لزوم پایش تسهیلات اعطایی/ گزارش کم کاری شهرستان ها به استاندار ارائه می شود

معاون استاندار خراسان جنوبی با گلایه از کم کاری برخی از شهرستان ها در جذب تسهیلات اشتغالزایی گفت: با توجه به عدم دریافت پاسخی از سوی فرمانداران این شهرستان ها، گزارش کوتاهی به استاندار ارائه می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، بیست و سومین جلسه کارگروه تخصصی اشتغال استان و کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان شامگاه (۲۸ مهر) با حضور نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس و جمعی از اعضای کارگروه برگزار شد و اعضا به ارائه گزارش عملکرد حوزه کاری خود پرداختند.

 

در این جلسه یک و نیم ساعته که در راستای رفع موانع تولید و بررسی میزان تسهیلات اشتغالزایی توسط بانک های عامل و دستگاه های اجرایی مربوطه برگزار شد، «مشیرالحق عابدی»، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خراسان جنوبی از مدیران دستگاه های اجرایی خواست تا با ارائه گزارش و آمار اشتغال ایجاد شده در حوزه کاری خود که در نتیجه برگزاری این جلسات و پیگیری های صورت گرفته، حاصل شده است، به مردم امید بدهند.

 

وی همچنین خواستار ورود نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی برای جذب تسهیلات بیشتر اشتغالزایی در حوزه جهاد کشاورزی شد و گفت: امید است با پیگیری های صورت گرفته و مساعدت ویژه نمایندگان استان در مجلس، شاهد تخصص 50 درصد باقی مانده سهم خراسان جنوبی از تسهیلات اشتغالزایی بخش کشاورزی باشیم.

 

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خراسان جنوبی همچنین سهم استان از تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری را 139 میلیارد تومان عنوان کرد و اظهارداشت: امید است با این تسهیلات ارائه شده شاهد اشتغالزایی برای بیش از 4400 نفر در استان باشیم که آمار خوبی است.

 

عابدی با بیان اینکه خراسان جنوبی رتبه چهارم جذب تسهیلات اشتغالزایی را در سطح کشور دارد، این در حالیست که بسیاری از استان های صنعتی کشور در رتبه های پایین تر از ما قرار دارند، گفت: نظارت بر کار دریافت کنندگان تسهیلات باید طوری صورت گیرد که کمک حال افراد، نه سدی بر سر راه آنها باشد.

 

وی ضمن گلایه از برخی فرمانداران بابت آمار پایین جذب تسهیلات اشتغالزایی، با وجود درصد بالای طرح های اشتغالزایی در این شهرستان ها، گفت: نامه ای مبنی بر ارائه دلایل این کم کاری به فرمانداران مربوطه ارسال کردم که پاسخی ندادند و به نظر می رسد برنامه منسجمی برای پرداخت تسهیلات در این شهرستان ها نبوده است لذا گزارش کتبی این کوتاهی به استاندار ارائه خواهد شد.

 

پایش اشتغال و تسهلات اعطا شده!

«نظرافضلی» نماینده مردم شهرستان های نهبندان و سربیشه در مجلس هم در این جلسه تسهیلات ارائه شده به کشاورزان و عشایر را قابل تقدیر عنوان کرد و گفت: این تسهیلات به حدی در روستاها تاثیر داشته که بیشتر مردم روستایی در حال حاضر با سامانه «کارا» آشنا هستند.

 

وی افزود: پیگیری لازم برای تخصیص 50 درصد تسهیلات بانک کشاورزی صورت خواهد گرفت، ضمن اینکه باید یک پایشی صورت گیرد تا مشخص شود تسهیلات اعطا شده در ایجاد اشتغال روستائیان و عشایر چقدر تاثیر داشته است.

 

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس اختصاص یک میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای حفظ و توسعه اشتغال توسط روسای سه قوه در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی کشور را تاثیرگذار در ایجاد اشتغال به ویژه در بخش روستایی عنوان کرد و گفت: نیاز است که دولت و مجلس برای اختصاص یک میلیارد دلار دیگر نیز برای افزایش اشتغال در کشور ورود کنند.

 

خراسان جنوبی در آزمون پرداخت تسهیلات چهارم شد

عباس رکنی، مدیرکل تعاون، کار و امور اجتماعی خراسان جنوبی هم در این کارگروه به ارائه آماری از تسهیلات پرداخت شده توسط بانک های عامل برای ایجاد اشتغال در استان پرداخت و گفت: خراسان جنوبی رتبه چهارم پرداختی و ششم انعقاد قرارداد در زمینه تسهیلات اشتغالزایی را در کشور دارد که شهرستان های بیرجند، طبس، بشرویه و نهبندان در رتبه اول تا چهارم جذب اعتبار هستند.

 

غلامرضا قوسی مدیرکل جهاد کشاورزی استان نیز با بیان اینکه تاکنون در حوزه کشاورزی 109 میلیارد تومان انعقاد قرارداد داشته ایم که از این مبلغ 85 میلیارد و 500 میلیون تومان پرداخت شده است، گفت: در حال حاضر بالغ بر 60 میلیارد تومان طرح در بانک کشاورزی آماده پرداخت داریم اما اعتباری برای این امر وجود ندارد که با تخصیص و پرداخت 50 درصد باقی مانده تسهیلات بانک کشاورزی می توان آن را پرداخت کرد.

 

رضا ملائی، رئیس شعب بانک توسعه تعاون در خراسان جنوبی هم به پرداخت سه مرحله تسهیلات اشتغالزایی با مبلغ 25 میلیارد تومان توسط شعب این بانک اشاره کرد و ادامه داد: همچنین امسال پنج میلیارد و 620 میلیون تومان تسهیلات اشتغالزایی از محل اعتبارات داخلی بانک پرداخت شده است.

 

وی افزود: تاکنون 98 درصد اعتبارات ابلاغی این بانک جذب شده و تنها دو درصد که آن هم از محل طرح های خرد در دست اقدام است که پرداخت خواهد شد.

 

افزایش 160 درصدی تسهیلات اشتغالزایی امداد

«رضا سلم آبادی» مدیر کل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان نیز به اشتغال ایجاد شده در حوزه های مختلف کمیته امداد پرداخت و گفت: تسهیلات اشتغالزایی کمیته امداد امسال از سه محل صندوق امداد ولایت، تسهیلات قرض الحسنه بانکی و صندوق توسعه ملی پرداخت شده و می شود که در مجموع تاکنون بالغ بر 103 میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی پرداخت شده که نسبت به سال قبل 160 درصد افزایش دارد.

 

وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون 273 طرح با چهار میلیارد و 200 میلیون تومان اعتبار از محل صندوق امداد ولایت، 412 طرح با 7 میلیارد و 500 میلیون تومان از محل تسهیلات بانکی پرداختی داشته ایم، افزود: 36 درصد تسهیلات از محل صندوق امداد ولایت و 64 درصد از محل تسهیلات بانکی بوده است.

 

مدیرکل کمیته امداد استان این را هم گفت که در حال حاضر سقف تسهیلات بانکی صندوق امداد ولایت از 50 میلیون تومان به 15 میلیون تومان کاهش پیدا کرده است؛ این در حالی است که سال قبل مدت بازپرداخت اقساط هم 60 ماهه بوده و اکنون به 36 ماه کاهش یافته و کار ما را سخت است.

 

سلم آبادی با بیان اینکه امسال 1117 طرح با اعتباری بالغ بر 17 میلیارد و 600 میلیون تومان به بانک های عامل برای پرداخت تسهیلات معرفی کردیم، گفت: تاکنون بالغ بر 6 میلیارد و 200 میلیون تومان از این مبلغ پرداخت شده است.

 

وی با اشاره به اینکه بیش از 11 هزار طرح اشتغالزایی در استان داریم که تاکنون 9310 نظارت بر این طرح ها صورت گرفته است، اظهار داشت: همچنین امسال 145 خانواده تاکنون از محل تسهیلات امداد خودکفا شده اند.

 

مدیرکل کمیته امداد استان این را هم گفت که از 10 هزار و 560 نفر سهم اشتغال دستگاه های اجرایی، سهم کمیته امداد 1200 شغل بوده که 11 درصد کل طرح ها می شود.

 

سلم آبادی یکی از ظرفیت های اشتغالزایی امداد را در حوزه فرش بافی عنوان کرد و گفت: در این زمینه امسال در مجموع 476 تخته فرش با 2352 متر مربع به ارزش 626 میلیون تومان توسط مددجویان امداد بافته شده است.

 

 

 

کد خبر 734915

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha