به گزارش خبرگزاری شبستان، اعلام موجودیت فراکسیون فضای مجازی، زمزمه های استعفای «جهانگیری»، رد شایعه قطع اینترنت ایرانیان از سوی آمریکا، هشدار «ظریف» نسبت به نپیوستن به FATF، سوال از وزیر جهاد کشاورزی از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در سه شنبه اول آبان ماه است که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
دو نرخی شدن بنزین در برخی از مراجع تصمیم ساز در حال بررسی است
«علی ادیانی راد» در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در مورد احتمال دو نرخی شدن قیمت بنزین گفت: در حال حاضر بحث دو نرخی شدن بنزین در برخی از مراجع تصمیم ساز مطرح است ولی هنوز وجهه قانونی پیدا نکرده و این یکی از فرض هایی است که در کنار سایر فرض ها مطرح می شود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تمامی بحث های مطرح شده در مورد اصلاح قیمت حامل های انرژی، دو نرخی شدن قیمت سوخت و احیای کارت سوخت نیاز به بررسی های لازم و کافی دارد، اظهار داشت: اگر دولت در هر کدام از این فرض ها به جمع بندی نهایی برسد باید در قالب لایحه پیشنهادش را به مجلس تقدیم کند و اگر مجلس نیز این لایحه را مصوب کند در همین سال 97 اجرایی می شود.
ظرفیت ناوگان هوایی امروز آسیبپذیری کمتری نسبت به گذشته دارد
«محمد اسلامی»، وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی در نشست خبری امروز سه شنبه اول آبان ماه با خبرنگاران پارلمانی و در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان در مورد برنامه هایش برای حمل و نقل هوایی گفت: از بدو پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون صنعت هوایی ما همواره دچار تحریم هایی بوده است و این تحریم ها اولین بار نیست که اتفاق افتاده است، حداکثر این تحریم ها در دوره های گذشته نیز بوده است.
وی اظهار داشت: الحمدالله صنعت هوایی ما با توان متخصصان و با ظرفیت های گوناگون و متنوعی که در اختیار دارد دوره تحریم گذشته را طی کرده است و این دوره تحریم را نیز قوی تر و شایسته تر پشت سر می گذارد.
«اسلامی» بیان کرد: در دوره های قبل سن ناوگان ما خیلی بالاتر از سن ناوگان امروز بود و کیفیت ناوگان، کیفیت مدیریت، مدیریت ساختارها و ظرفیت های پشتیبان که در حوزه های مختلف داریم کمک کرده قابلیت های ما امروز افزایش یابد و همین باعث شده که آسیب پذیری ما کمتر شود.
آمریکا به دنبال به صفر رساندن صادرات نفت ایران است و این عزم خود را از ۱۸ اردیبهشت با خروج از برجام جزم کرده و تلاش های فراوانی نیز در این زمینه به کار گرفته است. واشنگتن برای رسیدن به این آرزوی خود بر افزایش تولید نفت عربستان تکیه دارد و تمام توان خود را به کار گرفته تا تولید نفت عربستان جایگزین نفت ایران شود.
در همین رابطه نیز روز گذشته «استیون منوچین»، وزیر خزانه داری آمریکا که در منطقه خاورمیانه حضور یافته پس از سفر به فلسطین اشغالی اعلام کرده که راهی عربستان است و پیش از این سفر خود نیز در گفت و گو با رویترز ضمن اعتراف به عدم امکان به صفر رساندن صادرات نفت ایران تا تاریخ 4 نوامبر و ارایه معافیت به خریداران نفت ایران، گفت: هیچ دلیلی مبنی بر عدم توانایی عربستان برای تامین کمبود ناشی از کاهش عرضه نفت ایران، وجود ندارد.
اما حالا عربستان آب پاکی را بر دستان آمریکا ریخته و از عدم توانایی اش برای جایگزینی نفت ایران می گوید.
نفت می فروشیم و از اقتصاد خود حفاظت می کنیم/اقدامات اروپا باید تا قبل از چهارم نوامبر انجام شود
«محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه کشورمان در گفت و گو با خبرگزاری کیودو ژاپن تاکید کرد: گفت و گو بدون پیش شرط و مبتنی بر احترام متقابل از اصول اساسی سیاست خارجه جمهوری اسلامی است و براساس آن معتقدیم که آمریکا آمادگی لازم را برای مذاکره ندارد.
«ظریف» در این مصاحبه که امروز منتشر شد خاطر نشان کرد: ایران زمانی که واشنگتن احترام متقابل را در دستور کار داشته باشد، نسبت به مذاکرات ، بدون پیش شرط و کاملا باز برخورد می کند. ما پیش شرطی برای گفت و گو با آمریکا نداریم اما لازمه هر مذاکره ای نه اعتماد بلکه احترام متقابل است.
وی افزود: وقتی دو نفر با یکدیگر گفت و گومی کنند لزوما به هم اعتماد ندارند اما آنها طبیعتا در جریان مذاکرات به یکدیگر احترام می گذارند و این مهم است.
سوال از وزیر جهاد کشاورزی در دستور کار جلسه علنی امروز مجلس
۲ سوال «محمد شاعری»، نماینده بهشهر و «نادر قاضی پور» و «علیرضا محجوب» از وزیر جهاد کشاورزی در دستور کار امروز مجلس قرار دارد.
هشدار «ظریف» نسبت به نپیوستن به FATF
«بهروز نعمتی»، سخنگوی هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به نشست غیرعلنی امروز سه شنبه اول آبان مجلس با حضور وزیر امور خارجه گفت: بحثی که امروز در نشست غیرعلنی مجلس مطرح شد مسئله حرف و حدیث های اخیر در ارتباط با لوایح چهارگانه FATF بود که وزیر امور خارجه در همین راستا به مسئله فشارهای اقتصادی آمریکا به کشور اشاره کرد.
وی اظهار داشت: «ظریف» در این نشست بر این مسئله تاکید کرد که آمریکایی ها با استفاده از فشارهای اقتصادی خود قصد فروپاشی نظام را دارند که این خیالی خام است.
«نعمتی» تصریح کرد: مبحث روانی ای که این روزها توسط دشمنان نظام امور استفاده قرار می گیرد مورد تاکید قرار گرفت. شاهد هستیم که روزانه رسانه های مختلف با بزرگ سازی مسایل بی اهمیت قصد اعمال فشار حداکثری به کشور را دارند که با استفاده از این ۲ روش یعنی فشار اقتصادی و روانی اهدافشان را در جامعه پیش ببرند.
آمریکا امکان قطع اینترنت را ندارد
در کنار تحریم هایی که در زمینه های مختلف تجاری از سوی آمریکا برای ایران اعمال شده این روزها شایعه قطع اینترنت ایرانیان از سوی آمریکا نیز مطرح بود که مقامات ایرانی این مطلب را بارها رد کردند. در همین زمینه اخیرا «سردار غلامرضا جلالی»، رئیس سازمان پدافند غیر عامل گفت: احتمال وقوع چنین کاری بسیار ضعیف است اما تدابیری اندیشیده شده که فعالیتهای ضروری کشور را حفظ خواهد کرد و شبکه ملی اطلاعات بهاندازهای آماده است که میتواند پاسخگوی خدمات اساسی مردم باشد.
وی با اشاره به اینکه تهدید آمریکا یک تهدید ترکیبی بر بستر شبکه اجتماعی است، تصریح کرد: آمریکا میخواهد با ابزار رسانه، موبایل و اینترنت، مردم ما را علیه نظام اسلامی تحریک و سازماندهی کند اما اگر اینترنت را قطع کند دست خودش را کوتاه میکند و به همین دلیل است که میگوییم احتمال وقوع چنین کاری بسیار ضعیف است اما ما برای مقابله با هر تهدیدی آماده هستیم.
اما از نظر فنی نیز «محمد جواد آذری جهرمی»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز سه شنبه اول آبان ماه در گفت و گو با برنامه ای تلویزیونی در این خصوص توضیح داد: دسترسی به اینترنت به دلیل مدل عنکبوتی بودن و اتصالات متقابل بین کشورهای مختلف در شبکه، برای همه امکان پذیر است و دسترسی به اینترنت در دنیا حکمران ندارد و کسی رئیس آن نیست و دولت آمریکا نمی تواند با مقررات آن را قطع کند.
احداث بیمارستان ۶۰ تختخوابی ارتش در مرز چزابه برای زائران اربعین
«شهنام بابلی» در گفتوگو با خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان در مورد خدمات پزشکی نیروی زمینی ارتش به زائران حسینی در ایام اربعین گفت: نیروی زمینی ارتش در مرز چزابه یک بیمارستان 60 تختخوابی برای ارایه خدمات پزشکی به زائران اربعین احداث کرده است. همچنین یک بیمارستان 60 تختخوابی دیگر در مرز مهران برای ارایه خدمات به زائران امام حسین (ع) دایر شده است.
رییس اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش با اشاره به ارایه انواع خدمات پزشکی به زائران امام حسین (ع) گفت: این بیمارستان ها توسط گردان های نیروی زمینی اداره می شوند.
زمزمه های استعفای «جهانگیری»/ اصلاح طلبان به دنبال گزینه ۱۴۰۰
«اسحاق جهانگیری» شاید تا پیش از انتخابات ۹۶ مرد دوم دولت خوانده می شد اما در جریان انتخابات نشان داد که تاثیر بسزایی بر «روحانی» و تصمیمات او دارد تا جایی که «جهانگیری» را مرد اول دولت نامیدند.
پس از انتخابات و تغییر روند موجود در دولت، حضور «جهانگیری» نیز در راس امور کمرنگ شد تا اینکه از ماه های منتهی به ۹۷ شایعه استعفای او در محافل سیاسی مطرح شد. این شایعه در مقطعی شدت می گیرد و در مقاطعی نیز بی رنگ می شود اما ۲ روز گذشته اظهار نظری از معاون اول رئیس جمهوری منتشر شد که گمانه های استعفای او را قوت بخشید و اظهارات او مبنی بر اینکه «تا این لحظه اجازه برکناری منشی خود را هم پیدا نکردم» نشان از تائید احتمالاتی از بسته بودن دست های او در دولت دوازدهم داشت.
اما «الیاس حضرتی»، نماینده مردم تهران این احتمالات را جان تازه ای داد و در گفت و گو با تسنیم گفت: بنظرم آهنگ، آهنگ رفتن آقای «جهانگیری» است. من مجموع اخبار و تحلیلم این است که ایشان از دولت می رود. احتمالا آقای «روحانی» تصمیم گرفته که دولتش را هماهنگ تر کند.
از سویی دیگر، «غلامحسین کرباسچی» در این ارتباط تفسیری متفاوت ارایه داد و به ایلنا گفت: من از مسئله استعفای «جهانگیری» اطلاعی ندارم و فکر هم نمیکنم که واقعیت داشته باشد. قطعا نبود آقای «جهانگیری» ضربهای به نیروهای حامی دولت به ویژه جریان اصلاحات خواهد بود ولی ضربه بدتر آن است که آقای «جهانگیری» نتواند به وظایف خود عمل کند و نتواند حتی یک منشی را عوض کند.
در همین رابطه شخص دیگری از درون دولت هم اظهار نظر کرده و او حجت الاسلام «سید رضا اکرمی»، رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری است که به شبستان گفت: از درون دولت خبری ندارم و از موضوع استعفای معاون اول بی ااطلاعم اما من در تمام دوران فعالیتم به عنوان یک سیاستمدار شاهد بگومگوهای فراوانی در میان سیاستمداران بوده ام و معتقدم مشکلات امروز را باید از کف جامعه پرسید و به دنبال حل مشکلاتی چون بیکاری، نبود نظارت و فشارهای بیگانه به کشور بود زیرا رفتن «جهانگیری» یا بودن او اثری بر حل این مشکلات ندارد.
هیچ بذر تراریخته ای وارد کشور نمی شود/در داخل کشور تولید هیچگونه محصول تراریختهای نداریم
«محمود حجتی»، وزیر جهاد کشاورزی در ادامه جلسه علنی سه شنبه یک آبان و در پاسخ به سوال «محجوب» و «قاضی پور» نمایندگان تهران و ارومیه در مورد نظارت بر محصولات تراریخته گفت: قانونی در سال 88 به نام قانون ملی ایمنی زیستی به تصویب مجلس رسید و در آنجا طبق ماده 2 قانون تمامی امور مربوط به تولید، رهاسازی، نقل و انتقال داخلی صادرات، عرضه و فروش و استفاده از محصولات تغییر شکل یافته ژنتیکی مجاز شد و دولت نیز مکلف شد تمهیدات لازم از طریق بخش های غیردولتی فراهم کند.
وی اظهار داشت: طبق بند چ ماده 31 توسعه ماموریت هرگونه رهاسازی محصولات تراریخته در چهارچوب ایمنی زیستی جمهوری اسلامی ایران و با رعایت مقررات بین المللی که به تصویب مجلس رسیده است، انجام می شود و دولت موظف است آزمایشات لازم را در این زمینه انجام دهد و با اطلاع رسانی به مردم محصولات تراریخته را اعلام کند.
«حجتی» با بیان اینکه ما در داخل کشور تولید محصولات تراریخته نداریم، گفت: واردات این محصولات تراریخته به کشور در چهارچوب قوانین مشکل قانونی ندارد و ما ممنوعیتی برای واردات آن نداریم البته باید نظارت جدی بر روی واردات آنها انجام شود.
اعلام موجودیت فراکسیون فضای مجازی با ۷۱ عضو/ مجلس طرحی برای واگذاری زیرساخت فضای مجازی به نیروهای مسلح ندارد
«احسان قاضی زاده هاشمی»، رییس فراکسیون فضای مجازی مجلس شورای اسلامی در حاشیه نشست علنی امروز (سه شنبه، یکم آبان ماه) مجلس شورای اسلامی، در نشست خبری ضمن اعلام موجودیت فراکسیون فضای مجازی عنوان کرد: مجلس شورای اسلامی از اسفند ماه سال گذشته به صورت ویژه به موضوع فضای مجازی ورود پیدا کرد و با برگزاری جلسه غیرعلنی 4 ساعته به صورت خاص به حوزه فضای مجازی پرداخت.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه فضای مجازی تأثیر بسیار مهمی در حوزه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دارد و آثار آن را حتی میتوان در بحران اخیر ارزی مشاهده کرد؛ مجلس ابتدا تصمیم گرفت که ضمن تشکیل یک کمیسیون ویژه برای حوزه فضای مجازی و همچنین تشکیل کمیتهای در ذیل کمیسیون فرهنگی با عنوان کمیته فضای مجازی با تعداد 4 نماینده فعالیت خود را آغاز کند اما با توجه به اهمیت این فضا فراکسیونی متشکل از 71 نماینده مجلس با حضور نمایندگانی از کمیسیونهای مختلف تشکیل شد.
نماینده مردم فریمان، سرخس، بخشهای احمدآباد ورضویه در مجلس یادآور شد: پیش از این مجلس، فراکسیونهایی در حوزه رسانه، اطلاعرسانی، مطبوعات و روزنامهنگاری داشت اما فراکسیون فضای مجازی یک فراکسیون همهجانبهنگر به فضای مجازی است و ارتباطات خوبی را با شورای عالی فضای مجازی و همچنین قرارگاه ویژه فضای مجازی در نیروهای مسلح برقرار کرده است./
نظر شما