مخالفت مجلس با مستثنی کردن «افشانی»/برگزاری انتخابات استانی مجلس در انتظار تایید

مخالفت مجلس با مستثنی کردن «افشانی»، ۵ آبان؛ جلسه رای اعتماد به چهار وزیر پیشنهادی، بررسی برگزاری انتخابات مجلس به صورت استانی، انتخاب ناظران مجلس در شورای عالی اداری از جمله مهمترین اخبار امروز (چهارشنبه دوم آبان ماه) مجلس شورای اسلامی هستند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، مخالفت مجلس با مستثنی کردن «افشانی»، ۵ آبان؛ جلسه رای اعتماد به چهار وزیر پیشنهادی، بررسی برگزاری انتخابات مجلس به صورت استانی، انتخاب ناظران مجلس در شورای عالی اداری از جمله مهمترین اخبار امروز (چهارشنبه دوم آبان ماه) مجلس شورای اسلامی هستند که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

 

جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز (چهار شنبه، دوم آبان ماه) به ریاست «مسعود پزشکیان»، نایب رییس مجلس شورای اسلامی ساعت 8 و 16 دقیقه با حضور 195 نفر از نمایندگان آغاز شد. «امیرحسین قاضی زاده هاشمی» دستور کار صحن علنی امروز را به شرح زیر قرائت کرد:

بررسی طرح اصلاح بند(چ) ماده(88) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران.

بررسی تقاضای عده‌ای از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مورد رسیدگی به طرح بانکداری جمهوری اسلامی ایران طبق اصل‌هشتادوپنجم(85) قانون‌اساسی‌.

بررسی طرح نحوه پیگیری و رسیدگی به ارجاعات نظارتی مجلس شورای اسلامی.

گزارش کمیسیون‌ صنایع و معادن با همکاری کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل(44) قانون‌اساسی در مورد موضوع توقف ثبت سفارشات خودرو و افزایش تعرفه واردات خودرو.

گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد بررسی لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در همکاری های تأیید صلاحیت آزمایشگاهی آسیا- اقیانوسیه.

گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل(44) قانون اساسی در مورد آسیب شناسی وضعیت شاغلان و بیکاران با رویکرد حمایتی.

انتخاب یک نماینده با معرفی کمیسیون تخصصی ذیربط و انتخاب مجلس به عنوان ناظر در شورای عالی حفاظت محیط زیست.

انتخاب دو نفر از نمایندگان عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به انتخاب مجلس به عنوان عضو ناظر در هیأت عالی نظارت قانون نظام صنفی کشور.

انتخاب یک نفر نماینده عضو کمیسیون قضایی و حقوقی به انتخاب مجلس به عنوان عضو ناظر در شورای‌راهبری‌دادرسی‌الکترونیک.

انتخاب دو نفر از نمایندگان مجلس شورا ی اسلامی به انتخاب مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر در شورای عالی اداری.

 

نمایندگان در نشست علنی امروز با کلیات طرح اصلاح بند (چ) ماده 88 قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور موافقت نکردند. «مسعود پزشکیان، نائب رییس مجلس شورای اسلامی درباره این طرح گفت: این طرح به دلیل مغایرت با برنامه ششم به دو سوم آرای نمایندگان نیاز داشت ولی نمایندگان با 91 رأی موافق، 106 رأی مخالف و 11 رأی ممتنع از مجموع 233 نماینده حاضر در صحن با کلیات آن مخالفت کردند.

بنابراین گزارش، یک فوریت این طرح پیش از این به تصویب نمایندگان رسیده بود.

 

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز مجلس یک فوریت استفساریه تبصره یک قانون اصلاح قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان مصوب 6/6/1397 مطرح شد که نمایندگان با یک فوریت این استفساریه با 94 رای موافق، 126  رای مخالف و 6 رای ممتنع از مجموع 230 رای مخالفت کردند و به این ترتیب این استفساریه به صورت عادی مورد بررسی قرار می گیرد. در موضوع این استفساریه آمده است: آیا همچنان که وزرا و معاونان رییس جمهور در قانون منع بکارگیری بازنشستگان استثنا شده اند شهردار تهران با توجه به موارد پیش گفته از قانون منع بکارگیری بازنشستگان مستثنی است؟ در پاسخ این استفساریه آمده بود: آری.

«مهرداد لاهوتی»، نماینده لنگرود به عنوان یکی از طراحان این استفساریه گفت: این استفساریه تغییر قانون نیست بلکه یک سوالی است که در آن ابهام وجود دارد و باید برطرف شود، شهرداران بر اساس ماده 80 قانون شوراها انتخاب می شوند و به مدت 4 سال می توانند فعالیت کنند. در آیین نامه نیز شرایط احراز شهردار گفته شده است که شرایط احراز باید حداقل 25 سال سن باشد اما حداکثر سن را عنوان نکرده است. «مهدی مقدسی»، نماینده اراک نیز در مخالفت با این استفساریه گفت: آقای «افشانی» فرد قابل احترامی است اما ما نمی توانیم برای یک فرد قانون را سوراخ کنیم.

 

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه دستور کار امروز خود طرح بانکداری جمهوری اسلامی ایران طبق اصل‌هشتادوپنجم(85) قانون‌اساسی‌. مورد بررسی قرار دادند که طرح نمایندگان برای بررسی طرح قانون بانکداری اسلامی به صورت اصل 85 و در کمیسیون اقتصادی مطرح شد که نمایندگان با این طرح مخالفت کردند.

 

بر اساس آیین نامه داخلی مجلس، برخی طرح ها و لوایح می توانند در کمیسیون ها و به صورت اصل 85 و بدون مطرح شدن در صحن مورد بررسی قرار گیرند. نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز با یک فوریت طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی با 172 رای موافق، 43 رای مخالف و 20 رای ممتنع از مجموع 227 رای موافقت کردند. «غلامرضا کاتب» به عنوان یکی از طراحان این طرح گفت: امروز در شرایطی هستیم که نمایندگان ملت به دلیل پرداختن به مسایل منطقه ای و محلی از وظایف اصلی خودشان که قانونگذاری و نظارت است، دور هستند. آنچنان مسایل منطقه ای و شهری وقت نمایندگان را می گیرد که کمتر وقتی برای پرداختن به مسایل قانونگذاری که وظیفه اصلی نماینده است ‌دارند.

«محمدحسین فرهنگی» در مخالفت با یک فوریت این طرح گفت: با تصویب این طرح پیگیری کارهای عمرانی در شهرهای کوچک و همچنین پیگیری امور مردم در روستاها و محله ها رها می شود و این درست نیست.

 

«علی اصغر یوسف نژاد»، عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 2 آبان درباره جلسه رای اعتماد به چهار وزیر پیشنهادی توضیحاتی را ارائه داد و اعلام کرد که روز شنبه برای رای اعتماد از ساعت 13 جلسه علنی داریم و زمان ثبت نام برای مخالفت و موافقت با وزرای پیشنهادی از ساعت 10 صبح و مقابل درب شمال صحن است. برای افرادی که ثبت نام می کنند قرعه کشی انجام می شود و برای هر وزیر ۲ نفر موافق و ۲ نفر مخالف صحبت می کنند.

 

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 2 آبان با کلیات طرح نحوه پیگیری و رسیدگی به ارجاعات نظارتی مجلس شورای اسلامی با 107 رای موافق، 40 رای مخالف و 7 رای ممتنع موافقت کردند.

 

نمایندگان بررسی جزییات این طرح را برای بررسی دقیق تر به کمیسیون ارجاع دادند.

 

در ماده یک این طرح آمده است: جهت رسیدگی به گزارش ها نظارتی و تحقیق و تفحص ارجاعی از مجلس شورای اسلامی، شعب خاص کیفری و حقوقی با ابلاغ ویژه رییس قوه قضاییه تشکیل می شود.

 

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 2 آبان با کلیات طرح نحوه پیگیری و رسیدگی به ارجاعات نظارتی مجلس شورای اسلامی با 107 رای موافق، 40 رای مخالف و 7 رای ممتنع موافقت کردند. نمایندگان بررسی جزییات این طرح را برای بررسی دقیق تر به کمیسیون ارجاع دادند. در ماده یک این طرح آمده است: جهت رسیدگی به گزارش ها نظارتی و تحقیق و تفحص ارجاعی از مجلس شورای اسلامی، شعب خاص کیفری و حقوقی با ابلاغ ویژه رییس قوه قضاییه تشکیل می شود. همچنین جلیل مختار» و «زهرا ساعی» را به عنوان ناظران مجلس در شورای عالی اداری انتخاب کردند.

 

همچنین وکلای ملت «ناصری نژاد» را به عنوان ناظر مجلس در شورای عالی راهبرد دادرسی الکترونیک و «کریمی» و «سیدکاظم دلخوش» را به عنوان ناظران مجلس در هیئت عالی نظارت و نظام صنفی انتخاب کردند.

 

«علی لاریجانی»، رییس مجلس شورای اسلامی زنگ پایان نشست علنی امروز (چهارشنبه، 2 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی را رأس ساعت 12 و 03 دقیقه به صدا درآورد و گفت: جلسه بعدی مجلس (شنبه، 5 آبان ماه) رأس ساعت 13 به منظور بررسی برنامه و صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت برگزار می شود./

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 735727

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha