در کشور ارائه شد و بسیاری خوشحال شدند ولی این خودکفایی به قیمت از دست رفتن تمامی مراتع این سرزمین بود.
نظر شما