گذری بر زندگی آیت‌الله عطاء‌الله اشرفی اصفهانی؛ چهارمین شهید محراب

چهارمین شهید محراب از آغاز دفاع مقدس تا روز شهادت خود همواره مسئله جنگ تحمیلی و بسیج مردم به منظور کمک به جبهه‌ها و حضور پرشور رزمندگان در جبهه‌های غرب و جنوب را در راس مسائل کشور مورد توجه قرار می داد.

به گزارش خبرنگار مسجد و  کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، آیت‌الله عطاء‌الله اشرفی اصفهانی در سال ۱۲۸۱ هجری شمسی در خمینی شهر اصفهان که در آن زمان "سده" نامیده می‌شد در خانواده‌ای روحانی و عالم متولد شد، وی تحصیلات ابتدایی و مقدماتی را در خمینی‌شهر نزد مرحوم سیدمصطفی گذراند و در سن ۱۲ سالگی برای ادامه تحصیل راهی اصفهان شد.

 

 وی در طول ۱۰ سال دروس ادبیات و سطح فقه و اصول خارج اصول را در محضر استادان گذراند و دوران طلبگی خود را در حوزه علمیه اصفهان با مشقت اقتصادی گذراند.

 

آیت الله اشرفی اصفهانی پس از ورود به حوزه علمیه قم مورد توجه خاص فضلا و علما به ویژه آیات و مراجع ثلاث قرار گرفت و با توجه به موقعیت استثنایی آن زمان و شدت فشار روحی از طرف رژیم رضاخان پهلوی به طلاب و حوزه‌های علمیه و روحانیون، تمام این مشکلات را متحمل شد و با استقامت بی‌نظیر خود به تحصیل ادامه داد.

 

او پس از اندک زمانی از فضلا و مدرسین نامی و برجسته حوزه علمیه قم به شمار آمد و بعد‌ها به دستور مرحوم آیت‌الله بروجردی در کرمانشاه اقامت گزید و با ورودش به این شهر، کرمانشاه را به مرکز فعالیتهای مذهبی و سیاسی غرب کشور تبدیل کرد.

 

کرمانشاه در آن زمان به واسطه حضور این چهره مبارز و مجاهد به یکی از شهرهای فعال در مبارزه با طاغوت مبدل شد تا جایی که موجب شد آیت‌الله اشرفی‌اصفهانی تحت فشار شدید و تهدید ساواک و عوامل رژیم پهلوی قرار گیرد.

 

با ادامه مبارزات، آیت الله اشرفی بار‌ها دستگیر و به مقر ساواک برده شد، یکبار هم دستگاه امنیتی وقت قصد تبعید ایشان را داشت، اما به دلیل محبوبیت این عالم دینی در نزد مردم کرمانشاه و احتمال اعتراض و شورش مردم، دستگاه حکومتی از این کار منصرف شد.

 

وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی از سوی امام خمینی (ره) به عنوان نماینده تامالاختیار ایشان در منطقه غرب و امام جمعه کرمانشاه منصوب شد و مدت ۳۸ ماه به اقامه نمازجمعه پرداخت و در این مدت مساجد، ابنیه و مدارس علمیه متعددی به همت وی در خمینی شهر و استان کرمانشاه بازسازی و ساخته شد.

 

این شهید محراب از آغاز دفاع مقدس تا روز شهادت خود، همواره مسئله جنگ تحمیلی و بسیج مردم به منظور کمک به جبهه‌ها و حضور پرشور رزمندگان در جبهه‌های غرب و جنوب را در راس مسایل کشور می‌دانست و در این راه لحظه‌ای آرام نبود و به طور مرتب و مستمر در جبهه‌ها حضور می‌یافت.

 

سرانجام در روز جمعه ۲۳ مهر ماه سال ۱۳۶۱ آیت‌الله عطاء الله اشرفی اصفهانی در سن ۸۰ سالگی در مسجد جامع کرمانشاه و در سنگر نماز جمعه به دست منافقی کوردل در حالیکه نارنجکی بر کمر خود تعبیه کرده بود با حمله به این روحانی مجاهد آن اسوه جهاد و مبارزه را به شهادت رسانید.

 

 

 

کد خبر 733751

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha