به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، سیل گرانی اجناس مصرفی و به خصوص لبنیات همچنان ادامه دارد و حتی با کم شدن نسبی قیمت دلار از 17 هزار تومان به 12 تا 10 هزار تومان، تب افزایش قیمت کالاهای مصرفی فروکش نکرده است تا جایی که قیمت شیر از 3700 تومان در 2 روز گذشته به 3900 تومان رسید و بعید نیست در چند روز بعد از مرز 4000 تومان نیز عبور کند این در حالی است که شیر در انواع کم چرب، نیم چرب و پر چرب یا همان شیر کامل دارای نرخ مصوب از سوی ستاد تنظیم بازار است و طبق آن نرخ مصوب برای هر بطری شیر کم چرب ۱.۵ لیتری ۲۹۵۰ تومان است که این نرخ ها در سوم مرداد امسال به روز و ابلاغ شده است.
با این وجود، امروز انواع لبنیات با قیمتهای جدید در بازار عرضه شده که چهار قلم آن مشمول نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار میشود که هنوز مصوبهای مبنی بر افزایش قیمت ونرخهای جدید ابلاغ نشده است.
کارگروه تنظیم بازار در جلسه اخیر خود (دوم مردادماه امسال) مصوب کرد که کیفیترین شیر خام با مشخصات ۳.۲ درصد چربی و بار میکروبی زیر ۱۰۰ هزار تحویل در کارخانه کیلویی ۱۵۷۰ تومان خریداری شود البته براساس این مصوبه به ازای هر یکدهم درصد کاهش یا افزایش چربی، معادل ۱۵۰ ریال به قیمت خرید اضافه یا کم میشود. همچنین قیمت سایر احجام محصولات لبنی به تناسب وزن و درصد چربی توسط سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان تعیین و ابلاغ می شود و قیمت این محصولات در استانها براساس میانگین قیمت خرید شیر خام توسط واحدهای تولیدی و مطابق تصمیمات کارگروه تنظیم بازار استان در سقف قیمتهای ابلاغی تعیین میشود.
بر این اساس، قیمت سه قلم کالای لبنی (شیر، ماست و پنیر) مشمول گروه یک کالای اساسی موضوع این مصوبه مشخص شده است که هر لیتر شیر نهایتا ۳۷۰۰ تومان، هر عدد ماست دبهای ۲.۵ کیلوگرمی پرچرب نهایتا ۱۰ هزار تومان و هر عدد پنیر تتراپک ۵۲۰ گرمی نهایتا باید ۸۰۰۰ تومان فروخته شود. در جدول کارگروه تنظیم بازار قیمت شیر کم چرب 1.5 درصد 2950 تومان شیر نیم چرب با 2 درصد چربی 3050، شیر پر چرب با 3 درصد چربی 3250 تومان و شیر کامل 3.5 درصد چربی به قیمت 3300 تومان مصوب شده است.
در همین رابطه «نظر افضلی»، عضو هیئترئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با تسنیم با اشاره به نشست (۸ مهر) این کمیسیون گفت: نشست امروز کمیسیون کشاورزی مجلس با حضور نمایندگانی از شرکتهای لبنیاتی و دامداری درباره گرانی شیر و محصولات لبنی که طی ماههای اخیر اتفاق افتاده، تشکیل شد. در این جلسه، نمایندگان شرکتهای لبنی نسبت به افزایش قیمت ارز طی ماههای اخیر اظهار گلایهمندی کردند و خودشان نیز از این میزان افزایش قیمت در محصولات، به خصوص انواع شیر پاستوریزه ناراضی بودند.
عضو هیئترئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس، یکی دیگر از علل افزایش قمیت در محصولات لبنی به خصوص شیر پاستوریزه را نبود نظارت بر نحوه توزیع دانست و اظهار داشت: در جلسه امروز کمیسیون کشاورزی مجلس، نمایندگان شرکتهای لبنی نیز بر این موضوع اذعان کردند. آنچه از جلسه امروز کمیسیون کشاورزی با شرکتهای لبنی مشخص شد، این بود که کمبود مواد اولیه و یا شیر خام، در هیچ سطحی وجود ندارد و این مسئله عاملی برای افزایش قیمت شیر نیست.
عضو هیئترئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس یکی دیگر از علل افزایش قیمت شیر را واسطهگری در توزیع این محصول لبنی دانست و خاطرنشان کرد: در این جلسه مقرر شد کارگروه صنایع لبنی کمیسیون کشاورزی، بررسیهای بیشتری درباره علل گرانی شیر و محصولات لبنی داشته باشد./
نظر شما