به گزارش خبرنگار مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان، اگرچه در ماه های اخیر دستهای پیدا و پنهان با بهره گیری از فضای رسانه ای به دنبال ایجاد شکاف میان دو ملت بزرگ ایران و عراق برآمدند، اما پیاده روی اربعین با کنار گذاشتن تمامی تفاوت های قومی، مذهبی، نژادی و ... آبی است بر آتش اختلاف افکنی های این دشمنان، چنان که در این پیاده روی افراد از هر پست، مقام، منصب، نژاد و مذهب یک لقب می گیرند، «زائر اربعین حسینی» و تمام مردم عراق نیز در این ایام، میزبان زائران می شوند و جلوه های بسیار زیبایی از همدلی را به نمایش می گذارند و وجود مقدس حضرت اباعبدالله الحسین(ع) محور و حبل المتین راستین برای پیوند مردم می شود، تا بار دیگر شیعیان و تمامی مسلمانان در کشتی نجات حسین(ع) سوار شوند. از این رو، برای بررسی جنبه های همدلی و وحدت پیاده روی بزرگ اربعین حسینی به میان مردم در برابر یکی از دفاتر صدور ویزا در تهران رفتیم تا این جلوه وحدت را از زائران جویا شویم.
وحدت ناشی از اربعین، زمینه ساز ظهور است
«اشرف حاصلی» با اشاره به اینکه مردم عراق در ایام اربعین حسینی تمام دارایی خود را برای پذیرایی و میزبانی از زائران به عرصه می آورند ، اظهار کرد: مردم عراق خالصانه در ایام اربعین پذیرای زائران هستند، به طوری که یکی از آنان سال قبل می گفت یکسال تلاش می کند و ماهیانه مبلغی از حقوق و درآمد خود را کنار می گذارد تا در اربعین برای زائران هزینه کند.
این زائر اربعین ادامه داد: در این مسیر ما ایرانیان با توجه به اینکه زبان عربی را بلد نبودیم، به هر سختی با آنان ارتباط برقرار می کردیم تا قدردان زحمات آنان باشیم.
حاصلی با بیان اینکه سال ها قبل میان دو ملت ایران و عراق جنگی صورت گرفته است و شاید برخی از مردمان این دو کشور به جهت این جنگ از یکدیگر کدورت داشته باشند، گفت: حضور ایرانیان در اربعین و مشاهده مهمان نوازی های عراقی ها و بازگویی این جلوه ها در داخل زمینه همدلی و وحدت مجدد دو ملت را فراهم می کند و ما ایرانیان نیز در این مدت پیاده روی فرصت داریم تا با ارائه چهره ای خوب از مردمان ایران، کدورت های گذشته را پاک کنیم.
این زائر اربعین ابراز کرد: امام حسین(ع) کشتی نجات و در اربعین ثقل و محور وحدت هستند که جمع شدن شیعیان حول این محور می تواند موجب تحقق وحدت برای زمینه سازی ظهور امام زمان (عج) باشد.
پذیرایی عراقی ها عامل محبت و همدلی زائران با میزبانان
«روح الله ابراهیمی » نیز در این باره بیان کرد: اربعین محفل جمع شدن دوستداران اهل بیت(ع) است که بر اساس فرموده امام حسن عسکری (ع) یکی از نشانه های 5 گانه مومن، زیارت اربعین است.
این زائر اربعین حسینی ادامه داد: عشق به امام حسین(ع) و توصیه های ائمه اطهار(ع) موجب می شود تا هر ساله سیل عظیمی از عاشقان اهل بیت(ع) فارغ از نگاه های قومی و ملیتی راهی کربلای معلی شوند.
ابراهیمی با بیان اینکه پیاده روی اربعین به جهت یکسان بودن اهداف که همان رسیدن به کربلای معلی و حرم امام حسین(ع) است موجب همدلی و وحدت می شود، تصریح کرد: شیعیان در این مسیر هم قدم با امام زمان(عج) برای یاری ایشان در زمان ظهور کسب آمادگی می کنند.
این فعال بخش خصوصی اضافه کرد: مردم عراق در ایام اربعین تمام دارایی خود اعم از غذا و جای خواب و استراحت را برای زائران به میدان می آورند که نشان و نمادی از همدلی با زائران است و این محبت ها هرچند کوچک سبب محبت و مهرورزی می شود.
شکست داعش ثمره وحدت میان ایرانیان و عراقی ها بود
«رضا محمدی» نیز درباره تاثیر پیاده روی اربعین بر ایجاد همدلی و وحدت شیعیان ایرانی و عراق، گفت: پیاده روی اربعین نماد و جلوه بارز «اِنّی سِلْمٌ لِمَنْ سالَمَکُمْ» است وگرنه چه فردی حاضر است یک غریبه را در خانه خود که اهل و عیالش حضور دارند جا و مکان دهد و این گونه اعتماد کند و یا چه کسی حاضر است در کشوری غریب، شب را در منزل فردی سپری کند که حتی زبان تعامل با او را نمی داند!
این زائر اربعین اضافه کرد: در اربعین حسینی، مردم عراق به زائران امام حسین(ع) محبت می کنند زیرا آنان امام حسین(ع) را دوست دارند به همین جهت به آنان اعتماد می کنند و بالعکس زائران، میزبانان و موکب داران عراقی را دوست دارند زیرا این میزبانان نیز شیعه و شیفته سیدالشهدا(ع) هستند.
محمدی تصریح کرد: این دوستی و محبت زائران و میزبانان سبب همدلی و الفت آنها با یکدیگر می شود و بستر وحدت میان آنان را فراهم می کند.
این کارمند دولت در ادامه بیان کرد: اخیراً برخی رسانه های معاند ایرانی و عراقی به اختلاف افکنی میان مردمان این دو ملت بزرگ پرداخته اند اما به کوری چشم این از خدا بی خبران، پیاده روی بزرگ اربعین همچون خاری در چشم آنان فرو می رود و ان شاء الله از هر سال پرشور تر و پرجمعیت تر برگزار می شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: نمادی از وحدت دو ملت ایران و عراق در مبارزه و جنگ با داعش نمایان شد که الحمدلله در خاتمه نیز با پیروزی جبهه مقاومت مواجه شد لذا دشمنان شیعه به دنبال تفرقه افکنی برای برهم زدن این وحدت هستند اما با محوریت عشق به اهل بیت(ع) به ویژه امام حسین(ع) ان شاء الله شکست خواهد خورد.
طبخ چای و غذای ایرانی از سوی عراقی ها نشانی از همدلی و محبت به ایرانیان است
حجت الاسلام «حامد سمیع» نیز درباره تاثیر پیاده روی اربعین بر وحدت مردم ایران و عراق بیان کرد : برخی از مردم ایران و عراق به جهت انجام یک جنگ هشت ساله میان دو ملت گاهی نگاه خصمانه ای به یکدیگر دارند که باید بدانیم مردم عراق با ایرانیان نجنگیدند بلکه نیروهای بعثی به ایران تجاوز کردند لذا میان دو ملت وحدت و همدلی وجود دارد که نمونه بارز آن در مقابله و مبارزه با تکفیری های داعشی نمایان شد.
کارشناس مذهبی ادامه داد: نمونه دیگری از همدلی و محبت میزبانان عراقی نسبت به زائران ایرانی طبخ چای و غذای ایرانی در موکب هاست تا زمینه لذت و اطعام ایرانیان را فراهم کنند.
سمیع با اشاره به اینکه پیاده روی اربعین بستری برای آشنایی و همدلی شیعیان کشورهای مختلف با یکدیگر است، گفت: در ایام اربعین تنها ایرانیان و عراقی ها حضور ندارند بلکه در این مسیر با شیعیان لبنانی، آمریکایی، پاکستانی و... آشنا می شویم و در صورت تسلط بر زبان انگلیسی یا عربی امکان تعامل و گفت وگو با یکدیگر را خواهیم داشت در غیر این صورت با یک سلام و احوالپرسی زمینه وحدت و همدلی فراهم می شود.
این کارشناس مذهبی تاکید کرد: میزبانان عراقی با محبت کامل به پذیرایی زائران می آیند، به طور مثال در یک سال با یک زائر از بدره صحبت می کردم که بسیار علاقه مند به مقام معظم رهبری بود و در این مسیر به زائران حسینی به ویژه ایرانیان کمک رسانی می کردند و قطعا تا زمانی که اربعین باشد، این همدلی ها وجود خواهد داشت تا منتهی به ظهور امام زمان (عج) شود.
رفع اختلافات گذشته مردم ایران و عراق در سایه پیاده روی اربعین
«محبوبه دانیالی» نیز بیان کرد: فضای اربعین سبب ایجاد وحدت و مودت بین مردمان دو کشور همسایه ایران و عراق است از این جهت که مردم عراق با خوش رویی تمام، مهمان نواز زائرین حسینی هستند و فارغ از جنگی که در زمان دولت بعثی صدام بین این دوکشور ایران و عراق رخ داده بوده، به صورت ویژه از زائران ایرانی پذیرایی می کنند.
این زائر اربعین حسینی ادامه داد: مردمان این دو کشور دارای مذهب مشترک شیعی هستند و همگی ارادت ویژه ای به اهل بیت(ع) دارند، به طوری که همان میزان که مردم ایران عاشق و شیفته زیارت امام حسین(ع) هستند مردم عراق نیز عاشق و شیفته زیارت امام رضا(ع) هستند، لذا برای جهانی شدن صدای حضرت زینب (س) و نشان دادن عظمت اربعین به جهانیان تلاش می کنند و می توان گفت در سایه این هدف، تمام اختلافات گذشته را کنار می گذارند .
دانیالی گفت: ما در اربعین همدلی های زیادی را می بینم به طور مثال مشاهده می شود که هرکسی هرچه دارد را برای پذیرایی از زائران می آورد، دختربچه هایی که از سنین پایین یاد گرفته اند به زوار امام حسین (ع) خدمت کنند، حتی با تعارف کردن دستمال کاغذی به زائران یا زدن عطر به لباس آنها، تلاش خود را برای پذیرایی انجام می دهند و این محبت چیزی نیست که در مذهبی و هر اجتماعی یافت شود.
وحدت و همدلی در جامعه مومنین و منتظران، یک ارزش است
حجت الاسلام «حسن ملایی» نیز در گفت وگو با خبرنگار ما در این خصوص با بیان اینکه میل به همراهی با جماعت مومنین، از ارزش های سبک زندگی منتظرانه است، گفت: وحدت و همدلی در جامعه مومنین و منتظران، به عنوان یک ارزش تلقی می شود که حضرت ولیعصر(عج) فرمودند: «اگر فقط شیعیان ما، توفیق اطاعت را از سوی خداوند دریافت می کردند و در عهد بر ولایت ما با یکدیگر همدل می شدند، در ظهور ما تاخیر نمی افتاد»، این سخن حضرت(عج) را در کنار رفتار افرادی قرار دهید که به هر بهانه ای ایجاد تفرقه و نفاق می کنند.
مدیر گروه اخلاق و تربیت مرکز تخصصی مهدویت با بیان اینکه باید حب و بغض های خود را براساس اهل بیت(ع) و امام زمان(عج) تنظیم کنیم، گفت: در سبک زندگی منتظرانه، عشق ها، علاقه ها، بغض ها و کینه ها، براساس محبت به امام زمان(عج) و اهل بیت (ع) که همان تجلی محبت خداست تنظیم می شود و نمی توان بی جهت از فردی احساس تنفر یا رضایت کرد و به رابطه فرد با اهل بیت(ع) کاری نداشته باشیم بلکه عشق و علاقه ما باید با ملاک به محبت اهل بیت(ع) باشد.
ملایی تاکید کرد: در این صورت اگر فرضا در اداره ای مشغول کار باشیم، اگر یک محب امام زمان(عج) وارد شود و به دنبال حل شدن کارش باشد، اگر از ظاهر وی هم احساس رضایت نکنیم، اصلا مهم نیست زیرا روابط ما براساس محبت به اهل بیت(ع) است و باید کار او را حل کنیم و یا در مقابل اگر فردی دارای ظاهری زیبا باشد اما رفتار و اقدامش، برمبنای دشمنی با اهل بیت(ع) باشد، نباید به ظاهر توجه کنیم و باید به مبارزه با وی بپردازیم.
مؤلف کتاب سبک زندگی منتظرانه تاکید کرد: ذکر این نکته لازم است که بسیاری از افرادی که پوشش اسلامی و مورد رضایت امام زمان(عج) ندارند دشمن حضرت(عج) نیستند بلکه بر اثر غفلت، در کمینگاه شیاطین گرفتار شده اند بنابراین، برخورد با آنها به هیچ وجه نباید همانند برخورد با افراد و دولت های حق ستیز از روی خشونت باشد. بلکه باید با دلسوزی آنها را به سوی حضرت(عج) هدایت کرد.
نظر شما