به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، محمدهادی هاشم پور امروز (28 مهر) در جمع خبرنگاران با بیان اینکه اکثر شهروندان عوارض ساختمانی خود را در زمان تعیین شده پرداخت نمی کنند، گفت: اکثر شهروندان عوارض ملک خود را تنها در زمان فروش ملک پرداخت می کنند.
معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز اظهار داشت: عوارض پرداختی شهروندان در زمینه نوسازی در سال ۹۶ نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۳۵ درصد رشد داشته است.
هاشم پور با اشاره به اینکه اگر به سابقه قانون شهرداری مراجعه کنیم عمده درآمد شهرداری ها از محل بهای خدمات تامین می شود، افزود: هزینه زندگی در هر شهر باید به وسیله ساکنان آن شهر پرداخت شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه صد در صد شهروندان شیرازی انتظار ارائه خدمات مطلوب را از شهرداری دارند، گفت: اما کمتر۲۵ درصد عوارض سالیانه را پرداخت می کنند.
وی تاکید کرد: به طور قطع، عمران و آبادی هر شهر مستلزم تحقق برنامههای عمرانی و توسعه شهری و ایجاد زیرساخت های مناسب به منظور اصلاح و توسعه معابر، بهبود محیط شهری و فضاهای تفریحی، فرهنگی، اجتماعی و تامین دیگر نیازمندی های شهروندان برای دستیابی به محیطی سالم برای زندگی خود و فرزندان است.
هاشم پور با بیان اینکه هزینه های اداره شهر رو به افزایش است، تاکید کرد: درآمدهای این مجموعه به خصوص از محل ساخت و ساز و بهای خدمات، در پایین ترین حد خود قرار دارد و هنوز هستند شهروندانی که احساس مسئولیتی در قبال پرداخت عوارض به عنوان سهم خود در برابر خدماتی که دریافت می کنند، ندارند.
معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز با تاکید بر اینکه بدون همکاری و همیاری شهروندان برنامه ریزی برای اهداف بلندمدت مدیریت شهری تحقق نمی یابد، مهم ترین عامل موفقیت شهرداری ها را انگیزش و حس همکاری شهروندان دانست.
هاشم پور در بحث عوارض ساختمانی و با توجه به مهلت باقی مانده تا پایان چهار ماهه دوم سال، افزود: براساس لایحه شورای اسلامی شهر شیراز شهروندانی که عوارض ساختمانی خود را تا پایان آبان ماه پرداخت کنند از کاهش 22 درصدی برخوردار خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه هر ساله شهروندان و فعالان صنعت ساختمان، پرداخت عوارض ساختمانی را به دهه فجر و پایان سال موکول می کنند، افزود: بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر شیراز، به جز این تخفیف، هیچگونه مصوبه دیگری برای کاهش عوارض ساختمانی صادر نمی شود.
معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز با بیان اینکه درآمدهای ناپایدار شهرداری ها ناشی از عوارض های ساختمانی است که با رکود ساخت و ساز و یا تغییرات فصلی دچار نوسان و تغییر می شود، گفت: این امر جز با مشارکت و همکاری شهروندان محقق نمی شود.
هاشم پور در پایان از شهروندان خواست نسبت به پرداخت عوارض ملک خود اعم از مسکونی و تجاری، اقدام و شهرداری را در خدمات رسانی هر چه بهتر به شهروندان یاری کنند.
نظر شما