خبرگزاری شبستان، بین الملل: رای دهندگان افغان در میانه تهدیدهای امنتی برای شرکت در انتخابات پارلمانی، پای صندق های رای رفتند. حدود 9 میلیون افغان برای شرکت در این رای گیری ثبت نام کرده اند اما نگرانی از تهدید به انجام حملات بسیار زیاد شده است.
درهای مراکز رای گیری از ساعت 7 صبح امروز (شنبه 28 مهر) در بحبوحه تهدیدهای امنیتی از سوی طالبان و وعده ایجاد اختلال در انتخابات را داده اند، باز شد.
آخرین پارلمان افغانستان در سال 2010 میلادی برای یک دوره پنج ساله انتخاب شد. پارلمان بعدی قرار بود روز 15 اکتبر 2015 انتخاب شود اما تا هفتم جولای و دوباره تا 20 اکتبر 2018 به تاخیر افتاد. این انتخابات که سومین رای گیری از زمان سقوط طالبان در سال 2001 میلادی است به خاطر نگرانی های امنیتی و انجام اصلاحات در فرآیند نام نویسی رای دهندگان به تاخیر افتاد.
از ماه سپتامبر که کمپین های انتخاباتی در افغانستان برای تشکیل پارلمان جدید به راه افتاده، حداقل 10 کاندیدا کشته و دو نفر ربوده شده اند. وزارت کشور افغانستان به الجزیره گفت که بیش از 70 هزار نیروی امنیتی برای تامین امنیت رای دهندگان در سراسر کشور گمارده شده اند به هر حال رای گیری در افغانستان یک بار دیگر با صحنه های آشنای خشونت و خونریزی از راه رسیده است.
پس از گذشت یک فصل دیگر از کمپین هایی که درگیر خشوت شدند و هشدارهای طالبان مبنی برای جلوگیری افغان ها از گرفتن حقوق دموکراتیک خود، مردم بار دیگر به پای صندوق های رای آمده اند در حقیقت الگوی انتخاباتی حداقل در یک دهه گذشته و حداکثر 17 سال پس از حمله آمریکا به افغانستان به بهانه مقابله با طالبان تغییری نکرده است.
کمپین انتخابات پارلمانی 2018 به شدت خونین بود.صدها نفر از مردم در خشونت های مربوط به انتخابات کشته یا زخمی شده و حداقل 10 کاندیدا جان خود را از دست داده اند.
شوک آورترین حمله قبل از انتخابات روز پنج شنبه بود،زمانی که طالبان ژنرال «عبدالرازق» یکی از فرماندهان قدرتمند پلیس افغانستان را در یکی از مجتمع هایی که امنیت آن بسیار بالا بود در قندهار کشت. این پیامی برای مردم افغانستان درست 48 ساعت قبل از روز انتخابات بود:طالبان می تواند هر وقت به هر جایی که دوست دارد ،حمله کند.
قدرتی که طالبان پس از گذشته 17 سال از حمله آمریکا به افغانستان دارد،نشان دهنده شکست استراتژی واشنگتن برای برقراری امنیت و دموکراسی ادعایی آنهاست./
نظر شما