به گزارش خبرگزاری شبستان شاهد پیوند، در ابتدای این برنامه رادیویی به تشریح مشکلات فراروی این تئاتر پرداخت و گفت: این تئاتر متولی ندارد و مرکز هنرهای نمایشی متولی این قضیه نیست و نیز کسی نمی داند از کجا باید کمک بگیرد.
وی افزود: ما نمی خواهیم خط کشی کرده و میان متولیان این امر جدایی بیندازیم اما باید به این مهم اندیشید که متولیان این تئاتر باید توجهی ویژه به این مهم داشته باشند.
این کارگردان تئاتر و مدرس دانشگاه اظهار کرد: ما وقتی که می خواستیم هنرمندان را با ذکر معلولیتشان معرفی کنیم برخی افراد مخالفت کردند و گفتند نیازی به ذکر معلولیت این هنرمندان نیست.
پیوند ادامه داد: برخی هنرمندان بهزیستی را در زمینه حمایت از هنرمندان فراموش کرده اند چون یکبار جشنواره ای برگزار شد که چند سال به خوبی حمایت می شد اما بزودی کنار گذاشته شد. این کارگردان تئاتر و مدرس دانشگاه در پاسخ به سوال کارشناس مجری این برنامه مبنی بر توقع جامعه معلولان از مسئولان گفت: جناب آقای صوفی، معاون محترم صدای جمهوری اسلامی ایران به گروه هنری ما لطف فرموده و مقرر کردند که یک برنامه رادیویی توسط این گروه معلول هنرمند تولید شده و پخش شود و این فرصتی ارزشمند بود که از سوی این مسئول گرانقدر به جامعه معلولان هنرمند داده شد.
وی افزود: به فرموده جناب آقای صوفی قرار شد نمونه ای از این برنامه رادیویی را به استحضار ایشان برسانیم و ما در این فرصت از شما برنامه سازان رادیو گفت و گو می خواهیم که در این زمینه با ما همکاری کنید تا این لطفی که آقای صوفی به ما فرموده و طرحمان را پذیرفته اند به سرانجام برسانیم.
پیوند در ادامه با اشاره به اینکه اغلب معلولان هنرمند دارای مدارک عالیه دانشگاه هستند گفت: اگر جایی برای معلولان در نظر گرفته شود که سالن تمرین آنان باشد، قاطعانه می توان گفت که از تئاتر شهر هم مورد استقبال بیشتر قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه برخی تمرین ها در منزل معلولان انجام می شود، گفت: برخی سالن تمرین را صبح ها در اختیار ما می گذارند که آنهم مناسب نیست. چون همکاران ما درگیر کارهای خود هستند.
این کارگردان تئاتر و مدرس دانشگاه اظهار کرد: من وقتی با معلولان کار می کنم شاهدم که اعضای کار همه سر وقت به صحنه حاظر می شوند و با کار بیشتر هماهنگ می شوند. اما متاسفانه یک دید در جامعه ما هست که همه اشتباها به ناتوانی معلولان فکر می کنند.
سید محمد رضوی بازیگر روشندل در ادامه این میزگرد رادیویی با اشاره به اینکه مشکل اصلی ما نداشتن سالن است اظهار کرد: وقتی که ما در حیطه خود معلولان شاهد وجود جشنواره های کافی نیستیم نمی توان توقعی از سایر نهادها داشت.
ابوالفضل قاسمی، بازیگر روشندل دیگر نیز در ادامه این مصاحبه رادیویی با اشاره به اینکه تقدیر از هنرمندان تئاتر معلولان کمک می کند تا روحیه سرزندگی به جامعه معلولان برگردد گفت: تئاتر فقط یک هنر نیست و وسیله ای برای توان بخشی است و متاسفانه توان بخشی تنها به دادن هزینه های زندگی اختصاص یافته است.
این بازیگر روشندل تصریح کرد: یک معلول باید روحیه داشته باشد تا بتواند از مزایای زندگی استفاده کند.
پایان پیام/
نظر شما